Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Network Security >> Content
Public & Private Key encryptie Explained
Encryptie is een concept dat gemeengoed is geworden met de proliferatie van thuis draadloze netwerken , waar men informatie wil houden van wordt door iedereen begrepen . Eigenlijk is encryptie al eeuwen . Een van de vroegste voorbeelden is de Caesar Cipher , vernoemd naar Julius Caesar . Deze vervanging encryptie proces had een individu neemt het alfabet en verschuiven de personages meer dan een bepaald aantal gebaseerd off van een algoritme . Dus , als het resultaat vijf tekens rechts , een "a" zou worden beschouwd als " f" , " c " a " h " , etc. Hoewel dit algoritme momenteel worden gebruikt , publieke en private key encryptie zijn twee methoden nu algemeen gebruikt . Basis van Encryption

Encryption
neemt een reeks algoritmen , of wiskundige verklaringen , te klauteren gegevens van zijn oorspronkelijke formaat naar een niet te ontcijferen . De eerste informatie wordt genoemd platte tekst , die encryptie is toegepast en resulteert in cijfertekst heeft . Cijfertekst kan niet onder normale omstandigheden worden begrepen zonder de omgekeerde , of decryptie , toegepast op de cijfertekst . Wanneer omgekeerd , is een links met platte tekst .
Wat is een sleutel ?

In cryptografie , een sleutel is de informatie die nodig is om gegevens van het ene formaat naar het andere te nemen . In het geval van het Cijfer van Caesar , zou de sleutel van de kennis die je moet vijf tekens verschuiven midden in het alfabet om een boodschap te ontcijferen zijn. Met moderne encryptie schema's , een bestand bevat informatie die nodig is om te versleutelen of ontsleutelen informatie .
Private Key Encryption

Private key encryptie
, of symmetrische encryptie , is de plaats waar een sleutel zal coderen en decoderen van informatie . Het voordeel van deze benadering is dat het proces is zeer snel als een toets wordt voor beide uiteinden van de keten versleuteling . De zorg is het beschermen van de sleutel van anderen als een single point of potentiële veiligheidsrisico mislukking . Sleutelbeheer is een primaire zorg bij het gebruik van private key encryptie .
Public Key Encryption

Public key encryptie
, of asymmetrische encryptie , is een oplossing voor het vermeende probleem van de belangrijkste beheer in private key encryptie . Er is een sleutelpaar gebruikt , een publieke en prive sleutel . De publieke sleutel wordt op grote schaal verspreid om iedereen die wil om prive te communiceren met de andere partij . Deze partij de private sleutel die is gepaard met de publieke sleutel . Terwijl de publieke sleutel is op grote schaal beschikbaar is, wordt de private sleutel nooit gedeeld .

Hoewel public key encryption behandelt het sleutelbeheer probleem gevonden in private key encryptie , het is meestal langzamer dan private key encryptie . Dit is te wijten aan het feit dat er extra overhead met meerdere toetsen die moeten worden beheerd .
Voorbeelden van Private en Public Encryptie

DES
, of Data Encryption Standard , is een voorbeeld van een modern - dag coderingsmethode . In de meeste toepassingen , vooral zaken rechtstreeks via het web , publieke sleutel encryptie is gemeengoed . Als je naar Amazon.com om een aankoop te doen , bent u met behulp van wat wordt genoemd SSL of Secure Sockets Layer , om versleuteling van de sessie tussen u en Amazon . Dit proces maakt gebruik van public key encryption .

Adddition , zijn er hybride benaderingen van encryptie . Een populair voorbeeld hiervan is het gebruik van PGP of Pretty Good Privacy , waarin een combinatie van private key en public key encryptie gebruikt .

Previous: Next:
  Network Security
·Het verschil tussen SSH en SSL…
·Definitie van Sniffer Programm…
·Verantwoordelijkheden van Remo…
·Hoe maak je een Administrator …
·Wat zijn Proxy-instellingen ? 
·Web 2.0 Veiligheid Nadelen & W…
·Needham - Schroeder - Lowe Pro…
·Manieren om SonicWALL Bypass 
·Om te lezen hoe een Windows Fi…
  Related Articles
Hoe maak je een openbare IP Cisco- route…
Meest voorkomende en eenvoudigste manier…
Hoe Set Up Internet DSL -modems en route…
Verschil tussen LAN & WAN Wireless Route…
Hoe houd ik mijn draadloos Internet Brow…
Kunt u gebruik maken van een Air Card & …
Hoe je Publieke Wi - Fi Hotspots Amplify…
Het verschil tussen een Wireless Cable M…
Het verschil in G & N Draadloze routers 
  Netwerken Articles
·Hoe maak je een VPN configureren op NetG…
·Hoe maak je een router IP-adres gebruik …
·Welke informatie heeft een MAC-adres ont…
·Hoe je DSL JAC Install 
·Hoe het opzetten van een e-mailadres 
·Hoe weet ik of mijn signaal 802.11G of 8…
·Hoe te verbinden met een Linksys Range E…
·Hoe maak je een Domain Controller Verwij…
·Hoe te datumnotatie Lees 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com