Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> laptops >> Content
Hebt u op Stel een laptop harde schijf aan Meester ?
Een laptop IDE harde schijf hoeft niet per se te worden ingesteld op de " Master "-instelling om te werken , maar het is waarschijnlijk juiste instelling van het apparaat . De inrichting jumperinstellingen opzichte hoe de laptop is ontworpen en als de IDE verbinding wordt gedeeld met een andere schijf . De "Master" jumper instelling is de meest waarschijnlijke instelling , maar de drive kan in de "Slave " of werken " Cable Select" jumper posities ook. IDE apparaten

IDE-apparaten
kan een enkele kabel of verbinding pad naar twee apparaten aansluiten op een enkele IDE-poort of controller te delen . De "Master" en de instellingen "Slave " zijn van belang wanneer er twee apparaten aangesloten op dezelfde IDE-controller . De jumper instelling helpt de computer te vertellen de twee apparaten elkaar . De "Master" en " Slave " benaming is eigenlijk geen functionele relevantie anders dan aanwijzen hoe de computer vertelt hen uit elkaar .
Meester als Default

de meeste laptops slechts beschikken over een interne harde schijf en die harde schijf omgaat opstarten van het besturingssysteem . Hoewel de computer kan opstarten vanaf een "Slave " drive , is het gebruikelijk om de boot harde schijf als de "Master" -apparaat in te stellen. Harde schijven zijn ofwel zich in de "Master" of " Cable Select" posities wanneer vervaardigd .
Alleen Drive Setup

Als de laptop alleen functies een IDE-apparaat of splitst de harde schijf en optische drive over twee IDE-controllers , dan is vrijwel elke omgeving kan werken . De "Master" en " Slave " aanduidingen zijn niet relevant als er maar een apparaat dus ofwel instelling werkt met een standaard IDE -aansluiting . Echter , een "Cable Select" wordt de verbinding van de jumper setting negeren en wijs de "Master" of " Slave " aanwijzing op basis van welke poort de harde schijf gebruikt . Een " Cable Select" -systeem moet gebruik maken van de " Cable Select" jumper positie , als "Slave " jumper positie kan een conflict met de " Master "-stand connector veroorzaken .
Tweede Drive setup

Wanneer er een tweede apparaat is aangesloten op de IDE-controller , de juiste jumper instelling hangt af van wat het andere apparaat is ingesteld op . De harde schijf moet worden ingesteld op "Master" als de laptop over een optische drive is ingesteld op " Slave " en moet worden ingesteld op " Slave " als de laptop over een optische drive op " Meester . " " Cable Select " -systemen moet gebruik maken van de " Cable Select " jumper setting.
SATA Drive Setup

Laptops
met SATA harde schijven niet nodig om de jumper op" . ; Master "SATA vervangen IDE en het maakt geen gebruik van " Master " en " Slave " aanduidingen : elk apparaat zijn eigen controller krijgt . SATA harde schijven beschikken niet over alle jumpers en zal niet werken met IDE aansluitingen .
Schakel de Jumper

U kunt proberen schakelen tussen alle drie basisinstellingen in staat te stellen een IDE harde schijf op een laptop tot je de juiste is . Het gebruik van de verkeerde instelling zal de computer niet beschadigen , maar alleen maakt het dus het zal niet meer opstarten naar het besturingssysteem . Een van de instellingen zal werken zeker, maar het is mogelijk dat de schijf zal werken met twee van de instellingen , afhankelijk van de hardware .

Previous: Next:
  laptops
·Manieren om een laptop harde s…
·Hoe te verbinden de Lenovo Thi…
·Hoe je RAM upgrade op een Dell…
·HP Pavilion dv9000 Problemen 
·Hoe de Dell M1004 fout bericht…
·Acer Aspire 5100-3357 Specific…
·Intel 1.8 GHz Pentium M Specs 
·Hoe Laptop LCD converteren naa…
·Wat is een Inspiron Mini 9 
  Related Articles
Kun je meer dan een applicatie Open op e…
Hoeveel geheugen Mocht U krijgt op een i…
Heeft de iPad hebben Woord ? 
Hoe maak je een harde reset op je iPad 
Kunt u Dingen Opslaan om de iPad ? 
Kunt u Skype op een iPad ? 
Kunt u lezen eBooks op de iPad ? 
Kunt u gebruik maken Word op de Ipad ? 
Wat doet de iPad hebben voor Word Proces…
  Hardware Articles
·Hoe een HP Pavilion DV 8000 Beeldscherm …
·HP Scanjet Tutorial 
·Wat is de oorzaak een brandlucht Van een…
·Hoe de macht resetten van de HP 6310 pri…
·Hoe te M4A converteren naar WMA op een M…
·Hoe werkt een Tablet Writing Pad Werk 
·Hoe maak je een MikroTik router configur…
·Hoe Do I Power Mijn MacBook Pro Vanaf My…
·Hoe maak je een computer Fan Kies 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com