Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Geheugen Chip Types
Een geheugenchip is een kleine elektronische schakeling ontworpen om gegevens op te slaan . Geheugenchips zijn gemeenschappelijke componenten van de meeste elektronische apparaten en is te vinden in alles van een cd - speler in je auto naar de wekker op je nachtkastje . Geheugenchips kan Read - Only Memory ( ROM ) of Random Access Memory ( RAM ) zijn. Bouw

ROM geheugen chips hebben hun gegevens gegraveerd op het circuit zelf , in tegenstelling tot RAM- geheugenchips , die alleen data kunt opslaan op het circuit . Een groot voordeel is dat de ROM-chips behouden hun gegevens , zelfs als ze niet aangedreven , terwijl de RAM-chips niet doen . Er zijn veel afleidingen uit deze twee soorten geheugen , elk aangepast aan een aantal specifieke toepassingen . Echter , met de introductie van herbruikbare ROM-chips , de lijnen tussen de twee belangrijkste soorten geheugenchips werd erg vaag .
Misvattingen

Een van de meest voorkomende misvattingen die ontstaan ​​is ten aanzien van EPROM of EEPROM-geheugen chips . Hoewel hun naam de term " ROM" , wat staat voor alleen-lezen , kunnen de gegevens op de chips worden gewijzigd . Erasable Programmable ROM ( EPROM ) chips een kleine glazen venster op de chip, die kan worden gebruikt om de inhoud van de chip te wissen met een ultraviolet licht van een bepaalde frequentie . EEPROM chips zijn elektronisch wisbare , wat betekent dat ze alleen maar een speciaal patroon van elektrische signalen naar de inhoud te wijzigen .
Optreden

In termen van prestaties , RAM chips zijn superieur , zowel in snelheid en toegangstijden . Dit komt door het feit dat de gegevens in RAM chips tegelijk kan worden gewijzigd of geopend in blokken , in plaats van een byte .
Gebruikt

ROM geheugenchips
worden gebruikt in apparaten die moeten permanent opgeslagen gegevens die niet aan veranderingen . Variaties van ROM chips, zoals EEPROM , worden gebruikt in computers voor het opslaan van de BIOS . RAM chips worden ook gebruikt in PC's gegevens die door het uitvoeren van toepassingen op te slaan . Een andere veel gebruikte soort geheugenchip het Flash-geheugen , die zeer vergelijkbaar is met een EEPROM vrijwaart de gegevens zelfs wanneer het niet aangedreven , maar datablokken die het sneller dan EEPROM maakt verwerken . Flash- geheugen wordt gebruikt in digitale camera's of camcorders .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·Geheugen toevoegen aan HP Comp…
·Hoe maak je een computer moede…
·Hoe te PCB Hole Diameter Bepaa…
·Hoe je RAM wijzigen op een Ace…
·De geschiedenis van PC geheuge…
·Hoe Memory voltage verhogen op…
·Hoe Memory installeren op de S…
·Verschil tussen ATX en BTX moe…
·Hoe doet meer RAM-capaciteit S…
  Related Articles
Hoeveel geheugen Mocht U krijgt op een i…
Hoe maak je verbinding een Memory Stick …
Soorten iPad Styluses 
Soorten iPad 
Video Bestandstypen voor de iPad 
Soorten Computer Werkstations 
De verschillende soorten van computers 
Soorten Computers & hun toepassingen 
Hoeveel video kan een 2GB SD geheugenkaa…
  Hardware Articles
·Hoe een App voor de iPad Ontwikkelen 
·Hoe naar Power Drain Vanaf het moederbor…
·Hoe te openen de zaak van een HP 210 - 1…
·Hoe te Optioneel Media Updates Verwijder…
·Hoe te Beeldschermgeheugen toevoegen 
·Hoe te goedkope Quality computers en ele…
·Hoe de Canon iP1600 Ink Kamer Reset 
·De Print Spooler Is Niet beschikbaar 
·Hoe je films te converteren naar een Mic…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com