Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> internet Netwerken >> Content
Wat is de belangrijkste functie van het MAC-adres ?
De Control (MAC ) -adres Media Access is een belangrijk instrument dat wordt gebruikt in computer netwerken om netwerkinterfaces uniek te identificeren . Vele soorten netwerktechnologieën gebruikt het MAC-adres , maar de meest voorkomende is de toepassing ervan in Ethernet netwerkverbindingen , die zijn het soort dat de meeste computers gebruiken om verbinding te maken met routers en kabelmodems . Doel

De belangrijkste functie van het MAC-adres is om het gemakkelijker maken voor routers en andere netwerkapparatuur aan unieke elk soort apparaat dat op zijn netwerk is aangesloten op een bepaalde manier te identificeren . Het wordt gebruikt in de meeste vormen van computernetwerken en is gegroeid in gebruik tot het punt dat het Institute of Electrical and Electronics Engineers ( IEEE ) heeft aangenomen als een industriestandaard .
Origin
< br

MAC adressen > typisch toegewezen aan het netwerk - verbindingsinrichting volgens de fabrikant tijdens de inrichting fysiek gemaakt . Het adres wordt opgeslagen in interne geheugen van het apparaat of een andere vorm van firmware type en uitgezonden wanneer het is verbonden met een netwerk . MAC- adressen worden niet altijd door de fabrikant toegekend en kan worden toegewezen door netwerk-switches tot een cluster van andere netwerkinterfaceapparaten vertegenwoordigen .
Naming Scheme

Als MAC-adres zijn toegewezen , moeten ze volgen de uiteengezet door de IEEE-standaarden . De IEEE 802- normen zijn afgeleid van de vroege computer Ethernet adressering methoden . Drie verschillende nummeringssystemen besturen de overdracht van unieke MAC -adressen en worden gebruikt in andere contexten toediening . De naamgeving methoden onderhouden door de IEEE geven ongeveer 280000000000000 combinaties van mogelijke adressen .
Belangrijkste soorten

De twee primaire vormen van MAC-adressen zijn EUI - 48 en MAC - 48 . Het verschil tussen de twee is dat EUI - 48 -adressen worden toegewezen aan software en aangesloten op een netwerk , terwijl MAC - 48 adressen worden toegewezen aan netwerkhardware . De MAC - 48 -formaat is te vinden in Ethernet , 802.11 gebaseerde draadloze netwerken , Bluetooth en in andere grote netwerk-switches gebruikt door telecombedrijven . EUI - 48 -adressen worden niet gebruikt op zoveel mogelijk manieren , maar zijn nog steeds te vinden in Firewire netwerktechnologie , IPv6 en een klein segment van persoonlijke draadloze internet-netwerken .

Previous: Next:
  internet Netwerken
·Netgear IP Comcast Protocol 
·DIY draadloze versterker 
·Hoe kan ik een PS3 Slim Laptop…
·Computer Networking Secrets 
·Wat is de Web Design Standard …
·Hoe je het internet aan de sla…
·Hoe kan ik een database op een…
·Hoe te DDNS gebruiken Met een …
·Hoe maak je een externe antenn…
  Related Articles
Hoe de Signaal voor een draadloze router…
Wat hebt u nodig voor Hook Up een draadl…
Hoe de Range van een draadloze router Ex…
Hoe Hook Up the Internet gebruiken om uw…
Hoe de beveiligingsinstellingen wijzigen…
Hoe de Wireless Router Network Key Reset…
Wat is een Wireless Network Router ? 
Hoe maak je een D - Link DAP - 1150 rout…
Meest voorkomende en eenvoudigste manier…
  Netwerken Articles
·Hoe maak je een Airport Extreme Card Pro…
·Hoe om te controleren Crossover Cable 
·Hoe kan ik Internet Data Transfer Speed …
·Wat is Web SSO ? 
·Hoe maak je een Broadband Access Card te…
·Hoe het opzetten van een netwerkverbindi…
·Hoe toegang AMEC E 
·Hoe te Verscheidene Routers In een LAN 
·Authenticatie Vs . Autorisatie 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com