Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> FTP en Telnet >> Content
OpenSSH Vs . PuTTY
In de vroege dagen van Network Computing , bestandsoverdracht en verbindingen met externe computers werden bereikt door het File Transfer Protocol of FTP , en Telnet . Echter , FTP bood geen veiligheidsmaatregelen , en iedereen kan berichten die u via dit protocol te onderscheppen . De Secure Shell of SSH , protocol remedies dit door het aanbieden van veilige toegang tot externe computers . Het OpenSSH project voorziet een open - source implementatie van het SSH -protocol , terwijl PuTTY biedt een open - source Windows SSH -programma . SSH

Secure Shell protocol
werd uitgevonden door de SSH Communications Security bedrijf om de veiligheidsproblemen die inherent zijn aan externe verbindingen tussen computers aan te pakken . SSH maakt gebruik van public-key encryptie om berichten te coderen tegen hacker onderscheppen . Dit verbergt data wanneer het in - transit tussen computers , wat betekent dat bestanden en gebruiker commando verzonden via de SSH -kanaal worden gecodeerd en beschermd tot ze hun bestemming bereiken .
OpenSSH

SSH was oorspronkelijk vrij , maar uiteindelijk de licentie voor de code was gesloten als het SSH -technologie werd verplaatst naar een zakelijke omgeving door meer restrictieve licenties. Echter , de ontwikkelaars " gevorkt " of split , de vrije code die nog in SSH - versie 1.2.12 - en creëerde het OpenSSH -project . Het project werd dan maakte deel uit van het OpenBSD -besturingssysteem , zelf een gratis splitsing van het Unix-besturingssysteem , dat ook had ondergaan restrictiever licentie .
PuTTY

Sommige vergunningenstelsels beperkt het gebruik van OpenSSH op niet - Windows-besturingssystemen . PuTTY fungeert als een terminal emulator voor netwerk verbindingen tussen computers . Typisch , hoeft Windows-computers niet de mogelijkheid om verbinding te maken SSH servers van de terminal . PuTTY bootst de Unix- commando terminal , en door middel van een wizard -interface kunnen gebruikers netwerk sessies naar andere computers door middel van verschillende verbindingsprotocollen .
Gebruik

OpenSSH
wordt uitgevoerd over meerdere platforms , waaronder Linux -en Mac-besturingssystemen . Deze implementaties kunnen gebruikers SSH servers om verbindingen met andere SSH servers ontvangen en te creëren . PuTTY presenteert slechts een grafische client voor Windows-en Linux-gebruikers om snel verbindingen te maken over meerdere protocollen , zoals SSH en Telnet . OpenSSH loopt ook vanaf de command line native , terwijl PuTTY biedt een Graphical User Interface of GUI , met opties om sessies te slaan en de verbindingsinstellingen te wijzigen .

Previous: Next:
  FTP en Telnet
·Hoe kan ik een gebruiker blokk…
·FDP Protocollen 
·Toegang krijgen tot de Remote …
·Hoe maak ik een FTP -server op…
·Hoe maak je een Telnet- sessie…
·Hoe Network Throughput bereken…
·Hoe te gebruiken Cute FTP 
·Verbinding maken met XAMPP Met…
·Hoe de LCD Command 
  Related Articles
Router Connection Speed ​​Vs . Throughpu…
G Vs . B Routers 
Wireless G Vs . N Routers 
Wireless - G netwerk Vs . Wireless - N n…
Hardwire vs Draadloze routers voor kabel…
Linksys Router WEP vs WPA op Comcast 
PCI Vs . USB Wireless Adapter 
Verizon Vs . Sprint AirCard 
Gateway Vs . Router 
  Netwerken Articles
·Hoe kan ik een Linksys WRT54G gebruiken …
·Hoe maak je een WPA- code 
·Hoe je twee subnetten Creëren 
·Hoe opzetten van uw eigen VoIP- Server 
·Waarom zijn protocollen noodzakelijk voo…
·Hoe kan ik een draadloze adapter in XP i…
·How to Set Up een Netgear VPN 
·Inzicht Download Snelheden 
·Hoe je het wachtwoordbeleid wijzigen in …
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com