Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Andere Computer Networking >> Content
Data Communications Tutorial
De taalkundige betekenis van datacommunicatie is de uitwisseling van gegevens tussen twee entiteiten . Wanneer datacommunicatie wordt gebruikt met betrekking tot elektronische apparatuur (vooral computers ) , wordt verwezen naar de gecombineerde disciplines wiskunde , natuurkunde en elektrotechniek , omgaan met het pakketgeschakelde communicatie tussen twee of meer apparaten op afstand van elkaar . Een belangrijk aspect van datacommunicatie is om informatie over de belangrijkste elementen van het proces , die elektronisch plaatsvindt bieden . Transmitter

De zender is een elektronisch apparaat dat elektronisch gecodeerde databits dat het duurt als een input van de gebruiker verzendt of overbrengt . Zo int hij bij computer datacommunicatie , het bericht een gebruiker met enige invoerapparaat ( toetsenbord , muis , mic, videocamera , etc. ) wordt eerst gecodeerd elektronische pulsen die gemoduleerd en verzonden als datapakketten aan te de ontvanger . De gegevenspakketten afkomstig van de transmitter worden voorzien van het adres van de zender voor identificatiedoeleinden .
Receiver

Net als de zender , de ontvanger ander elektronisch entiteit . Ontvangt het gecodeerde datapakket van de zender . In computer - based data communicatie , elk apparaat heeft zijn eigen specifieke adres . Een ontvanger , bij ontvangst van de datapakketten van de zender , voert een demodulatie en decodering proces dat vertaalt of decodeert het bericht en stuurt het door naar de bijbehorende uitvoerapparaat ( zoals beeldscherm , luidspreker , enz ) .
< br >
medium

datacommunicatie , het medium is een entiteit die dient als het pad of de verbinding tussen zender en ontvanger . In computer - gebaseerde datacommunicatie kan het medium een koperdraad van elk type, lucht , of een optische vezel . De meest gebruikte medium in de hedendaagse communicatienetwerken is koper , omdat het zeer goedkoop te installeren en beheren , en levert efficiënte resultaten bij zender en ontvanger eindigt . Glasvezel is veel duurder en kost consumeren ( qua beheer) maar levert robuuste en efficiënte resultaten in datanetwerken . Tot slot , de lucht is het goedkoopste medium van communicatie, maar is zeer onbetrouwbaar en onzeker .
Protocol

Bij het uitvoeren van datacommunicatie via een netwerk , zowel zender als ontvanger vereisen een soort van regulering of gegevens verzenden /ontvangen van normen te volgen . Een protocol kan worden beschouwd als de standaard reeks communicatie regels die moeten worden gevolgd door communicatiemiddelen die deze gegevensuitwisseling. Bijvoorbeeld , data bits worden overgedragen van de zender naar ontvanger . In dit scenario , een protocol voorziet in voorschriften met betrekking tot hoe de data bits moeten worden overgedragen , in welk tempo ze moeten worden verzonden en ontvangen , het adres structuur van de zender en ontvanger , hoe gegevens worden gecodeerd en gecodeerd , en het type medium.
infrastructuur

De term infrastructuur kan worden gedacht netwerkarchitectuur . Eigenlijk is het communicatiemodel tussen een zender en ontvanger lijkt zeer eenvoudig en idealistisch , maar wanneer miljoenen zenders gelijktijdig gegevens overdraagt ​​aan miljoenen ontvangers , een complete architectuur , met inbegrip van extra netwerkbeheer apparaten , is een noodzaak . In dit verband, apparaten zoals routers , switches , hubs en gateways , samen met computers ( zenders /ontvangers ) en media vormen de infrastructuur waarop datacommunicatie wordt uitgevoerd .
< Br >

Previous: Next:
  Andere Computer Networking
·Hoe maak je een Ruby VeriFone …
·EAP Communication Protocols 
·. Protocol voor ADSL 
·Hoe het opzetten van een DLNA …
·Hoe Exchange Mailbox 2003 expo…
·Wat is LinkShare of Sharelink …
·Wat is een RG6 kabel gebruikt?…
·Hoe om bestanden tussen comput…
·Hoe je de mogelijkheid om Naam…
  Related Articles
Hoe om gegevens van de ene computer naar…
Hoe het verhogen van Data Rate via draad…
Hoe Set Up Linksys routers voor Clear Co…
Tutorial voor het Mikrotik 2 ADSL 
Ad Hoc Netwerk Tutorial 
Hardware Netwerk Tutorial 
Radio Communications Protocol 
Tutorial over het opzetten van een Wirel…
Een tutorial voor STM1 Microwave Radio L…
  Netwerken Articles
·Wat is een Handshake in Computer termino…
·Wat zijn de gevaren van het openen van e…
·Hoe kan ik converteren Integer8 to Date …
·Hoe je op afstand toegang een IP 
·Hoe de NTLM Authentication Test 
·Kaspersky Systeemvereisten 
·Hoe maak je een Network Router gebruiken…
·Landelijk Internet-opties 
·Hypertext Transfer Protocol Problemen 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com