Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> internet Netwerken >> Content
Het verschil tussen Client Side & Server Side Scripting
Bij het schrijven van applicaties voor het web , kunt u de programma's , of de scripts gezet , hetzij op de webserver of op de browser van de klant. Terwijl u kunt alle van de programmering op de server gezet , de beste aanpak combineert een zorgvuldige mix van de twee . Server - side scripting adressen databeheer en beveiliging , terwijl client - side scripting richt zich vooral op de gegevens te controleren en de pagina-indeling . Locatie

Een webserver is een aparte computer en software met een eigen internetaansluiting . Wanneer uw browser een pagina opvraagt ​​, een server krijgt uw verzoek en stuurt de browser de inhoud . Een programma script dat wordt uitgevoerd op de webserver genereert een pagina op basis van de logica van het programma en stuurt het naar de browser van de gebruiker. De inhoud kan standaard tekst en afbeeldingen zijn , of het kan zijn client - side scripts . Uw browser voert de client - side scripts , welke foto verzoek gegevens kunnen animeren op de webpagina , vanaf de server of andere taken uit te voeren .
Identiteit

Opdat een website om een ​​sessie , waar u inlogt , aankopen en andere verzoeken hebben , de server nodig heeft om uw computer te identificeren . Duizenden gebruikers zijn aangemeld op hetzelfde moment , de server om ze uit elkaar . Server - side scripting bijhoudt van de identiteit van een gebruiker door middel van een paar verschillende mechanismen , zoals de sessie variabelen . Wanneer u zich aanmeldt , de server script zorgt voor een unieke sessie-id voor u . Het script kan informatie opslaan in variabelen die zo lang als je blijft ingelogd Deze informatie blijft op de server , het verbeteren van de veiligheid van de sessie .
Validation

Veel webpagina's hebben formulieren kunt invullen met uw naam , adres en andere informatie . Om ervoor te zorgen dat de gegevens gaat in correct , validatie scripts controleren of data en postcodes bevatten alleen cijfers en staten hebben bepaalde twee - lettercombinaties . Dit proces is het meest effectief wanneer het script draait op de client zijde . Anders , de server heeft om de gegevens te ontvangen , check it , en sturen u een foutmelding . Als de browser het doet , de gegevens terug te sturen naar de server maar een keer .
Data Access

Als een web -sessie gaat uitpluizen van grote hoeveelheden gegevens , een server - side script het beste doet deze job . Bijvoorbeeld kan een bank een miljoen klanten . Wanneer u zich aanmeldt , moet het je plaat te halen uit deze grote bestand . Eerder dan stuur het helemaal over uw internetverbinding aan uw browser , de webserver verzoekt om gegevens van een dataserver buurt ervan . Naast het verlichten van het internet van onnodig dataverkeer , dit verbetert ook de veiligheid , zoals je nooit banksaldo van je buurman te zien .
Taal

U zult een grotere vinden diverse programmeertalen op servers dan op browsers . Programmeurs doen de meeste client - side scripting met de Javascript taal . Op de server , kunt u schrijven in talen zoals php , VBScript of ColdFusion . Terwijl sommige programmeurs schrijven client - side scripts om buiten de browser draaien , dit is riskant , omdat het ervan uitgaat dat de computer weet dat taal .

Previous: Next:
  internet Netwerken
·De nadelen van Client Server C…
·Hoe maak je een MP4 Mime type …
·Welk type van Routing Protocol…
·Hoe om te achterhalen wat poor…
·Propageren DNS Met 1and1 
·Network Traffic Analysis Tools…
·Hoe kan ik vrienden maken op e…
·Het gebruik van ATM IP- protoc…
·Wat is Gopher Proxy ? 
  Related Articles
Hoe de Signaal voor een draadloze router…
Hoe de Range van een draadloze router Ex…
Hoe Hook Up the Internet gebruiken om uw…
Hoe de beveiligingsinstellingen wijzigen…
Hoe de Wireless Router Network Key Reset…
Hoe maak je een D - Link DAP - 1150 rout…
Meest voorkomende en eenvoudigste manier…
De aard van de Wireless Security Threats…
De eenvoudige manier om Set Up een Mac A…
  Netwerken Articles
·Distant Vector Protocollen 
·Hoe kan ik een RJ45 Zorg 
·Hoe kan ik een fax -modem gebruiken Met …
·Hoe gratis WiFi Hotspots gebruiken in Wi…
·Hoe maak je een PC Sync om een iMac 
·Hoe te Nodes op uw netwerk Ontdek 
·Hoe maak je een VoIP Packet Identificeer…
·Proxyverificatie Informatie 
·Hoe maak je een Cisco Certified Network …
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com