Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Wat is CS op een harde schijf
? CS staat voor ' kabel te selecteren . ' Het is de jumper setting op de harde schijf dat de harde schijf op verschillende harde schijven te identificeren als primaire en secundaire , afhankelijk van hun positie langs een bepaalde kabel , meestal een IDE -kabel vertelt . Primaire en secundaire harde schijven worden vaak verschillende functies toegewezen op basis van hun rol . Single /Master Jumper instellen

Primaire harde schijven
, gewoonlijk aangeduid als 'meester' drives , worden meestal gebruikt om het besturingssysteem en andere kritische informatie op te slaan . Master harde schijven worden meestal toegewezen de middelste positie op de kabel .
Slave jumper instellen

Secundaire harde schijven
, ook wel bekend als slave-aandrijvingen , kunnen verschillende doelen dienen . Het kan een eenvoudige secundaire harde schijf voor opslag , of gebruikt als cd - rom worden . De slave harde schijf is meestal te vinden aan het einde van de verbindende cable.As de secundaire schijf , zal de slave-aandrijving worden gegeven mindere prioriteit dan de master-aandrijving . De toegang tot deze schijf zal langzamer worden en wachttijden kunnen worden verhoogd .
Kabel
Select

De belangrijkste functie van de kabel select is aan de noodzaak om te elimineren jumpers . Dit maakt een eenvoudiger configuratie bij de vaststelling van meester en slaaf drives.When met kabel- select , het is de kabel configuratie die bepaalt welke harde schijf is meester en dat is slaaf . Daarom is het belangrijk op te merken van de plaatsing van de harde schijven in de computer en zorg ervoor dat de master en slave uiteinden van de kabel kan bereiken en aansluiten op de juiste device.It is belangrijk op te merken dat niet alle computers ondersteunen kabel selecteren .
IDE kabels

Hoewel andere kabels kunnen worden gebruikt , zijn 40 - pins connector IDE- kabels met een CSEL signaal meestal gebruikt om harde schijven , diskettestations of sluit cd - ROM drives . Deze kabels hebben meestal drie aansluitingen , respectievelijk gelabeld computer , schijf 0 en schijf 1 . Drive 0 verwijst naar de master-aandrijving en aandrijving 1 verwijst naar de slave.Although 80 pins - connector kabels die compatibel zijn met de 40 - pins connector kabels kan zijn , het is niet zo bij het gebruik van kabel selecteren . Als u een 80 - pins kabel te gebruiken , wordt de master- station ligt aan het einde en de slave in het midden . Cable select zal niet werken in deze gevallen .
New Technology

Omdat kabel selecteer niet in geslaagd een universele standaard geworden , kabel selecteert veel van zijn aantrekkingskracht verloren . Sinds regelmatige 40 - pin IDE kabels niet de CSEL signaal bevatten , een speciale kabel select kabel was required.IDE kabels worden vervangen door serial ATA ( SATA ) -kabels , die master-slave instellingen niet toestaan ​​. Dit komt omdat een SATA- kabel is slechts een kanaal , en slechts een harde schijf kan worden aangesloten op elk kanaal .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Wat krijgt de Blur Uit een Scr…
·Aanwijzingen voor de TC - 408A…
·Hoe te converteren naar MG NL 
·DIY PC Radiator 
·Hoe te Fouten & Format USB Fla…
·Hoe u de grootte van een SD -k…
·Hoe HD -materiaal afspelen op …
·Hoe maak je een CD /DVD-speler…
·Toshiba vs Wd draagbare harde …
  Related Articles
Wat is een jailbroken iPad ? 
Where Is Kobo opgeslagen op een iPad ? 
Welke bestandsformaten worden door de iP…
Is er een grens aan hoeveel mensen Apps …
Wat Goed Is de iPad ? 
Is een iPad compatibel met Flash ? 
Wat kan ik iPad tablet computer 
Wat doet de iPad hebben voor Word Proces…
Wat doet Jailbreaking een iPad doen? 
  Hardware Articles
·Hoe maak je een cd - rw- schijf formatte…
·Hoe te partitioneren Monitor 
·Hoe een muis pointer zoeken 
·Notebook Battery FAQ 
·Hoe maak je Refill een Lexmark X1240 
·Windows XP naar Vista netwerkprinter 
·Toshiba Recovery Opties 
·Hoe maak je een goede laptop Pick 
·Hoe maak je een Mac Unlock Met een opsta…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com