Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> lokale Netwerken >> Content
Een beschrijving van de verschillen tussen een peer-to -peer netwerkprinter en een Client Server Network
een computer aansluiten op een netwerk was ooit een taak die technische kennis , gespecialiseerde hardware en software . Moderne computers zijn nu routinematig voorzien netwerkkaarten en /of draadloze verbindingen . De besturingssystemen zijn ontworpen om aansluiting op een netwerk een eenvoudig, als niet automatisch taak. Ontwerpen en installeren van de infrastructuur voor een netwerk is ook eenvoudiger nu . De beslissing van de vraag of een peer - to-peer -of client- server-netwerk beter past bij uw wensen hangt af van verschillende factoren . Peer - to-Peer -Veiligheidsraad

op een peer - to-peer netwerk , moeten middelen van elke computer afzonderlijk worden geconfigureerd . Printers , stations of mappen moeten afzonderlijk voor het delen van op elke computer worden geselecteerd . Machtigingen voor elke resource moet worden verleend voor de gebruikers . Deze machtigingen kunnen globaal worden gegeven , voor iedereen op het netwerk , of voor individuele gebruikers . Hoe dan ook , moet toestemming hebben voor toegang tot gedeelde bronnen voor elk apparaat worden ingesteld op elke computer het delen van haar middelen in het netwerk .
Client Server Security

Client sever beveiliging
is ingesteld op de server . Alle netwerkgebruikers worden toegewezen aan een specifieke ID en wachtwoord . Toegangsrechten zijn gekoppeld aan de ID en gebruikt om te bepalen welke middelen een gebruiker als mogelijk toegang krijgen tot welke functies de gebruiker toegang heeft tot de bron . Op een client- server-netwerk , deze machtigingen hoeft slechts eenmaal te worden ingesteld op de server . Besparing alle gebruikers toegang instellingen op een centrale plaats bespaart tijd en maakt beveiliging wijzigingen eenvoudiger op te sporen dan in peer - to-peer -netwerken waar de instellingen moeten plaatsvinden op individuele computers in het netwerk .
Resource beschikbaarheid

een computer moet zijn ingeschakeld en actief voor een lid van een peer - to-peer netwerk om toegang tot een gedeelde bron op die computer te krijgen . In een kantoor omgeving , zodra een persoon wordt uitgeschakeld haar computer om te vertrekken voor de nacht of in het weekend , zal die bron niet beschikbaar blijven totdat de computer wordt aangezet . De server op een client- server systeem normaal blijft constant in werking op een constante , betrouwbare toegang tot alle aangesloten middelen te verschaffen .
Cost

een client- server-netwerk installeren gaat om een ​​grotere investeringen in hardware en software dan peer-to - peer netwerken . Speciale serversoftware moet op een server computer worden geïnstalleerd . De server wordt dan aangesloten op het netwerk via een router , switch of hub en ter beschikking van de client-werkstations . Peer-to - peer-netwerken is eenvoudiger op te zetten . Het vereist geen server of speciale software buiten het besturingssysteem in elk werkstation. De investering in hardware voor een peer-to - peer- netwerk bestaat uit een router , switch of hub en netwerkbekabeling .

Previous: Next:
  lokale Netwerken
·Wat gebeurt er als een U Steek…
·Hoe het opzetten van een thuis…
·Hoe maak je een lokale Adminis…
·Hoe maak je een DHCP-client Ve…
·Hoe te verbinden twee computer…
·Hoe te Gigabit inschakelen op …
·Hoe om gegevens op een andere …
·Hoe Network Devices Locate 
·Hoe het opzetten van een LAN 
  Related Articles
Hoe te beveiligen met wachtwoord van een…
Hoe om te winkelen voor een draadloze ro…
Hoe het opzetten van een D - Link Wirele…
Hoe het opzetten van een Netgear Wireles…
Hoe het opzetten van een Linksys Wireles…
Hoe maak je een draadloze router firewal…
Hoe een printer toegang via een draadloz…
Hoe kan ik een verloren netwerksleutel v…
Hoe maak je een draadloze router op Wind…
  Netwerken Articles
·Definitie van Point to Point Protocol 
·De voordelen van VoIP voor bedrijven 
·Hoe software opnieuw installeren voor ee…
·Hoe maak je een draadloze beveiligingssl…
·Hoe te Pearl Stud Oorbellen maken 
·Hoe maak je een Ethernet -kabel verwijde…
·Hoe te QoS VoIP configureren 
·Scrollen onderaan een webpagina Vs . Ink…
·Hoe te verwijderen Powershell 1.0 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com