Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Andere Computer Networking >> Content
Staatloze Protocollen
In netwerken van het begrip " stateful " en " stateless " is bijna identiek aan het begrip " connection- oriented" en " verbindingsloos . " Een protocol zonder verbindingen behandelt elke pakketverzending als een geïsoleerde gebeurtenis . De server ontvangt dat packet behoudt ook geen verslag van de transactie eenmaal is voltooid . Dit is staatloos . Het tegenovergestelde scenario , stateful vereist de ontvanger bij te houden van elke ontvangen van een bron transactie te houden en betreffen elke transmissie naar vorige ontvangsten . Transport Protocollen

Of een verzending via een bestaande verbinding zal worden uitgevoerd is een beslissing gemaakt op het Transport Layer . Netwerkprotocollen worden gegroepeerd op functie en elke groep wordt weergegeven als een laag in een stapel . In TCP /IP ( Transmission Control Protocol /Internet Protocol ) van de Transport Layer bevat twee fundamentele alternatieven voor transmissie : Transmission Control Protocol ( TCP ) en het User Datagram Protocol ( UDP ) . TCP brengt een verbinding en voert integriteitscontroles . Het is stateful . UDP behandelt elk datapakket als een geïsoleerde transactie. Het is staatloos .
Internet Protocol

Gezien het feit dat " stateful " staat gelijk aan " connection- oriented" en verbindingen worden behandeld op de transportlaag , iets minder dan de Transport layer staatloos is . Het internet Layer , geïmplementeerd door de Internet Protocol , levert diensten aan de transportlaag , maar een verbinding niet beheren of controleren van gegevens. Het stuurt elk pakket naar een adres en ontvangt pakketjes en stuurt ze naar de Transport Layer zonder controle van de gegevens of het opnemen van hun relatie . Het Internet Protocol is staatloos .
Toepassingen

Er zijn zeer weinig staatloze toepassingen . Voor een aanvraag om een ​​zinvolle dienst uit te voeren is het meestal voert een actie op gegevens of wordt uitgelokt door de gegevens . Het einde staat van die gegevens verschillende aan de start staat van die gegevens zal zijn , anders zou er geen punt inroepen van de applicatie. Die toepassingen die zitten op de top van TCP stateful status van TCP 's erven . TCP is stateful namens de applicaties het dient . Die toepassingen die zitten op de top van UDP zelden stateloos blijven , maar een beroep doen op andere protocollen om een stateful proces te creëren . UDP wordt gebruikt multimediatoepassingen . Bijvoorbeeld , Voice over IP ( VoIP ) maakt gebruik van het Session Initiation Protocol naar een verbinding en dus geworden stateful creëren . Video streaming toepassingen gebruik maken van de real -time streaming protocol om een ​​verbinding te maken
HTTP

Er is een opmerkelijke applicatie die staatloos is : . Het Hypertext Transfer Protocol ( HTTP ) . Er zijn twee belangrijke versies van HTTP : 1.0 en 1.1 . Versie 1.1 biedt de mogelijkheid om een verbinding , maar versie 1.0 , dat nog veel gebruikt , behandelt elke transmissie een volledige transactie . Een webpagina kan veel elementen bevatten , zoals tekst en afbeeldingen . Elk element wordt opgeslagen in een apart bestand . De klant vraagt ​​een pagina en de server stuurt het belangrijkste bestand . Terwijl dat bestand wordt geladen in de client web browser , worden de ingesloten bestanden automatisch gebeld . Elke overdracht staatloos is .

Previous: Next:
  Andere Computer Networking
·Hoe een RJ - 45 Console Cable …
·Hoe te Connect ASDM te Pix 
·Hoe te verbinden Twee Netwerk …
·Printerdeling Problemen oploss…
·Wat zijn de verschillende soor…
·Definieer Datacommunicatie Tec…
·Hoe te converteren naar Bandbr…
·Wat is Data Communications ? 
·De Network Monitor en Web Inte…
  Related Articles
Wireless Router Beveiligingsprotocollen 
802.11 Beveiligingsprotocollen 
Wlan Beveiligingsprotocollen 
GSM MAP Protocollen 
IEEE 802.15.4 protocollen 
Soorten Wireless Protocollen 
WEP-beveiliging Protocollen 
Mobiliteitsmanagement Protocollen 
MiWi Protocollen 
  Netwerken Articles
·Hoe maak je een harde schijf Kaart 
·Hoe je Ethernet -kabel Ends 
·Hoe de RAM uitbreiden op je ReadyNAS Pro…
·Hoe werkt Dual Band Wireless werken? 
·Hoe kan ik HTML bewerken op de Fly 
·Hoe te testen WiFi Network Tools voor Si…
·Aangesloten op een draadloze router , ma…
·Wat is de Remote Access Connection Manag…
·SSL V2 Protocol 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com