Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Network Security >> Content
De ontwikkeling van AES
Vroege Wi - Fi-netwerken gebruikt het Wired Equivalent Privacy beveiligingssysteem . Wanneer WEP werd gevonden om de veiligheid gebreken , het Institute of Electrical and Electronic Engineers , de makers van de Wi - Fi-standaard , daalde WEP in het voordeel van Wi - Fi Protected Access en WPA2 , die Advance Encryption Standard gebruikt hebben . Achtergrond |

AES
werd ontwikkeld door het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology . Een standaard gepubliceerd door NIST is de Federal Information Processing Standard . De ontwikkeling proces begon in 1997 , toen NIST publiceerde haar voornemen om een openbaar toegankelijke encryptie systeem te creëren en riep op tot suggesties voor de encryptie- algoritme dat zou liggen in het midden van het beveiligingssysteem . De oproep leverde een korte lijst van vijf mogelijke algoritmen .
Coderingsalgoritme

Rijndael
, de winnende algoritme , werd geselecteerd in oktober 2000 . Het werd ontwikkeld door Joan Daemen en Vincent Rijmen van de Katholieke Universiteit Leuven in België . Het systeem is gebaseerd op een tekstblok weergegeven als bytes van binaire gegevens , die wordt getransformeerd door substitutie met elementen uit een tekstblok . Elke cel in het oorspronkelijke blok vervangen door een karakter van de corresponderende cel in het substitutieblok . Dit is gebaseerd op een eerdere encryptiesysteem genaamd "vierkant ", die werd ontwikkeld door Daemen en Rijmen met Lars Knudsen in 1997 . De vervanging blok is de encryptiesleutel .
Method

Zowel de oorspronkelijke tekst en de encryptiesleutel worden weergegeven als een raster van 4 bytes per 4 bytes . Na letters in de tekst worden vervangen door letters in de belangrijkste raster , worden de rijen van het raster verschoof een bepaald aantal keren. De vier waarden in elke kolom worden vervolgens gegooid volgens een mengfunctie . Een tweede sleutel blok is afgeleid van de originele sleutel blok en de waarden in het blok onder codering zijn vervangen met de waarden in de nieuwe sleutelblok . Het proces wordt een aantal malen herhaald . Het aantal rondes is afhankelijk van de grootte van de sleutel .
Standard

Het werk definiëren van de AES standaard is afgerond en gepubliceerd in mei 2002. Het Institute of Electrical and Electronics Engineers heeft de verantwoordelijkheid voor het vaststellen van normen voor de Wi - Fi-netwerken . Hun Wi - Fi-standaard uitvoeren van de code 802.11 , gevolgd door een brief aan een reeks aan te geven . 802.11i , gepubliceerd in 2004 , definieerde de WPA2 -systeem als de beste beveiliging voor draadloze netwerken . WPA2 gebruikt AES -encryptie .

Previous: Next:
  Network Security
·Wat is mijn Proxy Host ? 
·Hoe kan ik uitschakelen Sonicw…
·Hoe om afbeeldingen te coderen…
·Security Expert certificering 
·IP Beveiligingsprotocol 
·Ethische kwesties van Computer…
·Belang van beveiligen Data Tra…
·Hoe je aanvallen gebruiken Ide…
·How to Get & Vind een Cisco PI…
  Related Articles
Hoe de Signaal voor een draadloze router…
Definitie van Wireless Router 
Hoe maak je Bereik van een WiFi ( Wirele…
Hoe de Range van een draadloze router Ex…
Hoe Hook Up the Internet gebruiken om uw…
Hoe de beveiligingsinstellingen wijzigen…
Hoe de Wireless Router Network Key Reset…
Hoe maak je een D - Link DAP - 1150 rout…
Meest voorkomende en eenvoudigste manier…
  Netwerken Articles
·De Network Devices gebruikt in Verbindin…
·Hoe te Password Reset op Westel 327W Rou…
·Hoe je DNS records synchroniseren 
·Hoe maak je een Storage Area Network ins…
·Hoe Set Up Routingtabellen 
·Hoe te Hijackers verwijderen uit een int…
·DMP Protocol 
·De Globalisering van Video Games 
·Wireless Connector Types Antenne 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com