Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Ethernet >> Content
Wat is de IEEE Aanwijzing voor de Gigabit Ethernet- standaard?
Het Institute of Electrical and Electronics Engineers ( IEEE ) aanduidingen voor Gigabit Ethernet zijn IEEE 802.3z en IEEE 802.3ab . De reden waarom er twee -in plaats van de eerste is dat er twee verschillende groepen die de Gigabit Ethernet technologie. De 802.3z standaard kwam eerst in 1998 en de 802.3ab standaard kwam uit in 1999 . Individuele huizen en een gebouw centric bedrijven hebben meer kans om de 802.3ab standaard gebruiken . Over IEEE Standards
Firewire -technologie wordt meestal aangeduid door zijn IEEE 1394- aanwijzing .

IEEE normen worden door het passend genaamd IEEE Standards Association aangewezen . Het doel van het ontwikkelen van technologische standaarden is om het gemakkelijker maken voor verschillende apparaten te kunnen werken met elkaar te maken . Een veelvoorkomend voorbeeld van de normen zijn platte kop en kruiskop schroeven . Om de meerderheid van de schroeven te gebruiken , moet een persoon slechts twee soorten schroevendraaiers . Als elk product dat schroeven gebruikt die een ander type schroef het buitengewoon duur voor een persoon om alle apparatuur die nodig is om te werken met de schroeven zou zijn . De IEEE Standards Association helpt groepen werken met en ontwikkelen van technische standaarden .
Gigabit Ethernet
sommige netwerken kan honderden , zelfs duizenden hebben , van de aangesloten computers .

Voordat Gigabit Ethernet , 100BASE - T was de populaire netwerksites standaard . 100BASE - TX , zoals zijn naam al aangeeft , worden gegevens van 100 megabits per seconde . Terwijl 100 megabits per seconde is meer dan genoeg bandbreedte om een ​​huis kabel- of ADSL -verbinding hosten , is het niet genoeg om de gegevens belasting van een netwerk omgaan met tientallen computers voortdurend het verzenden van gegevens . De Gigabit Ethernet-standaard de gegevens overgedragen op 1000 megabits per seconde , gelijk aan 1 gigabit per seconde .

Computers
vaak gebruikt Megabytes plaats van megabits aan gegevens maten meten. Als u wilt dat de snelheid om te zetten in megabits per seconde aan Megabytes per seconde , verdeel het aantal megabits per acht .
Over 802.3z

802.3z
is de oudste van de twee technologieën . Het vereist een ander type kabel om netwerken te verbinden dan de voorgaande 100BASE - T technologie . De nieuwere kabels zijn gemaakt van koper of glasvezel . Als je aan een netwerk te upgraden naar 802.3z van 100BASE - T zou je nodig hebt om alle bestaande netwerk kabels te vervangen door nieuwe.

Echter de glasvezelkabels gebruikt door IEEE 802.3z hebben aanzienlijk langere reeksen dan die gebruikt door 802.3ab . De vezel - kabels van het type zijn er in twee varianten : SX , welke afstanden van kan oplopen tot 550 meter , en LX , die afstanden tot vijf kilometer kan bereiken . De 802.3z technologie zou beter geschikt voor netwerken in grote gebouwen en netwerken verspreid over meerdere gebouwen zijn.
Over 802.3ab
Je zal niet nodig om opnieuw bedraden bij het overstappen naar 802.3ab

IEEE 802.3ab is ten opzichte IEEE 802.3z is dat het in staat is om de bestaande CAT5 Ethernet kabels de voorgaande 100Base - T standaard in plaats van dat nieuwe kabels . Als je om te upgraden van een 100BASE - T-netwerk naar een 802.3z netwerk dat u nodig zou hebben om nieuwe draden lopen en recreëren het bestaande netwerk . Met 802.3ab hoeft u alleen de routers , switches , en computernetwerk kaarten te vervangen . Dit kan een veel rendabeler upgrade . De normen nadeel is dat de kabels zijn beperkt tot afstanden van 100 meter .

Previous: Next:
  Ethernet
·Hoe maak je verbinding een dra…
·Hoe Sluit een Token Ring een E…
·Wat zijn de voordelen van Ethe…
·Hoe is Ethernet Beetje Tijd be…
·CAT -5e Vs . CAT - 6 Ethernet-…
·Hoe maak je een seriële poort…
·Ethernet 802.3x Full Duplex pr…
·Hoe te Ethernet Barcode scanne…
·Voordelen & Nadelen van Ethern…
  Related Articles
Hoe de Signaal voor een draadloze router…
Wat hebt u nodig voor Hook Up een draadl…
Hoe de Range van een draadloze router Ex…
Hoe Hook Up the Internet gebruiken om uw…
Hoe de beveiligingsinstellingen wijzigen…
Hoe de Wireless Router Network Key Reset…
Wat is een Wireless Network Router ? 
Hoe maak je een D - Link DAP - 1150 rout…
Meest voorkomende en eenvoudigste manier…
  Netwerken Articles
·Hoe om te controleren Domain Controller …
·D - Link File & printerdeling 
·Hoe maak je een PSP Goedkope Online 
·Hoe te wijzigen uw MAC-adres op de DD - …
·Hoe je twee printers op een netwerk regi…
·Hoe de WAP- Key Get on Draadloos interne…
·De D - Link Router Zal Diablo 2 niet toe…
·Hoe te Inbound Internet Traffic balans o…
·Stappen voor het instellen van een Cisco…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com