Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> lokale Netwerken >> Content
Hoe het opzetten van een computernetwerk met een Server
Het creëren van een netwerk met een bestandsserver is een geweldige manier om de last van het delen van bestanden en bronnen tussen de verschillende client-computers te verlichten . Met een bestandsserver in de plaats , de klanten hebben een methode voor het gebruik van een centraal opslagpunt , die helpt om bestanden en mappen georganiseerd en toegankelijk via het lokale netwerk te houden . Het andere voordeel van het gebruik van centrale opslag met een bestandsserver op het netwerk is dat het zorgt voor een enkele locatie voor back-ups , in plaats van het hebben van belangrijke bestanden verspreid over het netwerk . Wat je
router of switch
Need Toon Meer Aanwijzingen
Sluit het Local Area Network
1

Beslis over een router of een switch als het centrale punt van het netwerk . Gebruik een router wanneer het netwerk verbindt met een ander netwerk ( zoals het Internet ) . Gebruik een schakelaar als de computers op het netwerk alleen nodig om met elkaar te communiceren . Kopen van 2

Fysiek aansluiten van de computers op de router of switch . Hedendaagse netwerken gebruiken voornamelijk Ethernet-kabels om computers met elkaar te verbinden . Een optie is om de computers direct aansluiten op de router of switch via Ethernet -kabels . Een andere optie is om wand -aansluitingen en een patch panel te installeren . Deze laatste optie vereist Ethernet- kabels van de computer naar de wandcontactdoos , en van het patchpaneel op de router of switch .
3

Sluit de draadloze computer clients als een draadloze router wordt gebruikt .
configureren de Server
4

Plan welke map ( s ) te delen . Een file server werkt door het delen van mappen tussen netwerk-clients .
5

Configureer de gedeelde map permissies . Gedeelde mappen kunt toestemmingen die volledig open toegang , waaronder lezen en schrijven vaardigheden , of gewoon alleen-lezen toegang toe hebben . Gedeelde mappen kunnen ook toestaan ​​verschillende machtigingen voor individuele gebruikers .
6

Configureer de file sharing protocol . De meeste netwerken maken gebruik van de Windows - gebaseerde SMB ( Server Message Block ) protocol , ook als de klanten niet werkt met Microsoft Windows . SMB werkt door het toekennen van een " Werkgroep" en individuele " Computer Name " naar de server .
7

configureren firewall van de server om toegang tot bestanden delen mogelijk te maken. SMB netwerken vereisen poorten 137 en 139 open te zijn .
8

Stel de server een statisch IP -adres op het lokale subnet . In het algemeen moeten servers worden ingesteld op IP-adressen die niet zo hoeft te veranderen dat de clients kunnen verbinding maken met bronnen van dezelfde locatie elke keer .
De Cliënten
9

elke client configureren om hetzelfde " Werkgroep" naam te gebruiken als de server . De computer moet opnieuw worden opgestart na het veranderen van deze instelling .
10

Configureren elke klant met een unieke "Computer Name " om deel te nemen aan het netwerk . De computer moet opnieuw worden opgestart na het veranderen van deze instelling .
11

Sluit elke client- computer naar de gedeelde map op de server . Met een SMB -netwerk , de gedeelde mappen zijn in de " \\ \\ server - naam \\ gedeelde - map" ( zonder aanhalingstekens ) formaat . Gedeelde mappen kunnen ook worden toegewezen aan brieven rijden onder Microsoft Windows .

Previous: Next:
  lokale Netwerken
·Hoe te Aantal aanmeldingen bep…
·Hoe maak je een PC configurere…
·Over een compatibele Wireless …
·Hoe het opzetten van een hotsp…
·Hoe kan ik toestaan ​​mijn com…
·Hoe Hook Up Leviton gateway-ro…
·Hoe kan ik een signaal naar ee…
·Hoe maak je een Windows XP mac…
·Hoe kunt u verbinding meerdere…
  Related Articles
Hoe te beveiligen met wachtwoord van een…
Hoe een Intellinet Wireless Router kopen…
Hoe om te winkelen voor een draadloze ro…
Hoe het opzetten van een D - Link Wirele…
Hoe het opzetten van een Netgear Wireles…
Hoe het opzetten van een Linksys Wireles…
Hoe maak je een draadloze router firewal…
Hoe een printer toegang via een draadloz…
Hoe kan ik een verloren netwerksleutel v…
  Netwerken Articles
·Hoe de Windows SharePoint Services Datab…
·Verbinding maken met uw Xbox Gamertag On…
·Hoe te wijzigen van een User Directory N…
·Hoe maak je een Broadcasting Computer St…
·Hoe schakel ik mijn draadloos internet? 
·Hoe maak je een Westell 6100 Modem Reset…
·Hoe te activeren EVC 
·Hoe maak je een Internet Firewall Bypass…
·Hoe je VoIP International bellen via Tel…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com