Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> Tekstverwerking Software >> Content
MS WordPad instructies
MS WordPad is een rich text editor - een verkleinde tekstverwerkingsprogramma dat tekstopmaak zoals vet, cursief , onderstrepen , verschillende lettertypen en tekst rechtvaardiging biedt , maar niet alle functies van een volledig woord te bieden verwerking pakket . Het programma wordt geleverd als deel van het Windows -besturingssysteem . MS WordPad is ideaal voor het creëren van korte memo's en het bekijken van eenvoudige tekst gebaseerde documenten . Het openen van de applicatie

voor MS WordPad te openen , klikt u op "Start ", " Alle programma's " en vervolgens " accessoires . " Vervolgens klikt u op het pictogram " WordPad " . Het programma wordt geopend op een witte werkruimte met een menubalk aan de bovenkant . Menubalk opties zijn " File ", "Edit ", "View ", "Insert ", " Format " en " Help ".
Documenten maken

maken een document in MS WordPad , begint te typen in het witte werkruimte . Het standaard lettertype is " Arial " en standaard lettertype is " 10 . " Te kopiëren /knippen en plakken tekst in uw document , selecteert u de tekst die u wilt en klik op "Edit ", " Copy " of " Cut ", Plaats uw cursor waar u de gekopieerde tekst wilt invoegen . Vervolgens klikt u op "Edit" en vervolgens "Plakken . Zodra uw document is ingevoerd , controleren op spelling en grammatica fouten . MS WordPad geen spelling /grammatica controle bevatten .
In Formatting

Nadat u uw document in de werkruimte hebt ingevoerd , klikt u op "Edit " en " Alles selecteren " om het hele document , zodat u kunt opmaken zoals " Vet " of " Cursief veranderen of toe te markeren , " tekst selecteren uitvulopties , verandert de doopvont of verander de lettergrootte . u kunt ook afzonderlijke woorden , zinnen of alinea's te selecteren en de opmaak te wijzigen . om kogels om uw document toe te voegen , plaatst u de cursor voor het woord /zin waar u wilt de kogel geplaatst , en klik op ' Format ' en vervolgens ' bullet Style . " Een kogel zal voor het woord /zin worden geplaatst .
invoegen Date /Time of Objecten

als u de huidige datum of tijd om uw document wilt invoegen, plaatst u de cursor waar u de datum of tijd geplaatst en klik op ' invoegen ', ' datum en tijd ... " om een voorwerp , zoals een foto , video toe te voegen of ander bestand naar uw document , plaatst u de cursor waar u het object wilt invoegen en klik vervolgens op ' invoegen ', ' object ... " Klik op de bubble door " Nieuwe , " en selecteer vervolgens " Objecttype " ; te creëren een nieuw object van dat type , of klik op de bubble door " Bestand gebruiken " om een object dat al is gemaakt plaatst . je krijgt dan een "Browse " optie voor zoeken op uw systeem voor het object dat u wilt invoegen .
Documenten opslaan

Zodra u klaar bent met het invoeren , opmaak en het invoegen van objecten in uw MS WordPad-document , slaat u het bestand door te klikken op " file " en vervolgens "Opslaan als . " een " Opslaan als Opslaan in " verschijnt het dialoogvenster Kies een map om het bestand in door te klikken op de pijl naar beneden door het vak . " : . " voer vervolgens een naam voor het bestand in het vak bij " file naam : . " het standaard bestandstype voor MS WordPad -bestanden is RTF- formaat Als u het bestand wilt opslaan als alleen tekst zonder opmaak , klik op de pijl naar beneden door het vak . " Opslaan als type: " en selecteer " text Document "of " Text document - MS - DOS Format " de tweede optie , " tekst document - . MS - DOS Format " zal elke paragraaf opmaak behouden klik vervolgens op . " Opslaan "om het bestand op te slaan op uw computer of verwisselbare media .
Documenten afdrukken

om uw MS WordPad- document af te drukken , klikt u op " File " en vervolgens " Print Preview" om te zien hoe het document eruit zal zien voordat u afdrukt. Als alles is OK , klik op " Print" - de optie is gelegen in de linker kant van de " Print Preview "-scherm Als er wijzigingen nodig zijn , klikt u op " Close" gelegen op de bovenste rechterkant van het scherm . . maak nodig wijzigingen en klik op " File " en vervolgens " Print Preview " om het document te controleren . naar pagina-instellingen van uw document inclusief marges , afdrukstand en het papierformaat te wijzigen , klikt u op " File " en vervolgens " pagina-instelling . " Maak wijzigingen aan en klik " OK "om de wijzigingen af te ronden .

Previous: Next:
  Tekstverwerking Software
·Hoe maak ik een Custom Style v…
·Hoe maak Kaarten van de Verjaa…
·Hoe u Windows 2007 Word gebrui…
·Hoe de Brieven verdienen met S…
·Hoe maak ik mijn eigen File Ta…
·Hoe maak je een Word Processor…
·Hoe te NeoOffice converteren n…
·Hoe maak je een kalender in Of…
·Hoe aan bladwijzers in Adobe R…
  Related Articles
Hoe te configureren Tekst -naar-spraak i…
Hoe te openen een Wordpad document in Mi…
Hoe naar MS Excel converteren naar PHP 
Hoe je Space Dubbelklik op WordPad 
Over WordPad 
Hoe te Marges in WordPad Verander 
Hoe om verwijderde Wordpad Documenten he…
Hoe je het Wordpad Icoon Verander naar W…
Hoe kan ik printen Memo's met Microsoft …
  Software Articles
·Hoe te Stickers verdienen met GIMP 
·Hoe AVG Anti Virus Protection Gebruik 
·Hoe maak je een PowerPoint Password 
·Hoe te verwijderen Trojan Horse Download…
·Hoe kan ik een * . Img Bestand Zorg 
·Hoe kan ik muziek vanaf een computer via…
·Hoe je toe meerdere video's in Windows M…
·Hoe te werken met foto's in Microsoft Wo…
·Hoe naar MOV converteren naar WMV 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com