Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
De geschiedenis van PC geheugen
De geschiedenis van de Personal Computer ( PC ) -geheugen is een fascinerende reis volgen van de transformatie van de computer als een reusachtige monolithische calculator om een powerhouse desktop machine . Hoewel de magnetische kern geheugen antidateerde pc-geheugen , het is de technische hoeksteen die de moderne geheugen mogelijk maakt . Het concept van de stukjes die in een active matrix voert over goed in Random Access Memory ( RAM ) . Verdere vooruitgang in het geheugen opgenomen de Single Inline Memory Module ( SIMM ) , Synchronous Dynamic RAM ( SDRAM ) en Double Data Rate SDRAM ( DDR ) . Magnetische Core Geheugen

Magnetische kern geheugen
was een type dat gebruikt wordt in het midden van de 20e eeuw dat ferriet ringen opgehangen aan de kruispunten van de kruisende draden gebruikt . Dit maakte een matrix van geladen kernen die kunnen worden toegewezen . De ferrietkernen hield de positieve ladingen die vertegenwoordigd bits. Dit is waar we de term ' core dump , " een overblijfsel zin nog steeds gebruikt .
Transistor -Based RAM

Toen transistors werden uitgevonden , kun je gebruik maken van een chip gegevens in een reeks interne schakelaars die waren aan of uit op basis van de huidige toegepast. Dit geheugen was ongelooflijk klein in vergelijking met de vorige types van geheugen en de moderne computer thuis mogelijk gemaakt . In eerste instantie werd het moederbord bedekt met een veld van chips die werden gesoldeerd en mits het geheugen die niet konden worden gewijzigd of bijgewerkt zonder fysiek te verwijderen van de chips met een soldeerbout .
SIMM < br >

de Single Inline Memory Module ( SIMM ) was een grote stap voorwaarts , want het was een kleine printplaat met de geheugenchips erop dat in een socket op het moederbord kan worden geïnstalleerd of verwijderd . Dit bespaarde ruimte op het moederbord en betekende het geheugen kan worden veranderd als het slecht ging , of opgewaardeerd met een SIMM die meer capaciteit had .
SDRAM

Synchronous Dynamic RAM ( SDRAM ) was een sprong voorwaarts in de computer snelheden. Voordat dit , computers gebruikt Asynch RAM , wat betekende dat de computer klok en de RAM niet werden gesynchroniseerd . Hierdoor heeft het RAM niet altijd de gegevens wanneer de CPU gevraagd , en de CPU zou willen wachten op een antwoord alvorens berekeningen . Met de komst van SDRAM , waren ze altijd samen getimed , dus toen er een vraag , het RAM had het antwoord klaar .
DDR

Double Data Rate SDRAM ( DDR ) hetzelfde type RAM SDRAM met een belangrijk verschil : het omvatte technologie mag het geheugen worden gelezen of beschreven aan het begin en het einde van de klokcyclus plaats van een keer . Dit betekende dat het dezelfde hoeveelheid geheugen twee keer zo vaak kunnen worden gebruikt .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·Hoe je veilig schoon Circuit B…
·AMD Turion 64 X2 Vs . AMD Athl…
·Hoe naar de lijst PCI - E vide…
·Wat zijn Registers in een micr…
·Hoe maak je een Memory Card ve…
·Wat is dubbelzijdig geheugen R…
·Hoe de MHz snelheid van een pc…
·Hoe kan ik een computer batter…
·Hoe kan ik geheugen toe aan ee…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de iPad kopen 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe je pre-order van de Apple iPad Onlin…
Hoe de iPhone Apps Sync voor de iPad 
Hoe te Screen Rotation Lock op de iPad 
Hoe je Bluetooth apparaten koppelen met …
Hoe informatie over de ePub boek formaat…
Hoe kan ik Six Pictogrammen In De iPad l…
  Hardware Articles
·Scannen Met behulp van een HP 1350 Print…
·Hoe een HP Pavilion Leeg scherm Probleme…
·Kan ik Route Audio Hoewel een HDMI grafi…
·Hoe je Wireless Mogelijkheid Toevoegen a…
·Hoe kan ik een laptop scherm te maken in…
·Hoe te negeren de cartridge fout voor ee…
·HP Inkjet 6500 Specificaties 
·Hoe maak je een Business Inkjet 2800 Pro…
·Hoe maak je een nieuwe harde schijf inst…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com