Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> werkstations >> Content
PC Reparatie en Onderhoud Tutorials
Met de proliferatie van desktop computers in het kantoor en thuis , eenvoudig onderhoud kan de levensduur van kritische onderdelen van uw computer verlengen . Het vermogen om te diagnosticeren en uitvoeren van kleine reparaties kunt geld besparen op dure bezoeken aan professionele technici . In weerwil van wat je zou kunnen geloven , computer componenten zijn vrij eenvoudig om mee te werken en hebben geen gespecialiseerde technische vaardigheid nodig. De meest voorkomende onderhoudswerkzaamheden kan in enkele minuten worden ingevuld . Hardware

De basiscomponenten van uw pc worden gevonden binnen van een metalen behuizing . De koffer bevat een voeding , moederbord ( moederbord ) , harde schijf , schijf en koelventilatoren . Het moederbord is een grote printplaat die componenten zoals de centrale verwerkingseenheid ( CPU ) , en geheugenmodules stekker in . Het moederbord verbindt ook de input en output apparaten zoals uw toetsenbord , muis en beeldscherm . Het toetsenbord en de muis kunnen gebruiken oudere PS /2 stijl aansluitingen of USB -poorten . Extra poorten kunnen netwerken ( Ethernet ) , IEEE1394 ( Firewire ) en eSATA . Afhankelijk van het model van de pc , kunnen sommige componenten worden geïntegreerd op het moederbord of bestaan ​​als afzonderlijke kaarten die stekker in uitbreidingssleuven .

Common onderhoudstaken
zijn zorg ervoor dat de binnenkant van de behuizing van de computer vrij is van stof . Vuil en puin kunnen belemmeren koeling . Warmte is de vijand van de gevoelige elektronica . Routinematig gebruik van perslucht te blazen stof dat zich ophoopt rond koelventilatoren en op harde schijven of het moederbord te houden componenten koel . Het upgraden van uw PC kan gemakkelijk worden bereikt als u eenmaal begrijpt hoe de componenten behoren zitting in het hoofdbord . Uitbreidingskaarten , geheugenmodules , en zelfs de CPU zijn ontworpen om te worden verwijderd en vervangen . Elk heeft een unieke manier van het aansluiten op het moederbord .
Software

Voor een computer te laten functioneren , vereist het programma om te bepalen hoe de hardware zich gedraagt ​​en de wisselwerking met andere programma . Deze verzameling van programma's wordt een besturingssysteem genaamd . Moderne besturingssystemen zijn diagnose en onderhoud hulpprogramma's die bepalen hoe het geheugen wordt gebruikt en bewaar harde schijven functioneert efficiënt . Data fouten kunnen optreden op harde schijven , of kunnen de gegevens worden worden aangebracht op de schijf op een manier die efficiënt lezen of schrijven van nieuwe gegevens ( fragmentatie ) belemmert . Huidige besturingssystemen beschikken over hulpprogramma's waarmee u gegevens fouten te corrigeren en defragmenteren van uw harde schijven . Run deze regelmatig ; . Deze hulpprogramma's helpen uw computer efficiënter te verrichten
Waarschuwingen

Wanneer het aanraken van de gevoelige elektronica in een computer zaak , zorg ervoor dat u bent geaard en altijd in contact met de behuizing van de computer blijven , anders kan statische elektriciteit zich door de natuurlijke beweging van je lichaam . De staat elektriciteit kan worden ontladen wanneer u in contact komen met de computer chassis . Deze kwijting kan het falen van computer componenten veroorzaken .
Reparatie Tutorials

voor meer informatie over hoe u specifieke reparatie en onderhoud taken te volbrengen , het internet heeft een schat aan gratis educatieve websites gewijd aan PC reparatie en onderhoud ( zie "Bronnen" ) .

Previous: Next:
  werkstations
·Makkelijk te Computer Bureaus …
·DSL Vs . Draadloos 
·Specificaties voor een HP xw66…
·Dingen om te doen voordat het …
·Hoe kan ik een antistatische p…
·Hoe je ISO Image MS Service Pa…
·Wat is een computer Workstatio…
·Modeling & Design Techniques v…
·Computer Cleaning Solution 
  Related Articles
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te kopiëren en plakken op iPad 
Hoe te actualiseren en te herstellen van…
Hoe de agenda functie gebruiken op de Ap…
Hoe de Map functie gebruiken op de Apple…
Hoe te Herstart en Reset de iPad 
Hoe te kiezen tussen een MacBook , MacBo…
Het instellen en Toegangscode wijzigen o…
Hoe u Microsoft Office- bestanden naar e…
  Hardware Articles
·Hoe je Adobe PDF-documenten afdrukken me…
·Wat is een USB -kabel Failure ? 
·Inzicht USB Flash Drives 
·Hoe maak je een Radeon X1650 Pro videoka…
·Hoe te wachtwoord beveiligen USB Memory 
·Hoe de schijf op een G4 PowerBook Repara…
·Hoe te beveiligen met wachtwoord uw iPad…
·Hoe een HP Pavilion ZD8215 videokaart up…
·Hoe kan ik downloaden YouTube- films met…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com