Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> lokale Netwerken >> Content
Hardware nodig om de computer te verbinden met het netwerk
Geen computer kunt aansluiten op een netwerk zonder een netwerkadapter . Deze apparaten worden ook wel netwerkinterfacekaarten , netwerkkaarten , Ethernet -kaarten , Ethernet -adapters , LAN kaart of LAN -adapter . Een LAN is een lokaal netwerk . Dezelfde eis bestaat voor verbindingen met draadloze netwerken . In deze gevallen moet de computer over een draadloze netwerkkaart. Achtergrond

Tot voor kort werden computers niet geleverd met netwerkmogelijkheden . Netwerkfuncties werden verstrekt door een extra stuk van de apparatuur , die moest apart worden gekocht . PC's hebben hun interne elektronica aangesloten op een bord , dit is het moederbord genoemd . Om te voorzien in eventuele aanvullingen op de interne werking van de computer , het moederbord heeft een aantal sockets waarin extra circuits worden ingevoegd . Deze circuits worden geproduceerd op een kleinere bord , dat een kaart wordt genoemd . De sockets deze kaarten passen in zijn uitbreidingssleuven genoemd . De netwerkadapter was oorspronkelijk de naam van een " Network Interface Card " , omdat het oorspronkelijk werd verkocht als een aparte plank om te passen in een uitbreidingssleuf . Moderne computers hebben nu de netwerkadapter geïntegreerd in het moederbord . Ze zijn echter nog steeds aangeduid als netwerkkaarten , ook al zijn ze niet langer ondergebracht op een aparte plank .
Aanpakken

Elke NIC heeft een uniek serienummer . Deze nummers worden gecontroleerd door de Institute of Electrical and Electronics Engineers en zij worden niet overal in de wereld herhaald. Dit serienummer wordt het MAC-adres . MAC betekent Media Access Control . Het MAC-adres is het fysieke adres van de computer . Alle apparaten die op een netwerk worden geïdentificeerd door hun MAC-adres .
Functie

De NIC formatteert de gegevens waardoor de computer in een formaat dat door het netwerk fysiek medium . Dit betekent dat een elektrische puls betekenende digitale gegevens ( nullen en enen ) . Aan de ontvangende kant , de NIC vertaalt deze puls terug in de computer gegevens kan verwerken . De NIC heeft om te controleren dat er stilte op de lijn voordat het zijn signaal geldt . Deze functie is media access control en het deel van de NIC die presteert het is het medium toegangscontroller genoemd genoemd .
Wireless

Draadloze netwerken worden steeds populairder . Een stuk van materiaal dat niet beschikt over een draadloze netwerkadapter kan lid worden van een Wi - Fi-netwerk met de toepassing van een apparaat genaamd een draadloze Ethernet- bridge . De brug fungeert als een externe zender en ontvanger voor draadloos netwerk signalen en stuurt deze naar de computer via een direct aangesloten kabel . De draadloze brug kan ook omzetten andere apparatuur , zoals printers en faxmachines om Wi - Fi .

Previous: Next:
  lokale Netwerken
·Hoe maak je een Password Reset…
·Hoe maak je een Token Ring- ne…
·Hoe maak je een Windows XP -pc…
·Soorten routingprotocollen 
·Hoe je Hulp op afstand gebruik…
·Hoe de System State Restore Me…
·Hoe te gebruiken NMAP naar de …
·Wat zijn Network Segmenten ? 
·Hoe maak je een LAN Party Host…
  Related Articles
Hoe te beveiligen met wachtwoord van een…
Hoe een Intellinet Wireless Router kopen…
Hoe om te winkelen voor een draadloze ro…
Hoe het opzetten van een D - Link Wirele…
Hoe het opzetten van een Netgear Wireles…
Hoe het opzetten van een Linksys Wireles…
Hoe maak je een draadloze router firewal…
Hoe een printer toegang via een draadloz…
Hoe kan ik een verloren netwerksleutel v…
  Netwerken Articles
·Hoe maak je een PC gebruiken met No Anti…
·Hoe maak je een Microsoft Bluetooth-stac…
·Heeft Ethernet Controller Affect Sound ?…
·Wat is een Auto proxy? 
·Hoe maak je een Extender Make Out van ee…
·Netwerk G adapters configureren voor Wir…
·De eisen voor PCI Compliance 
·Hoe maak je een Trendnet Wireless Router…
·Hoe maak je een Netopia 3341 DSL Modem B…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com