Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> lokale Netwerken >> Content
Wat is een DNS Forwarder ?
Een DNS Forwarder is een soort van proxy -server . Een proxy -server handelt namens andere computers . Het World Wide Web maakt gebruik van een aanpak op basis van " domeinnamen . " Een domeinnaam is de " www.something.xxx " deel van een webadres . Het Domain Name System of DNS , kruisverwijzingen domeinnamen aan IP-adressen en een DNS Forwarder is een proxyserver die gespecialiseerd is in DNS queries. Aanpakken

Het World Wide Web en het internet zijn niet hetzelfde . Het Web is een applicatie bedoeld om het internet nog gebruiksvriendelijker door de invoering van meer mens- begrijpelijk -adressen en het maken van afbeeldingen toont de standaard methode van toegang tot informatie . Het IP-adres betekent " Internet Protocol . ' IP-adressen zijn niet erg memorabel en ziet er ongeveer als " 123.23.23.3 . " Webadressen zijn memorabel voor de mens , maar betekenen niets voor computers aangesloten op het internet . Een webadres , riep een domeinnaam niet leidt tot een computer , tenzij het wordt gekoppeld aan een onderliggende IP-adres , dus alle communicatie via het World Wide Web heeft om te beginnen met de applicatie vinden van het echte adres voor dat domein aan de DNS . < br >
DNS Server

het Domain Name System wordt beheerd door overheidsinstanties om de relatie tussen domeinnamen en IP-adressen te behouden . Domeinnamen gelden voor webadressen en naar e-mailadressen en hebben verschillende eindes , zoals " . Com ", " . Net" en " . Co.uk. " Dit wordt het domein genoemd . Elk domein is de verantwoordelijkheid van een andere organisatie , die elk een afzonderlijke servers . Binnen elk domein , is de database die de onderliggende IP- adressen voor individuele domeinnamen tracks verspreid over verschillende servers . Een applicatie zoals een browser heeft veel opties om te gaan en te zoeken naar een IP-adres wanneer gegeven een webadres .
DNS Process

De browser gaat niet verder direct naar de DNS servers . In plaats daarvan communiceert met een DNS resolver , die , afwisselend , op dezelfde computer , op het netwerk , of worden geleverd als een dienst door een andere computer toegankelijk zijn via het internet . De DNS- resolver contacten de servers van de DNS via het internet . DNS resolvers en DNS forwarders zijn zeer vergelijkbaar . Een netwerk applicatie heeft altijd toegang tot een DNS- resolver . DNS forwarders zijn altijd secundaire en vermindering van de belasting op de resolvers waar veel bestaan ​​op een groot netwerk .
DNS Forwarder

De expediteur ontvangt alle verzoeken van de resolvers op een netwerk . Dit stelt resolvers te worden beschermd tegen mogelijke invasie door ze achter een firewall en het plaatsen van de expediteur buiten de firewall . De verdeling van het Domain Name System betekent ofwel de resolver , of de eerste DNS -server gecontacteerd , kan hebben om contact met veel servers om de gewenste opname te lokaliseren . DNS forwarders verwijder deze taak uit resolvers . Resolvers zijn ook in staat om veelgebruikte adresaanvragen slaan , zodat ze niet hoeft te opnieuw te zoeken naar dat adres in de DNS . DNS forwarders hebben grotere cache winkels en bespaar meer adres mappings . Het bouwt een bibliotheek van alle DNS-query's die door de computers op het netwerk en uiteindelijk weet te verzoeken van zijn eigen opslag , wat tijd bespaart vervullen .

Previous: Next:
  lokale Netwerken
·Hoe Microsoft Network Load Bal…
·Hoe je bericht tussen computer…
·Wat Is AppleTalk -protocol ? 
·Apparaten gebruikt voor Comput…
·Hoe te verwijderen van een LAN…
·Hoe de AT & T 2Wire 70 Router …
·Hoe te verbinden POP & IMAP cl…
·Hoe het opzetten van een compu…
·Hoe maak je een PXE gebruiken …
  Related Articles
Hoe te beveiligen met wachtwoord van een…
Hoe om te winkelen voor een draadloze ro…
Hoe het opzetten van een D - Link Wirele…
Hoe het opzetten van een Netgear Wireles…
Hoe het opzetten van een Linksys Wireles…
Hoe maak je een draadloze router firewal…
Hoe een printer toegang via een draadloz…
Hoe kan ik een verloren netwerksleutel v…
Hoe maak je een draadloze router op Wind…
  Netwerken Articles
·Hoe u het IP-adres van een proxyserver z…
·Hoe maak je een cPanel account verwijder…
·Security Risk van draadloze netwerken 
·Verschil tussen een gecentraliseerd & Di…
·Hoe maak je een Cisco 2620 Configure 
·Hoe u op een Wireless Adapter 
·Hoe een IP Header Decode 
·Hoe maak je een Belkin draadloze netwerk…
·Hoe de antenne vervangen op een D - Link…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com