Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Centronics parallelle Specs
Meestal aangeduid gewoon als een " Centronics " kabel , werd de Centronics parallelle interfacekabel gemaakt in het midden van de jaren 1970 door de Centronics Corporation in Nashua , New Hampshire . Het systeem was hun eigen ontwerp voor het creëren van een parallelle verbinding tussen apparaten , vooral printers . De standaard werd later gecoöpteerd door het Institute of Electrical and Electronics Engineers ( IEEE ) 1284 standaard , opgericht in 1994 , die de basis Centronics norm uitgebreid . De originele standaard is nog steeds beschikbaar via de " Centronics compatibiliteitsmodus " van de nieuwere standaard . Fysieke specificaties

De oorspronkelijke Centronics parallelle interface opgeroepen voor een kabel die maximaal 12 meter lang was . De kabel had 36 kunnen bevestigd in twee rijen 18 een plastic barrière . Het personeel computer ( PC ) kant van de kabel zou een 25 - pens parallelle verbinding. De nieuwere IEEE 1284 uitbreiding van de Centronics parallelle interface breidde de maximale lengte tot 25 voet en veranderde de functies van sommige pennen , maar het was mechanisch en fysiek identiek aan het oorspronkelijke systeem .
Interne gegevens < br >

De Centronics parallelle interface bood een acht - bit unidirectionele verbinding , wat betekent dat het kan gegevens overbrengen in slechts een richting . De maximale snelheid van de Centronics interface is 150 kilobits per seconde , hoewel Interfacebus.com betoogt dat de kabel meestal aangeboden niet meer dan 10 kbps connectiviteit . De standaard is bijgewerkt door IBM - vóór de komst van de IEEE 1284 -upgrade - te zijn bidirectioneel met de release van hun PS - 2 computer systemen , wat betekent dat een apparaat dat is aangesloten op het ook informatie terug kunnen sturen naar de computer . Hierdoor kon de norm worden uitgebreid naar andere inrichtingen naast de printers waarmee het gewoonlijk is gebruikt . Andere apparaten opgenomen computer disc read only memory (CD -ROM ) -spelers , cassettedecks en draagbare floppy disk drives .
Pin Specificaties

Deze 36 - pin standaard toegestaan ​​voor elke pin tot bepaalde functies worden gegeven . Zij zijn : pin een - gegevens strobe , om de gastheer voor informatie bellen , pinnen twee tot negen waren gegevens pinnen , werd pin 10 gebruikt voor de bevestiging van de ontvangen gegevens . Pen 11 was een bezettoon te geven het apparaat bezig was . Pen 12 was een papieren fout indicator , pen 13 werd gebruikt voor het besturen daisy chain printers . Pen 14 zou continuous feed papier controleren . Soms ook wel computer papier , dit papier heeft geperforeerde randen met gaten aan beide kanten die kunnen worden afgescheurd . De platen zou voeden continu waarmee een computer blijven voor ontvangst , in plaats van individuele vellen trekken . De lakens waren geperforeerde en kon later worden gescheiden . Pen 15 werd ook gebruikt door daisy chain printers . Pinnen 16 tot 30 werden gebruikt om de macht en de aarding . Pen 31 werd gebruikt als een signaal om de huidige taak te annuleren . Pen 32 werd gebruikt om aan te geven dat er een probleem is met de printer . Pen 33 werd gebruikt als een massa, pin 34 was ongebruikt , pen 35 werd opnieuw gebruikt om de macht en pen 36 werd gebruikt voor signalen met betrekking tot de status van de printer .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Verschillende soorten van Flas…
·Hoe maak je een Opstartpartiti…
·Hoe je je eigen VGA Cooler Zor…
·How To iCONNEX gebruiken 
·Antec Sonata Specs 
·Hoe maak je een Hard Disk Boot…
·Hoe zien of een CMOS-batterij …
·Hoe de DVD-speler op een compu…
·Interne Sata 300 Harde schijf …
  Related Articles
iPad Tech Specs 
De specificaties van de iPad 
Specs van de Apple iPad 2 
Video Specificatie voor de iPad 
iPad CPU Specs 
Specs voor een 16GB iPad 
Sun Ultra Enterprise 450 Specs 
Sun Blade 2500 Specs 
Sun Blade 150 Specs 
  Hardware Articles
·Laptop Computer Kooptips 
·Hoe Video Clips Verzenden via Apple Mail…
·Hoe kan ik video 's van je webcam 
·Hoe krijg ik mijn Epson Bluetooth Print …
·Hoe een niet-toegewezen schijf formatter…
·Wat is Remanufactured Toner ? 
·Fluke IR Scan Tools 
·Multimedia Card Vs . SD Card 
·Hoe om te leren op een laptop computer g…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com