Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Andere Computer Networking >> Content
Wat is het verschil tussen een bitmap -bestand , een JPEG -bestand en een GIF -bestand?
Bitmap , JPEG -en GIF-bestanden zijn allemaal foto bestanden die thuishoren in het raster -formaat , die rijen van kleine , gekleurde stippen heet beeldelementen gebruikt , of pixels . De verschillen liggen vooral in de kwaliteit , het gebruiksgemak en de overdracht en de kleuren die kunnen worden weergegeven in een afbeelding . Beeldformaten

beeldbestanden
kan worden opgeslagen in ofwel het raster of de vector bestandsformaten . Raster 's gebruik rijen van kleine puntjes geplaatst naast elkaar zoals cellen in een spreadsheet . Deze pixels zijn de meest fundamentele element van een rasterafbeelding van . Rasterformaat bevat veelvoorkomende bestandstypen , zoals JPEG , bitmap , GIF en TIFF .

Vector formaten
zijn complexer , met niet een enkele , basiselement maar een groot aantal objecten gedefinieerd door wiskundige vergelijkingen en coördinaten . Sommige vector formaten omvatten die voor het maken van blauwdrukken in computers , zoals AutoCAD 's Drawing Interchange File ( DXF ) of CorelDraw ! ( CDR ) .
Bitmap Vs . GIF

Een bitmap-bestand is gecomprimeerd , wat betekent dat alle beeldinformatie wordt opgeslagen met inbegrip van ontslag . Een GIF ( grafisch interchange format ) bestand wordt gecomprimeerd , het verwijderen van overbodige informatie en het maken van het bestand te verkleinen . Echter , een GIF slechts maximaal 256 kleuren of 8 - bit kleuren , in tegenstelling tot 24 - bit bitmap bevatten . Een gedetailleerde zonsondergang foto zal veel donkerder als een GIF-bestand dan als een bitmap-bestand lijken omdat niet alle kleuren in een GIF kan worden weergegeven . Een ander verschil tussen GIF en een bitmap is dat de GIF ondersteunt transparantie , waarin sommige pixels transparant worden en onthullen de achtergrond . Dit is hoe GIF- bestanden verschijnen geanimeerd te zijn , omdat ze meerdere rasterafbeeldingen in een enkel bestand kan bevatten, door het maken van bepaalde gebieden volledig transparant en anderen volledig dekkend .
GIF Vs . JPEG

Een JPEG ( Joint Photographic Experts Group ) -bestand wordt gecomprimeerd zoals het GIF-bestand . Echter , in tegenstelling tot het GIF , JPEG -compressie verwijdert niet alleen overbodige informatie in een beeld , maar eigenlijk unieke informatie verliest . Overwegende dat de zonsondergang beeld wanneer gecomprimeerd als een GIF-bestand donkere verschijnt , zal het gepixeld in een JPEG-bestand , wat betekent dat je kunt hints van de pixels waaruit de afbeelding te zien . De JPEG ondersteunt geen transparantie .
JPEG Vs . Bitmap

Zowel de JPEG en de bitmap kan zo veel als 24 - bit kleuren bevatten , maar de JPEG is een gecomprimeerd bestand , terwijl de bitmap is gecomprimeerd . Dit betekent dat als je om je imago gedetailleerde zonsondergang te slaan , de bestandsgrootte voor een bitmap zeer groot zou zijn in vergelijking met een JPEG-indeling . De bitmap-afbeelding groot genoeg zou zijn om het heel moeilijk om uw afbeelding te sturen via het internet . JPEG-bestanden hebben de voorkeur als bijlagen . Echter , als je wilt om het imago van uw sunset gebruiken als behang voor uw computer , is het beter om de bitmap-afbeelding te gebruiken omdat de compressie in een JPEG-bestand kan leiden tot pixelation .
Overwegingen
< br >

bij het bewerken van de beeldinhoud , herhaaldelijk op de afbeelding opslaan als bitmap of GIF zal niet leiden tot merkbare achteruitgang van de kwaliteit . Echter , als je herhaaldelijk opgeslagen uw afbeelding als een JPEG-bestand , zal u merken dat na een paar reddingen , de kwaliteit van de afbeelding is verslechterd tot onaanvaardbare niveaus . Dit gebeurt omdat elke keer dat u een JPEG-bestand opslaan , het wordt samengeperst , verliest meer en meer kleurinformatie .

Als u wilt een gekleurd beeld te bewerken , is het beter om het beeld in eerste instantie op te slaan als een bitmap , zodat de kleur en kwaliteit zal niet verloren gaan . Wanneer u tevreden bent met uw afbeelding , kunt u het ofwel opslaan als een bitmap of een JPEG , afhankelijk van hoe je zal gebruiken . Als het bewerken van een zwart-wit beeld , sla het in eerste instantie als een GIF- bestand, omdat het niet nodig veel kleuren naar zwart- wit in pixels vertegenwoordigen . Dan kunt u het ofwel opslaan als een GIF- of JPEG-bestand om het bestand te comprimeren .

Previous: Next:
  Andere Computer Networking
·Step - by - Step voor nieuwe a…
·Hoe de Timing op Sync een IRIG…
·Hoe maak je een netwerkcompute…
·Vlan HP ProCurve Help 
·Hoe te voorkomen dat gebruiker…
·Toegang tot een Remote openbar…
·Wat is de betekenis van het TC…
·Hoe te versturen seriële comm…
·Hoe te verbinden twee pc's met…
  Related Articles
Hoe de Signaal voor een draadloze router…
Wat hebt u nodig voor Hook Up een draadl…
Hoe de Range van een draadloze router Ex…
Hoe Hook Up the Internet gebruiken om uw…
Hoe de beveiligingsinstellingen wijzigen…
Hoe de Wireless Router Network Key Reset…
Wat is een Wireless Network Router ? 
Hoe maak je een D - Link DAP - 1150 rout…
Meest voorkomende en eenvoudigste manier…
  Netwerken Articles
·Hoe je IP Tables configureren 
·Hoe je witte lijst een IP-adres gebruike…
·Hoe om te controleren een Modem Van Cox …
·Hoe om WiFi Signal Boost 
·Tips om uw Ethernet- Speed ​​Adapter Ver…
·Hoe je je eigen Jedi Avatar Zorg 
·Definitie van een Gateway Router 
·Hoe uw bureaublad opnemen op Ustream 
·Hoe te HTTP Basic Authentication Configu…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com