Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> draadloze netwerken >> Content
De drie elementen van de IEEE 802.1X- standaard Functie
Het Institute of Electrical and Electronics Engineers ( IEEE ) 802.1x standaard wordt gebruikt voor het draadloze netwerk authenticatie . Dit netwerk authenticatie norm bepaalt hoe een apparaat verbinding maakt met een draadloos netwerk nadat het bewijs dat zij een legitieme gebruiker . Volgens de " Security + Gids voor Network Security Fundamentals " door Mark Ciampa , " 802.1x biedt een authenticatie kader voor alle IEEE 802 - based LANS , waaronder bedrade en draadloze LAN's . " De drie elementen van de IEEE 802.1X-standaard functie zijn de smekeling , de verificator en de authenticatie -server . Supplicant
Een supplicant kan software die wordt geleverd met het netwerk drivers voor aansluiting van de computer .

Het eerste element van de IEEE 802.1X functie de supplicant , dat het apparaat dat wil het computer netwerk . De aanvrager is de software die de communicatie handvatten om verbinding met het netwerk . De supplicant software kan een deel van het besturingssysteem , een aparte software- applicatie , of op het internet driver geïnstalleerd worden . Als iemand besluit om te verbinden met een netwerk of de computer automatisch verbinding met het draadloze netwerk tot een transactie , de bidder zoekt naar een toegangspunt van het netwerk uit te voeren . Volgens " Mike Meyers ' CompTIA Security + certificering Passport , Second Edition " door TJ Samuelle , " wanneer een client verbinding maakt met een toegangspunt , wordt de draadloze poort instellen op een ongeoorloofde toestand , dus het kan geen netwerkfuncties , waaronder uitvoeren een IP-adres krijgt van de DHCP-server . " De aanvrager stuurt een verzoek naar de verificator toegang tot het netwerk .
Authenticator

Het tweede element van de IEEE 802.1X -functie is het authenticatiemiddel , dat is het apparaat of controller die toegang tot het netwerk beheert . " Netwerkbeveiliging : Know It All " van James BD Joshi stelt: " wanneer een onbevoegde supplicant ( een client ) probeert te verbinden met een authenticatiemiddel ( een draadloos toegangspunt ) , de verificator opent een poort voor de bidder om alleen EAP-verificatie boodschappen doorgeven aan de back-end authenticator beheerder. " Deze beperkte tunnel van de toegang tot de authenticatie- server voorkomt dat ongeautoriseerde apparaten toegang tot het netwerk .
Authentication Server

Het derde element van de IEEE 802.1X -functie is de authenticatie -server . De IEEE 802.1X-standaard maakt gebruik van Extensible Authentication Protocol ( EAP ) om gebruikers te authenticeren alvorens hen toegang tot het netwerk . Volgens " Netwerkbeveiliging : Know It All , " EAP ondersteunt " verschillende verificatiemethoden , zoals smartcards , een keer wachtwoorden en certificaten . " De authenticatie- server ontvangt authenticatie-informatie op basis van de geselecteerde authenticatiemethode . De authenticatie- server bepaalt vervolgens of de supplicant toegang door de verificator wordt verleend .
Certificaat -Based Authentication

IEEE 802.1X , wanneer het gebruik maakt van certificaten voor verificatie , controleert authenticatie door het creëren van sleutels verspreid met de certificaten . Deze certificaten gebaseerde toetsen worden gebruikt om de identiteit van de smekeling bevestigen. " Beveiliging + Gids voor Network Security Fundamentals " verklaart , " het draadloze apparaat heeft twee toetsen , een 128 - bit encryptiesleutel genaamd de tijdelijke code en een 64 bit MIC . "

Previous: Next:
  draadloze netwerken
·Hoe je internet signaal voor I…
·Problemen met een Compaq Presa…
·Hoe je draadloze instellingen …
·Hoe het opzetten van WiFi op e…
·Hoe maak je een Wi - Fi- Recep…
·Hoe maak je een WRT300N draadl…
·Wat is SMC Wireless ? 
·Verschillen in Wireless Adapte…
·Hoe maak je een Wireless Gamin…
  Related Articles
Hoe de Signaal voor een draadloze router…
Hoe de Range van een draadloze router Ex…
Hoe Hook Up the Internet gebruiken om uw…
Hoe de beveiligingsinstellingen wijzigen…
Hoe de Wireless Router Network Key Reset…
Hoe maak je een D - Link DAP - 1150 rout…
Meest voorkomende en eenvoudigste manier…
De aard van de Wireless Security Threats…
De eenvoudige manier om Set Up een Mac A…
  Netwerken Articles
·Waarom wordt mijn Server Houd omleiden m…
·Hoe maak je verbinding een Belkin N1 Wir…
·Hoe Network Met een DSL -modem 
·Hoe kan ik mijn draadloze computer Link …
·Definities van Computer Algemene for Kid…
·Kunt u Fax Van DSL ? 
·Hoe kan ik Windows XP Network File Shari…
·Hoe kan ik een Linksys Workgroup Switch …
·Hoe kan ik een draadloze verbinding met …
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com