Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Circuit Board Technologie
printplaten , soms genoemd bedradingsplaten , worden gebruikt om de elektrische ladingen die computer chips en componenten te gebruiken om informatie te verwerken navigeren . Omdat printplaten bieden een dergelijk voordeel ten opzichte van het alternatief - tube bedrading - ze worden gebruikt in bijna elke computer bediend elektrisch apparaat . Aangezien de meeste moderne circuit boards zijn verborgen onder een plastic coating , kunnen hun design en functie lijkt mysterieus , maar ze zijn eigenlijk alleen maar leidingen voor elektrische ladingen . Geschiedenis

Terwijl het eerste octrooi voor een "gedrukte draad " in 1903 werd uitgegeven , de printplaten die we vandaag kennen kwam in gebruik na de Tweede Wereldoorlog . Dr Paul Eisler wordt over het algemeen gecrediteerd met het maken van de eerste printplaat als een manier om radio buis bedrading te vervangen met iets dat duurde minder ruimte in beslag . De originele printplaten had alle elektrische componenten aan de ene kant , maar de technologische vooruitgang in de jaren 1960 tot beide zijden van het bord wordt gebruikt. Verdere vooruitgang in de jaren 1980 tot de werkwijze daartussen meerdere circuits lagen samen aan meerlaags printplaten vormen . Multi - layer printplaten zijn de dominante soort printplaten gebruikt in 2011 .
Production

De productie van een printplaat begint met het nemen van een 1 mm dikke sheet of glasvezel en coating aan beide zijden met een dunne laag koper . De draad patroon wordt vervolgens afgedrukt op de koperen toepassing van een verbinding die bestand is tegen etsen . De plaat ondergaat vervolgens een chemisch etsproces dat al het koper die niet werd beschermd door de verbinding verwijderd . Na het etsen alles wat overblijft zijn de koperen draden die deel uitmaken van de elektrische circuits en kleine koperen pads waar de onderdelen zal worden gehecht .
Componenten

Electrical componenten zoals weerstanden , transformatoren , dioden , condensatoren en inductoren manieren verschaffen om de elektrische stroom te manipuleren om computers kunnen en moeten worden verbonden met de printplaat . Componenten worden vervaardigd met zichtbare metalen pinnen genoemd leads. Voor printplaten die oppervlakte - mount gebruiken technologie van deze leads worden gesoldeerd op de koperen pads . Voor printplaten die gebruikt through-hole techniek , wordt een gat geboord door de koper pads en de component leads worden ingebracht in het gat waar ze worden vastgesoldeerd .
Vias

voor printplaten met meerdere lagen , zal de circuits op verschillende lagen vaak moeten verbinden op een bepaald punt . Om deze circuits te sluiten , fabrikanten boren gaatjes , genaamd vias , door de draden en de glasvezel op een punt waar twee draden op verschillende lagen kruis . Het binnenoppervlak van deze doorgangen wordt vervolgens bekleed met koper , zodat elektriciteit door het circuit .
Green Plastic Dekking

Het merendeel van de printplaten in gebruik zijn groen , hoewel sommige zijn blauw of rood , door de kunststof coating die wordt aangebracht op de platen . Deze kunststof wordt een soldeer masker en het beschermt de metalen draden zodat dolende soldeer niet kort uit de gedrukte bedrading . Alle metalen oppervlakken met uitzondering van de pads vallen onder het soldeer masker .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·Specificaties van de ATI Radeo…
·DDR3 -geheugen Types 
·Hoe om uw geheugen Speed ​​Tes…
·Memory Conflict in een ATI Dri…
·Hoe je Sound Blaster installer…
·Welke hardware component is ve…
·De effecten van Bad RAM 
·Hoe je RAM Heat Spreiders Verw…
·De geschiedenis van de DDR -ge…
  Related Articles
Hoe maak je een iPad aansluiten op een S…
Technologie in de Apple iPad 
IPad als een telefoon Technologie 
iPad Touch Technology 
Top Board Game iPad Apps 
De specificaties van een SMART Board 
Over SLI videokaart Technologie 
Hoe te Graphics Board Vervang Met een ui…
Hoe aan te sluiten in een grafische kaar…
  Hardware Articles
·Hoe kan ik een Dell Printer Photo Cartri…
·Hoe kan ik video's Stuur naar een comput…
·Hoe maak je Versier een Computer Shop 
·Wat is een Memory Stick Card Reader 
·Hoe maak je een blauw scherm voor een vi…
·Wat als een computer wordt niet ingescha…
·Compatibele processoren voor een Compaq …
·Hoe te vertellen als uw ATX Voeding Is D…
·Hoe om te laden van een DVD naar een har…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com