Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> laptops >> Content
Laptop RAM Compatibiliteit
RAM , of het geheugen , is een van de belangrijkste componenten in een computer , en RAM een laptop rechtstreeks invloed zijn prestaties en snelheid . RAM is aanwezig als modules die in het moederbord van de laptop voorgedefinieerde sleuven zijn bevestigd . Upgraden van RAM -geheugen zal toenemen en in staat een laptop op te starten en te laden programma's sneller , en de instructies efficiënter uit te voeren . In een laptop computer , upgrading RAM houdt het toevoegen compatibele RAM-modules . Specificaties

RAM specificaties
dat de prestaties van een laptop te beïnvloeden omvatten CAS ( kolom adres strobe ) latentietijd en de kloksnelheid . In laptops met AMD -processors , CAS latency tijd is een belangrijke factor, omdat de processor geïntegreerde HyperTransport -technologie dat is al zeer efficiënt , met lage latentie tijden . In dergelijke laptops , lagere latentie tijden direct leiden tot een snellere systeemprestaties . Voor laptops met Intel-processors , heeft de CAS latency tijd geen invloed op prestaties van het systeem zo veel , en de snelheid die de laptop is in staat om instructies uit te voeren wordt vooral bepaald door de kloksnelheid .
Main RAM Types < br >

hoewel de technologie hetzelfde , laptop RAM kan zijn kunnen een verschillende vorm factoren . De meest voorkomende RAM-modules in laptops zijn SO - DIMM , meestal gebruikt in standaard laptops en notebooks , en Micro - DIMM . In termen van fysieke kenmerken , Micro - DIMM RAM modules hebben kleinere afmetingen en zijn meer geschikt voor meer compacte apparaten , zoals kleinere , ultra-portable laptops .
SO - DIMM

SO - DIMM-modules
worden geclassificeerd als DDR of DDR2 . DDR is een oudere technologie , en laptops met Celeron M en ouder Centrino -processoren zijn uitgerust met DDR modules zoals DDR 266 PC 2100 , DDR 333 PC 2700 en DDR 400 PC 3200 . De nieuwere technologie , DDR2 , wordt gestaag vervangen DDR modules en omvat soorten module zoals DDR2 400 PC 3200 en DDR2 533 PC 4200 , en worden vooral gebruikt in laptops met Centrino -processoren . DDR2 biedt bepaalde prestatie verbeteringen ten opzichte van DDR RAM -modules en zijn ook meer energie - efficiënter en goedkoper .
Memory Upgrade

Afhankelijk van de fabrikant en het model , een laptop kan ondersteunen een type RAM modules en andere niet. Bij het upgraden van het geheugen , moet de vervangende modules compatibel met het moederbord zijn. RAM De capaciteit van een laptop kan worden verhoogd of verbeterd door het toevoegen van meer modules aan een vacante slots , of het vervangen van een lagere capaciteit modules met een hogere capaciteit degenen . Voor elk model , kan de website van de fabrikant en de gebruikershandleiding worden aangeduid voor informatie en details over ondersteunde RAM-modules . Als een incompatibele type RAM-module is aangesloten , kan het de module en het moederbord poort beschadigen .
Dual Channel Operation

Sommige laptops , zoals de Centrino - gebaseerde systemen lopen DDR2-geheugen , zijn in staat om te werken in dual channel . De functie maakt het mogelijk de prestaties voordelen door het toevoegen van meer bandbreedte voor het geheugen en het toestaan ​​van hogere overdrachtsnelheden . Dual channel operatie vraagt ​​om twee identieke DDR2 geheugenmodules , dat gelijktijdig wordt uitgevoerd . Voor algemene gebruikers die hun laptop gebruiken voor eenvoudige toepassingen zoals tekstverwerkers of webbrowsers , kunnen de prestaties voordelen van dual channel geheugen te verwaarlozen. De verbeterde bandbreedte is meer duidelijk en kan volledig worden gewaardeerd bij het uitvoeren van veeleisende en resource - intensieve processen , zoals multimedia editing en gaming .

Previous: Next:
  laptops
·Hoe kan ik mijn Thinkpad Scree…
·Hoe Memory In de Dell Inspiron…
·Verschillen tussen de Toshiba …
·Hoe kan ik een Acer laptop opn…
·Specs voor een Intel Atom 
·Hoe het opzetten van een draad…
·Het automatisch laden van een …
·De positieve en negatieve effe…
·Informatie over de HP G61 - 32…
  Related Articles
Hoe maak je een iPad verbinding naar een…
Hoe gebruik je een iPad 3G aan Sluit een…
iPad & eBook Compatibiliteit 
Hoe kan ik een laptop te vervangen door …
Hoe maak je een iPad laden via een lapto…
De voordelen van een iPad Vs . Laptop 
Hoe maak je een iPad gebruiken als een l…
Moet ik een iPad of een laptop? 
Is de iPad sneller dan een laptop? 
  Hardware Articles
·Hoe de BIOS Password Reset op een Dell O…
·Hoe te DC-Jack Vervang voor Dell Inspiro…
·Hoe kan ik een defect Flash Drive Fix 
·Gebruikershandleiding voor de Toshiba E …
·Over Western Externe Harde Schijven 
·Hoe uw IBM Laptop Reboot 
·Hoe kan ik een HP C4480 Sluit een router…
·Gebruik van Input & Output Devices 
·Hoe te identificeren een GeForce 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com