Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Andere Computer Networking >> Content
Hoe te identificeren Data Communications Protocol
In computernetwerken , nodes communiceren na tientallen protocollen , die elk biedt een bijzondere service. Voorbeelden van deze protocollen zijn het Transmission Control Protocol voor verbindingsgeoriënteerde stroom levering en het HyperText Transfer Protocol voor het surfen op het World Wide Web . Uiteindelijk worden alle protocollen geïmplementeerd een of meer lagen op de top van het Internet Protocol , maar het kan gebruikers moeten weten wat de top - niveau data communicatieprotocollen worden gebruikt op een bepaald tijdstip . U kunt de gegevens communicatieprotocollen uw computer neemt deel aan identificeren . Instructies
1

Log in op de computer aan als gebruiker met beheerdersrechten . Download en installeer netwerk protocol analyzer software . Een protocol analyzer voegt instrumentatie aan het besturingssysteem van de computer naar de headers , en mogelijk de inhoud van elk pakket dat doorkruist de netwerkinterface adapter bewaken . Er zijn veel keuzes van protocol analyzers . Bijvoorbeeld Wireshark ( een gratis, open - source applicatie) is een populaire een die draait op het Windows , Mac OS X en Linux -besturingssysteem ( zie bronnen ) . Kopen van 2

Start de protocol analyzer en direct aan de netwerkinterface waarvan protocollen u wilt identificeren bewaken . De specifieke manier van het uitvoeren van deze stap is afhankelijk van uw keuze van protocol analyzer . Bijvoorbeeld voor Wireshark op Windows , dubbelklikt u op de " Wireshark " pictogram op het bureaublad . Klik op ' Capture ' en vervolgens op ' Opties '. Selecteer de interface voor het pull - down menu aan de bovenkant van het venster . Selecteer " Capture pakketten in promiscue mode . "

Direct het protocol analyzer 3 aan beginnen met de monitoring van de gekozen netwerkinterface . Bijvoorbeeld voor Wireshark , klikt u op "Start" en wacht tot het protocol analyzer analyseert een paar ter waarde van pakketten screens ' ( een per regel ) op een tafel op het scherm .
4

Identificeer de communicatie protocollen met behulp van de netwerkinterface op het moment . Bijvoorbeeld voor Wireshark , noteer het in de kolom " Protocol " van de analyse tabel waarden . Wireshark identificeert elk pakket als overeenkomt met een bepaald protocol .

Previous: Next:
  Andere Computer Networking
·Hoe maak je een openbare IP wi…
·Hoe maak je goede foto's krijg…
·iLO instructies 
·Hoe u uw UPnP Beschikbaar 
·Hoe te verbinden van een PS3 n…
·Hoe te Gedeelde mappen weergev…
·Kunt u draadloos muziek stream…
·Wat is een PGP Signature ? 
·Hoe je Hulp op afstand starten…
  Related Articles
Hoe te beveiligen met wachtwoord van een…
Hoe een Intellinet Wireless Router kopen…
Hoe om te winkelen voor een draadloze ro…
Hoe het opzetten van een D - Link Wirele…
Hoe het opzetten van een Netgear Wireles…
Hoe het opzetten van een Linksys Wireles…
Hoe maak je een draadloze router firewal…
Hoe een printer toegang via een draadloz…
Hoe kan ik een verloren netwerksleutel v…
  Netwerken Articles
·How to Get een ISP Vanaf het Internet 
·Hoe maak je een Windows Vista traag netw…
·Hoe kan ik controleren de snelheid van m…
·Kan ik Tether mijn iPhone aan mijn lapto…
·Hoe te verbinden PC met draadloze kaart …
·Hoe de DHCP -functie uitschakelen in een…
·De voordelen van VoIP Cisco 
·Hoe de D - Link G710 Configure 
·Hoe maak je een Reverse Ethernet -kabel 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com