Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> SQL Server >> Content
Verschil tussen MS SQL en een Oracle Database
Oracle en SQL Server zijn de twee meest populaire Database Management Systemen ( DBMS ) en in deze markt Oracle en Microsoft zijn van oudsher concurrenten . Beide leveranciers hebben voortdurend verbeterd de beheersbaarheid van hun database servers met nieuwe functies uitgebracht met nieuwe versies . Echter , ze verschillen met betrekking tot de beheersbaarheid ook in andere functies , inclusief technische ondersteuning en de gemeenschap , complexiteit van de installatie , back-up en recovery -en beveiligingsoplossingen . Management Tools Verschil

Oracle Enterprise Manager en SQL Server Management Studio zijn zowel grafische interface platformen aangeboden door Oracle en Microsoft , respectievelijk , voor het beheer van database- applicaties . Oracle Manager is een compleet platform voor het beheren en bewaken van databases . Deze manager heeft een web - based component en een HTML - gebaseerde interface waarmee beheerders de database- systemen op afstand te beheren via webbrowsers . SQL Server Management Studio voorziet niet in deze HTML - gebaseerde functie en daarmee de client interface moet op alle systemen waar beheerders de databases kan beheren om te worden geïnstalleerd .
Installatie Complexiteit Verschil

SQL Server-installatie is sneller dan de installatie van de Oracle Database , maar zijn meer stappen nodig zijn om de installatie van SQL Server af . Nadat Oracle is geïnstalleerd , essentieel onderhoud van het systeem tools zoals back-up en het geheugen tuning zijn stapjes hele setup . Aan de andere kant , SQL Server voert een onafhankelijke postinstallation taak , namelijk het opzetten van een nieuw onderhoudsplan voor deze eerder genoemde rollen .
Backup en Recovery Verschil

Oracle 11g backup is sneller en gemakkelijker in termen van tijd en complexiteit in vergelijking met SQL Server 2008 back hoewel ze beide bieden uitstekende functionaliteit voor het vergemakkelijken van backup en recovery rollen voor toepassingen . Met Oracle Database , moet u automatische back-up parameters tijdens de installatiefase configureren terwijl in SQL Server backup configuratie wordt gemaakt wanneer het onderhoudsplan operaties worden geconfigureerd .
Veiligheidsaspecten

Major security verschillen tussen SQL Server en Oracle DBMS op basis van kwetsbaarheden gevonden door externe veiligheid onderzoekers . Veel meer beveiligingsproblemen werden in Oracle 10g geïdentificeerd dan in SQL Server 2005 in het algemeen . Het resultaat toont aan dat Microsoft Security Development Life - cycle ( SDL ) , die de kwetsbaarheden kan opnemen en zorgen retrospectief leren is ingezet . Hiermee wordt voorkomen dat dezelfde fouten van wordt gemaakt nogmaals , ervoor te zorgen dat de nieuwe codes veiliger zal zijn .
Technical Support en Community Verschil

Microsoft
heeft een sterke technische gemeenschap en haar leden hebben de neiging om elkaar te helpen . MSDN forums worden sterk ondersteund door eigen PSS -en ontwikkelteam van Microsoft , daarom gebruikers van SQL Server krijgt hulp van zowel het support team en het ontwikkelteam . De technische ondersteuning van Oracle is veel meer effectief in vergelijking met SQL Server . Open bronnen zijn meer aanwezig voor SQL Server dan voor Oracle , die beheerders vergemakkelijkt . Microsoft heeft geprobeerd om een community te bouwen , terwijl Oracle nog loopt haar activiteiten in een ouderwetse manier .

Previous: Next:
  SQL Server
·Hoe te installeren Microsoft S…
·Hoe SQL Server 2008 Opnieuw 
·Hoe om te doen SQL Server 2008…
·SQL Server Performance Monitor…
·Hoe te configureren SQL Server…
·Hoe SQL Server Express 2005 & …
·Hoe gegevens importeren Met SQ…
·Hoe te Stored Procedures in SQ…
·Hoe kan ik een XML- bestand ma…
  Related Articles
Hoe te configureren Tekst -naar-spraak i…
Hoe naar MS Excel converteren naar PHP 
Wat is het verschil tussen een tekstverw…
MS WordPad instructies 
Hoe de Border in MS Office ontwerp 
Hoe te converteren MS WordArt Into PNG b…
Hoe te gebruiken MS Word 's Schrijfwijze…
Het upgraden van MS Office voor Thuisgeb…
Hoe kan ik Column Formatteren tussen pag…
  Software Articles
·Hoe gegevens Pagina Formulieren maken in…
·Hoe maak je een koptekst invoegen met ee…
·Hoe te gebruiken Dentrix 
·Hoe te Woorden invoegen in een Scroll Bo…
·Hoe om programma's in Symantec AntiVirus…
·Hoe de Download Folder voor The Sims 2 C…
·Hoe je Zip-bestanden maken van Foto's 
·Hoe je iets in GIMP 
·Hoe maak je een relationele database voo…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com