Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Ethernet >> Content
Verschillen in Cat5E en Cat6 Ethernet- kabels
huis of kleine zakelijke gebruikers en netwerkbeheerders die willen netwerken installeren moet beslissen tussen verschillende netwerkapparatuur . Categorie 5 verbeterde , of Cat5E en Cat6 -kabels zijn beide haalbare opties voor het aansluiten van netwerkapparatuur , zoals switches , computers of andere hardware . Afhankelijk van de behoeften van de gebruiker , kan een categorie 5E kabel volstaan ​​, of een categorie 6 zootje kan een betere keuze zijn . Transmission Speed ​​

Categorie 5E netwerkkabels zijn beoordeeld op een transmissiesnelheid moeten tot 1000 Mbps , terwijl de categorie 6 kabels hebben een snelheid van ten minste 1000 Mbps . Er kunnen enkele overlap in transmissiesnelheid , maar als dit de belangrijkste zorg , de consument moet overwegen categorie 6 kabels . Zowel Cat5E en Cat6 Ethernet-kabels zijn achterwaarts compatibel met apparaten die geen ondersteuning van de hogere transmissiesnelheden of de frequentie van beide type kabel . De kabels zullen dus werken bij een lagere snelheid als de apparatuur in het netwerk heeft een lagere transmissie waardering . Ethernet- kabels met een hoge snelheid alleen geen garantie voor die snelheden .
Prijs

Zowel categorie 5 en 6 netwerkkabels zijn verkrijgbaar bij elektronicazaken en andere winkels . Typisch , categorie 5E en categorie 6 Ethernet-kabels in vergelijkbare maten en functies ( straight through versus crossover ) hebben een klein prijsverschil . Consumenten zullen meer geld uitgeven aan categorie 6 kabels dan cat5e kabels . Dus , als de prijs is de bottom line en de consument geen hogere snelheid nodig heeft , kan hij koopt gewoon categorie 5E kabels in plaats van categorie 6 kabels .
Crosstalk

Crosstalk optreedt wanneer computer en elektronische kabels in de nabijheid van andere kabels . Gegevens kunnen bloeden door de isolatie /buitenkant van de kabels , waardoor de transmissiesnelheid te vertragen . Zowel cat5e en cat6 kabels ervaren minder crosstalk dan de vorige standaard , categorie 5 netwerkkabels . Categorie 6 netwerkkabels zijn nog efficiënter als het minimaliseren van dit voorval echter , dus over het algemeen gegevensoverdracht verbetert .
Soorten

Consumenten
die wensen om een klein huis of bedrijf te creëren netwerk zonder de toevoeging van extra hardware , zoals een netwerk router hub of switch , vereisen een crossover netwerk kabel direct verbinden twee computers . Zowel Cat5E en Cat6 Ethernet-kabels zijn er in de traditionele , straight-through variëteit alsook crossover .

Previous: Next:
  Ethernet
·Hoe de Ethernet-poort Probleme…
·Hoe te Limited Connectiviteit …
·Hoe te Fluke 1750 verbinding v…
·Wat is een normale Ethernet- k…
·Telefoon Kabel Vs . Ethernet -…
·Lijst van Ethernet II frame Ty…
·Met twee Ethernet Cards Bridge…
·Hoe maak je verbinding een web…
·Hoe maak je een Ethernet -kabe…
  Related Articles
Hoe je inloggen op uw draadloze router 
Hoe vindt mijn draadloze router instelli…
How to Set Up Linksys Wireless - G in ee…
Hoe maak je een WEP -nummer in NETGEAR 
Hoe kan ik de SSID in Linksys wijzigen ?…
Hoe je DSL Neem Meerdere Rooms 
Hoe te VLAN creëren in de Wireless LAN …
Hoe je uitschakelen WPA beveiliging in L…
Hoe je het wachtwoord in een Linksys Rou…
  Netwerken Articles
·Hoe om websites te blokkeren op een Rout…
·Wat is het verschil tussen een Dual Band…
·De toekomst van routers 
·Hoe Hook Up een Ethernet -kabel aan op e…
·Microsoft VPN protocollen 
·Hoe te verbinden twee computers op hetze…
·Manieren om uw Ping Improve een Server 
·Tekst Symboliek 
·Hoe te Websites blokkeren Met Linksys Wi…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com