Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> werkstations >> Content
6 Manieren om Ergonomie van uw pc voor gezonder Computing Verbeter
Zittend aan de computer bureau de hele dag schijnen productief op de korte termijn , maar het kan rampzalig zijn voor uw welzijn te zijn . Zittend in onnatuurlijke posities voor langere periodes en het maken van dezelfde paar , strak afgebakend bewegingen kan ook leiden tot pijn in je nek , rug en polsen , evenals algehele malaise . Na verloop van tijd , kan gelokaliseerde pijn ontwikkelen tot tendinitis , carpaal tunnel syndroom en andere musculoskeletale letsels . Zoeken naar ergonomisch meubilair en apparatuur voor uw werkplek en neemt gezonde houding en werkgewoonten te helpen verminderen van de spanning en de kans op letsel . Ergonomische Computer Stoelen

Als u het grootste deel van de dag werken op de computer , is het belangrijk om een comfortabele stoel die volledig ondersteunt uw boven-en onderrug te selecteren . Zoek een stoel die een pneumatisch verstelbare zithoogte biedt , vooral als u van plan bent om de stoel met anderen te delen . Wanneer je gaat zitten op de stoel , moet je idealiter een 1/2-inch kloof tussen de voorkant van de zitting en de rug van je knieën . Kies een voorgevormde zitting met een voorkant die naar beneden buigt voor het grootste comfort.

Kijk
voor een stoel met een verstelbare rugleuning , zeker je bent niet de enige persoon die hem gebruiken . De stoel moet een rugleuning die reclines in verschillende posities . Vermijd stoelen met rugleuningen die niet zal passen , want het is niet waarschijnlijk dat ze de juiste steun in de rug voor u te bieden . Kies een ergonomische stoel die armleuningen met verstelbare hoogte en breedte heeft .
Muis en toetsenbord

Als u besteden lange periodes grijpen , bewegen en klikken met de muis , kunt u misschien uitnodigende carpaal tunnel syndroom , tendinitis en andere spieraandoeningen . Geef je handen een pauze , ze schudden losjes aan de pols als je niet daadwerkelijk mousing , en vind een muis die je niet onnodig belasten. Kies een symmetrische muis die comfortabel past de grip van je hand . Vermijd het gebruik van een gebogen , vreemd gevormde muis of een die te groot of te klein . Wanneer u de muis beweegt , gebruik je elleboog als draaipunt , niet uw pols .

U kunt ook met de hand , vinger en pols stam van langdurig gebruik van traditioneel vormgegeven toetsenbord. Ergonomische toetsenborden opwekken in een lichte hoek en vaak de sleutel configuratie wordt gesplitst in het midden , met de twee secties van de sleutels die in een V-vorm , zodat u uw handen rusten op een meer natuurlijke positie . Of u nu kiest voor een ergonomisch toetsenbord of een traditionele , zet het direct voor u op een hoogte die houdt uw schouders ontspannen en de onderarmen parallel aan de vloer .
Monitor
< br >

Als je nog steeds met behulp van een oudere CRT-monitor , overwegen over te schakelen naar een flat - panel LCD- variëteit . LCD-monitoren niet alleen minder stroom gebruiken en nemen minder ruimte op het bureau dan CRT- types , maar ook ze geven minder eye - uitpersen schittering die uw ogen kunnen beschadigen na verloop van tijd . Plaats het beeldscherm ongeveer 18 tot 30 centimeter van uw kant van het bureau om nekklachten te voorkomen . Wentel uw beeldscherm , zodat het niet aansluit bij de schittering van ramen of andere lichtbronnen . Als u de monitor dicht bij een raam moet houden , gebruiken gordijnen of jaloezieën aanzienlijk bezuinigen op verblinding . Houd de helderheid van de monitor op ongeveer hetzelfde niveau als de kamer waar je in bent Ongelijke verlichting stammen de ogen en kan hoofdpijn veroorzaken . Ontspan uw ogen door het wegkijken van het scherm gedurende minstens 20 seconden elke 20 minuten , of vaker indien mogelijk .
Permanent desks

Permanent bureau
bieden verschillende voordelen die traditionele computerwerkplekken niet hebben. Bijvoorbeeld , staande vermindert nek -en rugklachten doordat u een natuurlijke , ontspannen houding te handhaven . Bij het staan, heb je meer kans om te bewegen , wat resulteert in versterkte spieren en misschien zelfs gewichtsverlies . Staande verhoogt ook de concentratie en helpt u zich minder moe tijdens het werken . Foot pijn en vermoeidheid kan leiden als je stand op uw bureau de hele dag , echter. Zwaarlijvige mensen en zwangere vrouwen moeten geen gebruik van een staande - bureau setup . Een in hoogte verstelbare bureau stelt u in staat om de overgang gemakkelijk tussen een zittende en staande opstelling , maar dergelijke bureaus zijn vaak duur .

Voordat u er een kopen , het opzetten van een tijdelijke status werkstation om te zien of het u uitkomt . U kunt een tijdelijke geldigheid werkstation met behulp van goedkope gereedschappen of voorwerpen die je al in huis , zoals dozen en keukenbladen maken . How - To Geek en GigaOM ( schakels in Resources ) bieden een aantal online voorbeelden van zelfgemaakte staande bureaus .
Houding en Workspace

De beste ergonomische uitrusting zal niet helpen , tenzij u handhaven van een gezonde houding achter de computer . Om nekklachten te voorkomen , leun achterover volledig in je stoel en leun naar voren . Zet beide voeten op de vloer of op een voetsteun . Houd je polsen recht tijdens het typen of met de muis . Houd de muis voorzichtig en nooit iets in je hand houden tijdens het typen .

Als u telefoongesprekken te nemen op de computer , niet de telefoon tussen je schouder en je oor niet te houden . Dit leidt tot ernstige nekpijn . Als u de telefoon regelmatig moet gebruiken , probeer dan met behulp van een headset

Zet de items die je nodig hebt gedurende de dag in de buurt van de computer, zodat u niet hoeft te rekken en zeef ze te bereiken - . Maar zet een aantal dingen toe genoeg dat je nodig hebt om daadwerkelijk opstaan ​​en lopen naar hen , om te voorkomen dat u van het zitten te lang ononderbroken .

Als u vaak kijkt naar documenten tijdens het typen , te investeren in een document houder . Deze houders houden documenten rechtop en op ooghoogte om spanning te verminderen . Kijk voor een documenthouder die een instelbare hoogte en kijkhoek heeft . Houd uw document houder direct naast de monitor om te voorkomen dat eye - persen focus verandert .
Ergonomische Laptop Gebruik

draagbaarheid van een laptop maakt het gemakkelijk om overal mee te nemen , maar het ontwerp kan je in ongemakkelijke posities . Bijvoorbeeld , kunt u uw laptop rust op je dijen zittend op een bank of autostoel . Hoek van de laptop dwingt je om je rug rond , kantel je nek en je handen in een onnatuurlijke positie . Liggend op je buik tijdens het gebruik van een laptop eruit zou kunnen zien plezier in films en foto's , maar in het echte leven het snel stammen uw nek en schouders .

Als u van plan bent om uw laptop gebruiken terwijl zittend op een bank , stoel of bank , zet een opgerolde handdoek of deken achter je onderrug te ondersteunen . Hier krijg je een laptop rust of plaats een plat voorwerp , zoals een snijplank , op schoot , zodat de laptop blijft niveau . Nu en dan , leg je voeten op de salontafel of een poef .

Voor een meer permanente opstelling , zet de laptop op een bureau of tafel en bevestig een externe muis en toetsenbord aan. Verheffen de laptop op een verstelbare laptopstandaard , met het toetsenbord en de muis op het bureau of tafel , iets onder je ellebooghoogte . Gebruik een ergonomische muis en toetsenbord voor optimaal comfort . Vertrouw niet op de kleine muizen verkocht als laptop muizen voor langdurig gebruik .

Previous: Next:
  werkstations
·Wat zijn knie Stands ? 
·HP Workstation Heatsink Kenmer…
·Multimedia Systemen Voordelen …
·How to Set Up een computer Lab…
·Hoe te openen een Dell 220 Tow…
·Hoe te installeren Windows XP …
·De verschillende soorten van c…
·PC Reparatie en Onderhoud Tuto…
·Veilige manieren om Power Down…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe de iPad kopen 
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te lezen Books op iPad 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe Flip Ultro /Mino video's afspelen op…
Hoe HD- video's naar iPad op Mac OS X 
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
  Hardware Articles
·Homemade Interactive Whiteboard 
·Hoe een HP F4280 Reset 
·Tecra A1 Specs 
·Hoe maak je een Canon MP190 Cartridge Ch…
·Hoe kan ik een externe harde schijf kope…
·Hoe te Refill tonercartridge in een TN36…
·Een tv-tuner kaart die is geïnstalleerd…
·Hoe maak je een Motorola SB5101 Surfboar…
·Problemen upgraden RAM op Compaq 7360 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com