Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> laptops >> Content
Hoe kan ik een CMOS-batterij vervangen op een Compaq laptop
De CMOS-batterij is de energiebron voor een kleine computer chip op het moederbord van de laptop bekend als de Complementary Metal Oxide Semiconductor ( CMOS ) . Deze chip behoudt van informatie over de hardwareconfiguratie van de computer en andere instructies bekend als het BIOS ( basic input output-instellingen ) . De CMOS-batterij levert stroom aan de chip om deze informatie te bewaren , zelfs wanneer de computer is uitgeschakeld . Als uw Compaq laptop CMOS- batterij leeg is , zal u niet in staat om het systeem op te starten en start het besturingssysteem . Een CMOS- batterij vervangen kan een eenvoudige zaak zijn, of zijn een vervelend en ingewikkeld proces , afhankelijk van het model van uw Compaq laptop . Om CMOS batterij een Compaq laptop te vervangen , moet u toegang hebben tot de moederbord. Wat je nodig hebt
schroevendraaier
Toon Meer Aanwijzingen
1

Verwijder de schroeven aan de kunststof schalen los van de onderkant van de laptop . Ongedaan twee schroeven van de harde schijf deksel en drie schroeven van het afdekplaatje . Til de plastic stukken uit de basis en verwijder ze . Demonteer de harde schijf door het trekken van een kleine tab te verhogen en koppel het los van het moederbord . Kopen van 2

Verwijder geheugenmodules ( RAM ) en de draadloze kaart . Ongedaan clips van beide uiteinden van de geheugensleuf door duwen ze naar buiten om de RAM-modules los . Wanneer een module eruit springt , trekt haar tanden uit de sleuf en verwijder alle modules op vergelijkbare wijze. Demonteer de draadloze kaart door het loskoppelen van de twee antennekabels . Verwijder de kaart door deze uit te trekken de sleuf .
3

Verwijder het optische station ( cd - rom of dvd - rom ) . Ongedaan een bevestigingsschroef van de onderkant van de laptop en schuif het station uit . Met het station uit , ongedaan alle gemarkeerde schroeven van de basis van de laptop . Afhankelijk van het model , moet u wellicht ongedaan maken tot aan 12 schroeven .
4

Maak de strook vanaf de bovenkant van het paneel toetsenbord , die bekend staat als het afdekplaatje . Draai de laptop over , opent het deksel en werken met je vingers om de strip te verhogen van de linker bovenhoek van het toetsenbord. Manoeuvreren om los kleine grendels die de strip op zijn plaats . Wees voorzichtig dat je niet snap een dunne draad die loopt van de strip op het moederbord .
5

Verwijder het toetsenbord . Til voorzichtig het paneel van de laptop en bereiken over aan zijn rug om de aansluitkabels . Zoek de connector naast het touchpad , los haar vergrendellip aan het hoofd van de kabel en trek het toetsenbord weg . Haal de stekker van een kabel die van het afdekplaatje op het moederbord en verwijder de kap .

Demonteer 6 het beeldscherm . Haal de stekker van de LCD- kabel los van het moederbord en trek de draadloze kaart antennekabels door een kleine opening in het moederbord . U moet de antennekabels los omdat ze permanent aan het LCD-paneel . Verwijder de vier schroeven naast de scharnieren en volledig los het LCD-paneel .
7

Zoek de CMOS-batterij , een kleine ronde component lijkt op een horloge batterij . Met de draadloze kaart , RAM -modules , harde schijf en optische drive verwijderd uit het systeem, zult u in staat zijn om toegang te krijgen tot de CMOS- batterij op het moederbord . Afhankelijk van het model , moet u de batterij te verwijderen uit de onderkant van de laptop , of via het toetsenbord te openen .
8

Wrik open de batterij en plaats een nieuwe . Bevestig de nieuwe batterij op het moederbord en monteer de laptop . Je mag geen restjes hebt als je klaar bent zet de computer weer in elkaar .

Previous: Next:
  laptops
·Hoe maak je draadloos internet…
·Mijn Laptop Maakt een zoemend …
·Hoe je RAM upgrade op een Tosh…
·Latitude C800 Specificaties 
·Hoe maak je een Compaq 7588 Co…
·Hoe je de harde schijf verwijd…
·HP Compaq Presario CQ60 - 615D…
·Hoe te Spreker Wires De verbin…
·Hoe weet ik welke laptop is ge…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe de iPad kopen 
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te lezen Books op iPad 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe Flip Ultro /Mino video's afspelen op…
Hoe HD- video's naar iPad op Mac OS X 
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
  Hardware Articles
·Wat is UDF DVD formaat? 
·Hoe maak je een Broken Connector Pin op …
·Hoe de BIOS Alter op een Dell Studio 17 …
·Hoe je het toetsenbord in plaats van een…
·Hoe maak je een GE 688 12 Wireless Mouse…
·Hoe maak je Slave een harde schijf voor …
·Hoe maak ik een Unbootable computer Fix …
·Hoe maak je verbinding een Wiimote op ee…
·Hoe te Processor Queue Length Problemen 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com