Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Andere Computer Networking >> Content
Wat is een gecentraliseerd netwerk?
Netwerken kan verwijzen naar een verscheidenheid aan systemen in informatica wereld van vandaag . Sommige netwerken zijn gegroeid zeer groot , zoals die welke het internet omvatten , terwijl andere klein blijven , zoals een thuisnetwerk . Netwerken bezitten ook varianten die bepalen hoe een netwerk werkt , die het beheert , en wie er toegang en wat zijn gebruikers ermee kunnen doen . Servers

Een server
vertegenwoordigt de ruggengraat van een netwerk , het beheren van taken en middelen, zodat alle apparaten op het netwerk aangesloten kunnen profiteren van het aanbod van het netwerk . Sommige servers , bekend als dedicated servers , voeren server - gerelateerde functies alleen , terwijl andere servers blijven veel meer licht . Zelfs een personal computer kan een server hosten . Servers kunnen aspecten van een draaiend netwerk op verschillende manieren , zoals het beperken van het aantal gebruikers of het beperken van de soorten gegevens die een gebruiker toegangscontrole . Sommige servers enkel dienen als knooppunten voor netwerkactiviteit en bezitten geen beperkingen .
Gecentraliseerde Netwerken

Een gecentraliseerd netwerk zal een enkele methode van controle bevatten voor de gehele netwerk . Een gecentraliseerd netwerk zal hebben meestal slechts een server . Echter, sommige gecentraliseerde netwerken maken gebruik van twee of meer servers, maar ieder zich onderwerpt aan een centraal punt van controle. Gecentraliseerde netwerken bezitten vele voordelen , zoals de eliminatie van dubbele processen over vele servers . Echter , indien slecht onderhouden , een centrale server werkt traag of slecht presteren .
Decentrale Netwerken

In tegenstelling , een gedecentraliseerd netwerk geen enkel punt van controleren . Veel servers bezitten elk een zekere mate van controle en normaal gesproken samenwerken ten behoeve van het gehele netwerk . Ingenieurs moeten elke server apart te houden , houden van zijn software up - to- date en onderhouden van de hardware , indien nodig. Ingenieurs moeten ervoor zorgen systeem van elke server kan naast de andere servers in het netwerk functioneren. Beheerders moeten ook alle netwerk- controles te bepalen voor elke server apart .
Centralisatie voors en tegens

Terwijl een gecentraliseerd netwerk bezit vele voordelen ten opzichte van zijn gedecentraliseerde neven , het doet niet se hoogtij vieren . Gecentraliseerde netwerken bieden een individu of een kleine groep personen de volledige controle over een netwerk . Het zorgt ook voor het hele netwerk voldoet aan specifieke software standaarden en bepaalde operationele regels . Als de belangrijkste server regelmatig onderhoud niet ontvangt , kan het echter een ramp betekenen voor het gehele netwerk . Decentralisatie kan dit probleem verslaan door het breken van de belangrijkste server in kleinere delen , waardoor individuen om elke server handhaven op zijn eigen .

Previous: Next:
  Andere Computer Networking
·Wat er gebeurt wanneer een kno…
·How to Get Bluetooth Werken aa…
·Tiered Structuren in IT 
·Hoe converteren van PAM PCM 
·Hoe te lager uw MTU 
·Wat is een Private Line Servic…
·Hoe om te controleren voor een…
·Hoe te wijzigen van een Subdom…
·Hoe een computer te verwijdere…
  Related Articles
Hoe te beveiligen met wachtwoord van een…
Hoe om te winkelen voor een draadloze ro…
Hoe het opzetten van een D - Link Wirele…
Hoe het opzetten van een Netgear Wireles…
Hoe het opzetten van een Linksys Wireles…
Hoe maak je een draadloze router firewal…
Hoe een printer toegang via een draadloz…
Hoe kan ik een verloren netwerksleutel v…
Hoe maak je een draadloze router op Wind…
  Netwerken Articles
·Hoe een interne modem Bypass 
·Hoe kan ik een interne modem in Windows …
·Hoe maak je een Ethernet- verbinding op …
·How to Set Up Draadloos internet voor ee…
·Ring topologie Protocol 
·Hoe te vertellen als je router instellen…
·Wat zijn Bluetooth-apparaten ? 
·Hoe effectief zijn Firewall Routers ? 
·Hoe configureer ik een Netgear WGR614 Wi…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com