Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> draadloze netwerken >> Content
Wlan Beveiligingsprotocollen
Draadloze netwerken wordt steeds meer en meer populair, zowel thuis als op het werk . Veel mensen vinden het gemak en de lage kosten van het opzetten van een draadloos LAN onweerstaanbaar . Restaurants adverteren gratis Wi - Fi-hotspots om klanten te trekken . Bedrijven opgezet draadloze netwerken in conferentiezalen om makkelijker connectiviteit en productiviteit te bevorderen . Een goed begrip van de 802.11x familie van draadloze LAN -protocollen en de inherente veiligheidsrisico's is het belangrijk in elk geval. WAP

Wireless Application Protocol ( WAP ) wordt doorgaans gebruikt voor draadloze toegang via een mobiele telefoon of een PDA . De WAP- standaard is geïmplementeerd door veel fabrikanten van dergelijke mobiele apparaten . Het protocol implementeert WML ( Wireless Markup Language ) , hetgeen een kleinere versie van HTML en geeft veel van de functionaliteit van TCP /IP . De WAP-gateway interpreteert tussen WML en HTML en vergemakkelijkt het gebruik van security protocollen en encryptie . Zonder encryptie , de data bewegen over de verbinding is kwetsbaar voor afluisteren .
WEP

Wired Equivalency Privacy ( WEP ) is een oudere beveiligingsprotocol dat een minimale zekerheid biedt . Dit komt door het feit dat WEP kunnen worden gekraakt in een relatief korte tijd (in minuten ) . WEP maakt gebruik van 40 - bits of 64 - bits sleutels om encryptie te voeren . Een 128 - bits sleutel regeling af en toe genoemd WEP2 is beschikbaar met een aantal producten . WEP is goed voor het houden van eerlijke mensen , maar vastberaden hackers in staat zijn om de korte sleutellengte exploiteren en hacken van het netwerk . Key management en het minimale veiligheidsniveau geboden zijn de belangrijkste nadelen van WEP .
WPA

Wi - Fi Protected Access ( WPA ) is een veiliger protocol dan WEP in dat zij uitvoert TKIP ( Temporary Key Integrity Protocol ) . TKIP maakt en vergemakkelijkt het dynamisch veranderende van encryptiesleutels , terwijl WEP moet handmatig opnieuw invoeren van de sleutels voor elk station op de draadloze LAN . Dit maakt het beheer van het netwerk een stuk eenvoudiger . Daarnaast vereist WPA een wachtwoord tussen de acht en 63 tekens voor een gebruiker om toegang te krijgen tot het netwerk . WPA wordt geleidelijk vervangen door WPA2 .
WPA2

Op dezelfde manier dat WPA richt zich op de zwakke plekken in WEP , WPA2 richt zich op de zwakke punten in de WPA . Een van de grote verschillen tussen WPA2 en WPA is dat de eerste ondersteunt de volledige 802.11i- encryptie standaarden . Het is ook belangrijk om te weten dat niet alle WPA2 -apparaten zijn compatibel met oudere versies . Een ander verschil is dat WPA2 voegt ondersteuning voor AES ( Advanced Encryption Standard ) als alternatief voor TKIP . Met ondersteuning voor 128 -bits dynamische toetsen en de beschikbaarheid van TKIP en AES , WPA2 biedt op dit moment de sterkste beveiliging voor draadloze netwerken .

Previous: Next:
  draadloze netwerken
·Hoe kan ik mijn computer in ee…
·Hoe kan ik uitschakelen van de…
·Hoe maak je een computer Wirel…
·Hoe je draadloze instellingen …
·Hoe krijg je handmatig toevoeg…
·Hoe maak je een Belair 200 geb…
·Hoe je Wireless Home netwerk o…
·Hoe te bekijken van de draadlo…
·Hoe kan ik mijn draadloze comp…
  Related Articles
Hoe de beveiliging instellingen verander…
Hoe de beveiligingsinstellingen wijzigen…
De aard van de Wireless Security Threats…
Hoe Vista Set Wireless Security 
Hoe de beveiliging van een draadloos net…
Hoe kan ik een computer toe aan een draa…
Hoe de beveiliging te configureren voor …
Hoe je uitschakelen WPA beveiliging in L…
Hoe Security Settings een Wireless Route…
  Netwerken Articles
·Hoe te Disable Frontier WEP Codes 
·Hoe maak je een computer modem pingen 
·Hoe kan ik Windows XP Winsock -instellin…
·Hoe een Gebruikersnaam en Wachtwoord in …
·Hoe maak je een map van een Mac naar een…
·FTPES Protocollen 
·Hoe te verbinden en configureren van een…
·IP Network Planning 
·Hoe de Range van een Wi - Fi -antenne 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com