Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> lokale Netwerken >> Content
Definitie van een Gateway Router
Netwerken vereisen een scala aan apparaten om te functioneren en te verbinden met andere netwerken . Gateways , routers en hubs zijn slechts drie soorten hardware die netwerken helpen om efficiënt te functioneren . Router

Van de drie apparaten , de router is het makkelijkst te leggen , vandaar de naam zijn functie heel duidelijk . Een router stuurt pakketten van gegevens over netwerken . Onverwacht echter routers niet verantwoordelijk routedata binnen een netwerk . De router is verbonden met ten minste twee netwerken . Het heeft om beslissingen te nemen over welke link zij data over te sturen te maken . Een verbinding is een verbinding die loopt van de router naar een ander apparaat . Routers gebruiken algoritmen om te beslissen welke link te openen om de gegevens doorsturen . Het houdt een database van de beste route te nemen . Het is echter niet de gewenste route naar de volgende router samen met de data . Wanneer de data arriveert in de komende hop , die router maakt de beslissing over de beste route naar het op te sturen .
Gateway

Een gateway is zeer vergelijkbaar met een router . De twee functies zijn gewoonlijk gecombineerd op hetzelfde stuk hardware . De gateway staat bij de ingang punt van een prive-netwerk vanaf een extern netwerk , zoals het internet . In tegenstelling tot de router , wordt de gateway niet bezig met regisseren datapakketten naar een adres . Het ofwel blokken of laat door het verkeer passeren in of uit de prive-netwerk . De gateway is het punt waarop firewall functies worden uitgevoerd . Sommige gateways ook fungeren als een proxy -server . Het blokkeren van alle inkomende en uitgaande verkeer , en heruitgeven verzoeken en antwoorden zelf , een verbinding met de bestemming van de gegevens eerder dan het toestaan ​​van de twee kanten aan elkaar te verbinden .
Hub
< br >

een hub is een apparaat dat de routes het verkeer binnen een netwerk . Overwegende dat de router bezig met IP-adressen , de hub herhaalt simpelweg data stromen in. Alle computers op de hub via een kabel . De hub heeft een reeks stopcontacten, elk ontvangen een aparte kabel van elke computer . Wanneer een computer stuurt een datapakket beneden de kabel aan op de hub , de hub kopieert deze naar alle kabels die eraan verbonden zijn , zodat alle computers ontvangen van de gegevens . Het is aan elke computer te beslissen of de gegevens voor hen bedoeld was , en of om aandacht aan te besteden .
Vergelijking

Van de drie apparaten , de hub is de eenvoudigste , het weinig functies en vergt weinig software . De gateway is potentieel de meest gecompliceerde van de drie . Dit komt omdat er vele functies die kunnen worden toegevoegd aan het. De meeste van de functies van de gateway worden geïmplementeerd door software . De router wordt uitgevoerd op een dedicated machine heeft met een gespecialiseerde taak , of , door software te combineren router en gateway-functies .

Previous: Next:
  lokale Netwerken
·Hoe maak je een map op Homegro…
·Hoe te Routing & Remote Access…
·Instructies voor een Wi - Fi -…
·Hoe te delen & Map Mappen 
·Hoe het opzetten van een Patch…
·Hoe het opzetten van een Airpo…
·Hoe af te sluiten Network Comp…
·Hoe vindt u het MAC-adres van …
·Hoe te Netwerken op XP Home En…
  Related Articles
Hoe te beveiligen met wachtwoord van een…
Hoe om te winkelen voor een draadloze ro…
Hoe het opzetten van een D - Link Wirele…
Hoe het opzetten van een Netgear Wireles…
Hoe het opzetten van een Linksys Wireles…
Hoe maak je een draadloze router firewal…
Hoe een printer toegang via een draadloz…
Hoe kan ik een verloren netwerksleutel v…
Hoe maak je een draadloze router op Wind…
  Netwerken Articles
·Wat is WebFldrs MSI ? 
·Waarom is Informatics belangrijk? 
·Hoe kan ik een Intranet Server Beveilig 
·Hoe maak je een High Speed ​​Modem Insta…
·Hoe je Wake on LAN Test 
·Hoe te Turn on Wireless op een Dell Note…
·Wat zijn de sneltoetsen op IOGEAR 4 Port…
·Hoe kan ik Internet Get op een laptop al…
·Hulp bij het aansluiten van een draadloo…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com