Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> Back- up maken van gegevens >> Content
Wat zijn tapebackupapparaten ?
Voor bedrijven, data security is een gebied waarin kan er geen compromis zijn. Om de veiligheid van uw gegevens te garanderen , moet u regelmatig back-ups . De tape back-up apparaat is een oplossing voor dit. Een tape back-up apparaat slaat data op een cartridge met magnetische tape , net als de tape gebruikt in audiocassettes voordat compact discs populair werd . Magnetische tape is uiterst betrouwbaar , maar het is niet geschikt voor alle computergebruikers . Doel

Bedrijven
die tape drives gebruiken als back-up oplossingen maken doorgaans veel exemplaren van dezelfde of soortgelijke gegevens . Bijvoorbeeld , zou een back-up systeem te betrekken met behulp van vijf banden van een systeemback-up uit te voeren op elke werkdag , en een extra tape op te slaan op een andere locatie . Het gebruik van meerdere tapes , zou de data veilig zijn , zelfs als de computer en eventuele individuele tape werden verloren . De toevoeging van een offsite tape beschermt de gegevens in geval van een brand of andere ramp in de bedrijfslocatie .
Capaciteit

Veel normen
voor digitale tapes bestaan ​​, en de capaciteit van een tape backup apparaat is van het bandtype die het kan gebruiken . Bijvoorbeeld , kan Ultrium 5 tapes maximaal 3 TB aan gecomprimeerde gegevens --- voldoende om alle gegevens op de meeste computersystemen slaan . Vele andere voorkomende soorten tape houden minder data .
Betrouwbaarheid

Volgens softwarebedrijf Acronis , kan een data tape 10 jaar of meer duren juiste wijze zijn opgeslagen . Sommige schattingen van tape een lange levensduur zijn zo lang als enkele decennia . Dit is aanmerkelijk langer dan de verwachte levensduur van een harde schijf . Toch is de best practice voor een tape back-up systeem is om elke band te vervangen om de zes tot 12 maanden . Alle tapes uiteindelijk falen , en het is onmogelijk om van een tape levensduur.
Cost

voorspellen Vanaf 2011 , een Ultrium 5 tape met een maximale capaciteit van 3.0TB kosten ongeveer $ 79, terwijl een 3.0TB harde schijf kost ongeveer $ 179 . Echter , de minst dure Ultrium 5 tapedrives kost bijna $ 2400 . Gezien de kosten van het vervangen van banden elk jaar , de prijs van een tape back-up systeem is buiten bereik voor de meeste thuisgebruikers , die beter zouden worden bediend door een online backup oplossing of externe harde schijf .
Random file Access

Tape backup drives
missen de mogelijkheid om toegang te krijgen tot willekeurige bestanden als een harde schijf kan. Uw computer kan elk bestand op de harde schijf in milliseconden lezen . Echter , de toegang tot een bestand op een band vereist de rit naar de taperecorderspoel wind op een specifieke locatie . Nadat de tape drive zoekt het bestand , kopieert het bestand naar de computer . Omdat de methode voor toegang tot gegevens op tapes is volledig verschillend van de manier waarop een harde schijf toegang tot de gegevens , een band is niet een directe vervanging voor een harde schijf .

Previous: Next:
  Back- up maken van gegevens
·Hoe je Outlook e-mail Backup h…
·Een back-up van een harde schi…
·Hoe uw computer programma's Ba…
·Peer to Peer Backups 
·Een back-up van de DHCP- datab…
·Hoe kan ik Windows Update- bes…
·Hoe maak ik een reservekopie v…
·Hoe een back- up van uw e-mail…
·Een back-up van een DVD naar A…
  Related Articles
Wat is WYSIWYG ? 
Wat is een zwevende werkbalk ? 
Wat is een tekstverwerker ? 
Wat is Microsoft Office Suite ? 
Wat is het doel van de Thesaurus in een …
Wat is Corel WordPerfect ? 
Wat Program Leest Doc bestanden ? 
Wat Is Microsoft Works 7.0 ? 
Wat is Wordperfect ? 
  Software Articles
·Hoe maak je een Point -bestand naar een …
·Hoe te Formulieren ontwerpen in MS Word 
·Hoe maak je iedere 5 Item Filter in Exce…
·Hoe te gebruiken InterVideo WinDVD Creat…
·Wat is een Wild Tangent bestand? 
·Wat is de . BIN File Format ? 
·Wat is de extensie 0,00 J ? 
·Hoe maak je een timer maken in Flash AS2…
·Hoe maak je Screen Grab een webpagina 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com