Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> lokale Netwerken >> Content
Wat is de functie van de Active Monitor in een Token Ring -netwerk ?
Token Ring netwerken zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat er slechts een machine op het netwerk kan gebruiken op een moment , het voorkomen van netwerkgebruik collisions.The token ring netwerk topologie bestaat uit een set machines in serie passeren rond een token betekent de machine dat de huidige toegang heeft tot het netwerk . Deze token wordt beheerd door een actieve monitor , een dynamisch bepaalde machine die administratieve taken handvatten voor het netwerk . Selecteren van een Active Monitor

Actieve monitors
worden geselecteerd via een automatische onderhandeling proces dat plaatsvindt wanneer de ring wordt gemaakt en geïnitialiseerd . Dit proces bestaat uit een eenvoudige vergelijking van MAC adressen voor machines in het token ring . De machine met de hoogste MAC-adres van die in stelling wordt geselecteerd als de actieve monitor voor het token ring netwerk . Die machines die niet geselecteerd zijn geworden standby monitoren en onderhouden van een horloge op de acties van de actieve monitor .
Monitoring van de Ring

De actieve monitor , zoals de naam impliceert , controleert het netwerk een aantal potentiële fouten . Het onderzoekt elk pakket als het wordt doorgegeven rond de ring , kijken voor alle pakketten die geen ontvangers . Indien een van deze wordt gedetecteerd , wordt deze verwijderd uit de ring . De actieve monitor initieert ook een ring poll elke zeven seconden , die bestaat uit het verzenden van een pakket in de tegenovergestelde richting van standaard ring verkeersstroom . Hierdoor kan elk lid van het netwerk om de naaste buur upstream identificeren , en laat de actieve monitor om ervoor te zorgen dat de ring topologie goed wordt onderhouden .
Ring zuiveringen

een ring purge ontstaat wanneer ofwel een nieuwe machine is de actieve monitor of als een ring fout werd gedetecteerd door de huidige actieve monitor . Tijdens een ring purge , de actieve monitor verwijdert alle pakketten van de token-ring , en vaardigt een nieuw token . Dit elimineert vrijwel alle in-progress communicatie over het netwerk en begint met een schone lei , waardoor verdere communicatie langs de ring om verder te gaan in het geval van een nog niet vrijgegeven token .
Master Clock Synchronization
< br >

de actieve monitor beheert de master- klok voor de token ring . Bij ring instantiëring , de actieve monitor start het synchronisatie proces , waarbij elk apparaat verbonden is met de ring zijn klok synchroniseert met die van zijn naaste stroomopwaartse buur . Dit zorgt ervoor dat de activiteiten op het netwerk nauwkeurig worden gemeten door de actieve monitor , en dat de activiteiten van de actieve monitor nauwkeurig worden gemeten door de stand-by- monitors .

Previous: Next:
  lokale Netwerken
·Hoe te beëindigen een RJ - 45…
·Hoe te Groepsbeleid Reset om e…
·Hoe te NetGear EN104 verbindin…
·Hoe maak je een thuisnetwerk i…
·Hoe te gebruiken UltraVNC om v…
·Hoe het opzetten van een Home …
·Verbinding maken met een IAO P…
·Hoe te Printers tussen XP & Vi…
·Problemen met PCMCIA Wireless …
  Related Articles
Hoe de Signaal voor een draadloze router…
Wat hebt u nodig voor Hook Up een draadl…
Hoe de Range van een draadloze router Ex…
Hoe Hook Up the Internet gebruiken om uw…
Hoe de beveiligingsinstellingen wijzigen…
Hoe de Wireless Router Network Key Reset…
Wat is een Wireless Network Router ? 
Hoe maak je een D - Link DAP - 1150 rout…
Meest voorkomende en eenvoudigste manier…
  Netwerken Articles
·Hoe je DNS en Ipconfig Bewerken 
·Inter - Access Point Protocol 
·Hoe te gebruiken Satelliet Antennes om P…
·Waarom gebruik Cat5 kabel? 
·Wat zijn de verschillen in de Ethernet- …
·Netgear WGR614 Wireless Problemen 
·Hoe werkt een firewall Affect Speed ​​? 
·Wat is het verschil tussen een Wireless …
·Hoe maak je een Wireless LAN 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com