Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> draadloze netwerken >> Content
Wat is een SSID ?
De snelle opkomst van draadloos internet als een middel van het aansluiten op het World Wide Web heeft geleid tot een toename van het aantal mensen dat het hosten van een draadloos signaal . Wireless internet access points kan signalen met een bereik van maximaal 120 voet uitgezonden , wat betekent dat gebruikers in wijken , appartementsgebouwen , commerciële parken en andere gebieden met grote concentraties van mensen kunnen zien meerdere networks.These netwerken zijn diensten set identifiers ( SSID's ) genoemd . Geschiedenis

De " set -service " in dienst set identifiers verwijst naar het netwerk van de computer probeert te bereiken . Deze netwerken worden aangeduid als draadloos LAN of draadloze lokale netwerken . Dit is typisch de opstelling in een residentiële of klein zakelijke toepassing . Een internet service provider brengt het internet in het gebouw en verbindt het met een modem . De modem heeft een stukje kabel die is aangesloten op een draadloze router . Deze router verdeelt het signaal naar users.The woord " identifier " in dienst set id verwijst naar de naam die aan het netwerk .
Soorten

Een basis SSID is eigenlijk een set ASCII ( American Standard Code for Information Interchange , een universele computer taal ) tekens die uniek is voor een specifieke draadloze router . Deze fundamentele identifier is meestal MAC ( Media Access Control )-adres van de router . Een MAC-adres is een unieke reeks van code toegewezen aan een internet-of netwerk-gateway . Bijvoorbeeld , de modem en router geleverd door een internetprovider en de draadloze toegangspunt hebben elk afzonderlijke MAC-adressen . Bovendien , de draadloze ontvanger kaart in een afzonderlijke computer ook een MAC -adres en SSID.The meeste routers op de markt support verbeterde SSID , waardoor een naam worden toegewezen aan het netwerk . Hierdoor kan een gebruiker in een inrichting met gratis draadloos internet toegang tot diensten door de naam van het netwerk , in plaats van met behulp van een 32 - cijferige code .
Functie

SSID's worden meestal toegewezen tijdens het installatieproces van de router of draadloos toegangspunt ( WAP ) . Consumenten-grade WAP's en routers hebben setup functies die kunnen worden uitgevoerd bij de installatie . Bijvoorbeeld , de standaardnaam voor Linksys routers merk is " linksys . " Veel mensen noemen hun access points met hun eigen achternaam of de namen van de ondernemingen waarvoor de netwerken zijn gemaakt . Het creëren van een unieke naam is essentieel voor gebruiksgemak en een stabiele verbinding .
Misvattingen

Gewoon omdat een SSID wordt uitgezonden naar een gebruiker betekent niet dat de gebruiker verbinding kan maken dat bepaald netwerk . Draadloze software Een computer kan meerdere netwerken te vinden in de buurt , maar er is een zeer goede kans dat eigenaar van het netwerk heeft veiligheidsmaatregelen genomen om de toegang te beperken . Voor velen is dit de " draadloze stropers , " of mensen die Internet-verbinding van hun buren te stelen zonder te betalen voor hun eigen bescherming . Door wachtwoord - beveiliging van de netwerken , gebruikers ook voorkomen dat anderen toegang krijgen tot bestanden op hun netwerk .
Overwegingen

fabrikanten van routers en WAP's
een functie die gebruikers in staat stelt om te schakelen hebben ingevoerd de uitzending van de SSID . Op het eerste gezicht lijkt dit een effectieve tool om te voorkomen dat mensen stroperij breedband . Echter , het stoppen van de SSID broadcast is het signaal van wordt verspreid niet stoppen . Geavanceerde computer-gebruikers zijn in staat om rond dit te blokken . Wireless kaart van de individuele computer heeft een eigen MAC-adres en SSID , en de gebruikers meestal ze niet veilig . De mogelijkheid bestaat dat een externe gebruiker deze SSID kon vinden , voert u de computer zonder gebruik van een wachtwoord en ofwel toegang tot de inhoud van de computer of de internetverbinding te hebben. Daarom hebben IT-professionals niet aanraden als het enige niveau van netwerkbeveiliging .

Previous: Next:
  draadloze netwerken
·Hoe je Wireless Transmissions …
·Problemen met Trendnet 424UB 
·Wireless Session Protocol 
·Hoe maak je een nieuw protocol…
·Mijn Linksys Wireless - B Medi…
·Hoe maak je draadloos afdrukke…
·Hoe maak je een Wireless LAN 
·Hoe het opzetten van draadloos…
·Soorten Problemen in Ad - Hoc …
  Related Articles
Hoe een Intellinet Wireless Router kopen…
Wat hebt u nodig voor Hook Up een draadl…
Hoe Hook Up een Ativa Computer Router 
Hoe maak je een encryptie op een draadlo…
Hoe maak je verbinding een draadloze rou…
Hoe kan ik een upgrade antenne installer…
Hoe maak je een AirPort wachtwoord wijzi…
Wat is een Wireless Network Router ? 
Wat heb je nodig met een draadloze route…
  Netwerken Articles
·Wat is software die Ontvangt Resultaten …
·Drie belangrijke onderdelen van Web Base…
·Hoe een SB5120 modem resetten 
·Hoe de Ethernet -kaart Zoek op een Think…
·Hoe maak je een router configureren voor…
·Hoe te verbinden twee computers via LAN 
·NBAR Protocollen 
·Hoe een Milieuzegel Rond een Kabelgoot G…
·Hoe internet de poorten Test 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com