Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
De verschillen tussen SIMM & DIMM
DIMM is kort voor dual inline memory module , en SIMM voor enkele inline memory module . Er is een verbinding tussen de pennen die op de onderrand van de voorste en achterste delen van een SIMM . Dit zorgt voor een enkele lijn van de communicatie tussen de module en het systeem . Op een DIMM echter de pennen zijn niet aangesloten . Ze bieden twee lijnen tussen de module en het systeem ligt een aan de voorkant en een aan de achterkant . Populariteit van DIMMS
DIMM's hebben SIMM vervangen en zijn de defacto geheugenmodule op moederborden .

DIMM's hebben allemaal maar vervangen SIMM in computers van vandaag . Blijkbaar is de enige plek die je waarschijnlijk zou zien SIMM zou worden op oudere computer moederborden . DIMM past meer dan SIMMS , bijna twee keer zo veel . Geheugen , hetzij in SIMMS of DIMM -formaat , werkt samen met de CPU . De CPU gegevens te verwerken van het type geheugen module in het moederbord ontvangt .

DIMM
zijn zo dominant geworden in computers dat het niet nodig de geheugenmodule identificeren als een DIMM of SIMM . Er zijn geen vervangers voor DIMM -modules op dit moment. Het huidige geheugen -technologie is afhankelijk van het ontwerp van moederborden en wat de specificaties zijn . Daarom zal fabrikanten van moederborden , evenals CPU ontwerpers worden dicteert de toekomstige vormgeving en vervanging van de DIMM .

Het is niet onredelijk om te denken dat deze geheugenmodules nog zullen worden geproduceerd in de nabije toekomst .
< br >
Backwards Compatibility
DIMM's zijn niet compatibel met SIMM .

DIMM's zijn niet compatibel met SIMM's , dus het is niet mogelijk om gewoon een upgrade van de geheugenmodules . SIMM een 32 - bit ( 1 en 0's ) datapad en slechts 72 pinnen , is het noodzakelijk om paren modules te installeren . DIMM's hebben aparte elektrische contacten aan elke kant , niet zoals SIMM 's die redundante contacten . DIMM's hebben een 64 - bit datapad . Ze kunnen afzonderlijk worden geïnstalleerd in de contactdoos , dat is , slechts een nodig , paren niet noodzakelijk . Het aantal pinnen op een DIMM afhankelijk van het type DIMM .

Verplaatsen van SIMM tot DIMM was niet gemakkelijk omdat het vereist vervanging van het moederbord die ook bedoeld de vervanging van de processor . Dit verklaart waarom de wijziging van DIMM's was niet snel , de meeste mensen ervoor gekozen om over te schakelen naar DIMM's als het nodig was om de hele computer te upgraden of te vervangen
Bus Grootte
. DIMM gebruik een groter formaat bus waardoor ze meer verwerken .

De verwerking voordeel komt wanneer u werkt met een veel breder databus dat een DIMM kunnen benutten. Een bus is een aantal verbindingen tussen het geheugen en de CPU. DIMM's zijn 64 bit module ten opzichte van de 32 bit modules gebruikt door SIMM . Een bredere bus betekent meer data beschikbaar voor verwerking . Dit betekent op zijn beurt een algemeen snellere prestaties . De reden is dat meer gegevens gaan via de bus kan de CPU met de gegevens te werken zonder te hoeven wachten .

Werken met een 64 bit bus is niet het exclusieve domein van DIMM's . SIMMS bereikte ook deze mogelijkheid . Het proces van twee SIMMs gebruiken in tandem . Hierdoor heeft bus alsof deze waren twee bussen . Echter , hebben DIMM deze praktijk overbodig gemaakt .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·Hoe te Grafische kaarten Optim…
·Hoe Memory installeren op een …
·Intel Pentium 1 Specs 
·Wat is neer compatibel met DDR…
·Oververhitting in Biostar TA89…
·Hoe je het moederbord vervange…
·Wat zijn Registers in een micr…
·Wat is het RAM -configuratie i…
·Hoe te Moederborden voor Cash …
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de iPad kopen 
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe de Krant op iPad 
Hoe je pre-order van de Apple iPad Onlin…
Hoe de iPhone Apps Sync voor de iPad 
Hoe te Screen Rotation Lock op de iPad 
Hoe je Bluetooth apparaten koppelen met …
Hoe informatie over de ePub boek formaat…
  Hardware Articles
·Processor Upgrades voor een Dell Inspiro…
·Microsoft Optical Mouse 3000 Problemen o…
·Hoe je dvd's op een PC spelen zonder een…
·Hoe de CMOS- wachtwoord wissen voor een …
·Hoe maak je een Airport -kaart installer…
·Hoe kan ik een CMOS-batterij vervangen o…
·Hoe kan ik Reboot mijn HP Pavilion 6736 …
·Hoe de Cartridge Short fout op een Lexma…
·Hoe een Video CD Met behulp van een HP L…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com