Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Verschil tussen Pentium 4 Prescott en Pentium Duo Core
Zowel de Pentium 4 Prescott en Duo Core zijn families van de centrale verwerkingseenheden ( CPU's ) geproduceerd door de Intel Corporation . Technisch gesproken , officiële titel van de lijn " Duo Core " is een verkeerde benaming . De units verschillen in termen van snelheid , compatibiliteit en het aantal operaties dat ze tegelijkertijd kunnen uitvoeren . Misschien wel het belangrijkste verschil is dat de Prescott is niet meer leverbaar , terwijl Dual Cores zijn nog steeds in gebruik als van maart 2011. Speed ​​

Intel
meet processor snelheid in termen van het aantal keer per seconde een gegeven eenheid werkt aan software instructies uit te voeren . Dit staat bekend als de processor "clock rate . " Pentium 4 Prescott kloksnelheden range 2,26-3,8 gigahertz ( GHz) , volgens CPU- World. 1 gHz is een miljard cycli per seconde . Ter vergelijking , Pentium Dual Cores range 1,6-3,33 GHz.
Front Side Bus

De Front Side Bus ( FSB ) is de weg van de CPU gebruikt om te communiceren met geheugen van de computer . Hoe sneller de FSB , hoe sneller de processor krijgt de informatie die zij nodig heeft om software- opdrachten uit te voeren . Pentium 4 Prescott modellen worden geleverd met FSBs variërend 533-800 megahertz ( MHz ) . 1 mHz is een miljoen cycli per seconde . Bij snelheden 800-1066 mHz , de Pentium Dual Cores zijn aanzienlijk sneller .
Cores

Zoals de naam al impliceert , Pentium Dual Core CPU's bevatten twee cores . Dat wil zeggen, ze hebben twee aparte processors op dezelfde chip . Op zijn eigen , elke kern kan verwerken een software instructie tegelijk . Dus , als de gehele eenheid kan twee instructies tegelijkertijd verwerken . Dit is tweemaal het bedrag van de single-core Pentium 4 Prescott .
Compatibiliteit

Intel
ontwerpt zijn processors verenigbaar met specifieke aansluiting types zijn. De socket is de fysieke interface op het moederbord of de processor herbergt en u kunt ermee communiceren met andere computercomponenten . Er zijn twee typen Pentium 4 Prescott : die Socket 478 en een andere die Socket 775 gebruik maakt . Ook zijn er twee soorten Dual Core , een aantal dat de Socket 775 en wat dat Socket 1156 vereisen gebruiken . Dit betekent dat computers met behulp van moederborden uitgerust met Socket 775 potentieel kan gebruiken ofwel processor mits het moederbord compatibel is met dat de processor FSB snelheid.

Previous: Next:
  Computer Drives
·De betekenis van floppy drives…
·Hoe te Tracks wissen Uit een c…
·Hoe maak je een CD-speler die …
·Hoe kan ik Low - Level Format …
·Hoe om verwijderde Bladwijzers…
·Hoe maak je een webcam voor oo…
·Hoe kan ik een DVD naar een De…
·Wiimote Smartboard Instructies…
·Processor T6400 Vs . Processor…
  Related Articles
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te kiezen tussen een MacBook , MacBo…
Het schakelen tussen programma's op een …
Verschillen tussen een iPad en een iPhon…
Hoe je iCal tussen een iPad en een compu…
Hoe je de bookmarks tussen een MacBook e…
Wat is het verschil tussen de iPad en de…
Het verschil tussen een Apple iPad en de…
Wat zijn de verschillen tussen de iPad e…
  Hardware Articles
·Hoe Memory Voltage instelling in AMI BIO…
·Hoe maak je zoom met een MacBook Pro tra…
·Vaio PCG - Tr2 Hard Drive Replacement 
·iPad Interface Builder Tutorial 
·Toepassingen van Microchips 
·Hoe Memory in een Dell Inspiron laptop C…
·Hoe te repareren van een LCD-scherm 
·Problemen met een MacBook Pro 
·Waarom wordt mijn scherm flikkeren 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com