Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> lokale Netwerken >> Content
Niet- routeerbare protocollen
Een netwerk protocol is een set regels die apparaten moeten volgen om te communiceren op een netwerk . Een protocol bepaalt hoe apparaten zich bevinden en toegankelijk . Een niet - routeerbaar protocol specificeert dat elk apparaat op een netwerk vereist een adres uniek is voor dat netwerk . Echter, elk netwerk niet over een uniek adres . Daarom kan een niet - routeerbaar protocol alleen gebruikt tussen inrichtingen op hetzelfde netwerksegment . Omdat de meeste moderne netwerken zijn verbonden met andere netwerken , zoals het Internet , worden routeerbare protocollen zelden gebruikt . NetBEUI

NetBIOS Extended User Interface ( NetBEUI ) is een niet - routeerbaar protocol dat werd gebruikt in de Microsoft -netwerken , te beginnen met Windows voor Workgroups en Windows NT . NetBEUI is een kleine , snelle protocol dat geschikt is voor lokale netwerken met niet meer dan 200 computers is . Wanneer Microsoft Windows XP en Windows Server 2003 , NetBEUI niet meer standaard geïnstalleerd . Echter , kan het afzonderlijk worden geïnstalleerd . Windows Vista , Windows 7 en Windows Server 2008 geen ondersteuning voor NetBEUI .
NetBEUI vs NetBIOS

NetBEIU
maakt gebruik van NetBIOS , maar het is niet hetzelfde als NetBIOS . NetBIOS definieert de naamgeving en de naam - resolutie strategie die wordt gebruikt op een NetBEUI -netwerk . Elke computer heeft een NetBIOS-naam , die niet langer zijn dan 15 tekens worden toegewezen . Wanneer een apparaat een bericht wil sturen , lokaliseert de ontvanger door uitzenden NetBIOS- naam van de ontvanger naar alle hosts op het netwerk . Veel netwerk applicaties werden geschreven om NetBIOS-namen te gebruiken . Daarom, wanneer netwerken begon te migreren naar routeerbare protocollen , zoals TCP /IP , ondersteuning voor NetBIOS- naamomzetting is nog steeds nodig , ook al NetBEUI werd niet meer gebruikt .
DLC

gegevens
Link Control ( DLC ) is een niet - routeerbaar protocol dat werd gebruikt om met IBM mainframes en printers . De volgende Windows-besturingssystemen ondersteund DLC drivers voor interoperabiliteit met mainframes en DLC printen apparaten : Windows 95 , Windows 98 , alle versies van Windows NT en Windows 2000
LAT en MOP
.

Local Area Transport ( LAT ) is een niet - routeerbaar protocol dat wordt gebruikt door Digital Equipment Corporation ( DEC) minicomputer netwerken . Sommige versies van LAT worden ondersteund door UNIX-besturingssystemen . LAT wordt gebruikt om toegang tot Terminal Server -sessies . Met een Terminal Server-sessie , wordt de bewerking uitgevoerd op de server . De client- computer verzamelt enkel input en displays uitgang . Maintenance Operations Protocol ( MOP ) is een andere niet- routeerbaar protocol gebruikt op december netwerken . Het wordt gebruikt om de systeemsoftware te downloaden en het oplossen van problemen .

Previous: Next:
  lokale Netwerken
·Hoe kan ik meerdere Oracle Lui…
·Hoe het opzetten van een serve…
·Hoe maak je een Belkin Switch …
·De voordelen van het opzetten …
·Media Player Group Policies 
·Client Server Tutorial 
·De regels voor de berekening v…
·Hoe te snoeren en kabels Mark 
·Hoe maak je een actuele Proxy …
  Related Articles
Wireless Router Beveiligingsprotocollen 
802.11 Beveiligingsprotocollen 
Wlan Beveiligingsprotocollen 
GSM MAP Protocollen 
IEEE 802.15.4 protocollen 
Soorten Wireless Protocollen 
WEP-beveiliging Protocollen 
Mobiliteitsmanagement Protocollen 
MiWi Protocollen 
  Netwerken Articles
·Hoe te wissen eMule zoekgeschiedenis 
·Hoe kan ik Internet Get op een laptop al…
·Ring Network : Afstand tussen Knooppunte…
·Hoe maak je een 54G WiFi LAN ( 802.11b /…
·Het verschil tussen een Wireless Cable M…
·Hoe de beste MTU voor een Cisco Circuit …
·De beste IMAP Secure Services E 
·Wat is VoIP Beëindiging ? 
·Hoe te Uitgangsvermogen Raise in een WiF…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com