Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Andere Computer Networking >> Content
Wat is een beetje en hoeveel bits in een byte ?
Een beetje kort is voor een binair cijfer . In een binair systeem , slechts twee cijfers bestaan ​​: 1 en 0 , in tegenstelling tot het decimale stelsel , dat moet 10 cijfers 0-9 . Het binaire systeem is aangepast in computers omdat data alleen in 1 en 0 kan worden weergegeven en kan gemakkelijk worden omgezet in elektrische signalen vertegenwoordigen 0 beschouwd als een " uit-toestand " en 1 als een "op staat . " Een byte is gelijk aan 8 bits. Differentiërende Getallensystemen

Vier grote aantal systemen
zijn in algemeen gebruik . Degene die we gebruiken vaak is het decimale stelsel , die 10 cijfers heeft . Een ander is het octale , dat acht cijfers die gaan van 0 tot 7 is . Het hexadecimale systeem heeft 16 cijfers en gaat van 0 tot 9 , dan is A tot E. De laatste is het binaire systeem , waarvan 0 en 1 heeft . Het binaire systeem is op basis 2 , die bij conversie naar het decimale stelsel is 2 tot de macht n , dit is belangrijk in het begrijpen maten opslag in computers
door Binaire in Computers
< . Br>

binair systeem werd gebruikt in computers omdat het de eenvoudigste manier van het omzetten van digitale signalen in elektrische signalen en vice versa . Dit maakt hardware en software applicaties met elkaar . Letters, cijfers en andere symbolen kunnen worden vertaald in binaire voorstellingen , die in de hardware dan kan lezen en doorgeven door middel van fysieke apparaten zoals draden en kabels .
Bits en Bytes
< br >

Je kunt je afvragen waarom de 8 bits of een byte in plaats van iets anders wordt gebruikt . Dit komt omdat de eerste computers slechts 8 bits gegevens tegelijk kan verwerken . Aangezien computers werden sneller en meer geavanceerde , het idee van een byte geplakt . Een byte kan 00000000-11111111 , dat bij conversie naar decimaal gaat van 0 tot 255 . In computer symbolen , is een beetje vertegenwoordigd met een kleine letter " b " , terwijl een byte is vertegenwoordigd met een letter hoofdletter " B. "
Inzicht Computer Metingen

Hard disk ruimten , bestands-en geheugen maten worden vaak gemeten in kilobytes , megabytes en gigabytes . Een kilobyte is niet precies 1000 bytes . Bedenk dat bij het omzetten van bits naar decimale getallen , het is 2 tot de macht n . Een kilobyte is eigenlijk 1024 bytes , dat is 2 tot de 10e macht . Evenzo 1MB geen miljoen bytes maar 1048576 bytes , of 2 tot de 20e macht . Een gigabyte is niet precies een miljard bytes , maar 1073741824 , of 2 tot de 30ste macht .

Previous: Next:
  Andere Computer Networking
·De voordelen van een Network M…
·Hoe een project synchroniseren…
·Hoe kan ik gegevens van PC naa…
·Hoe te Load Balancing Implemen…
·Hoe data -overdracht tussen tw…
·Systemen vs Netwerk 
·Hoe maak je een Microsoft VPN …
·Redenen voor Gelaagde Protocol…
·Definitie van een Sequence Dia…
  Related Articles
Hoe te beveiligen met wachtwoord van een…
Hoe om te winkelen voor een draadloze ro…
Hoe het opzetten van een D - Link Wirele…
Hoe het opzetten van een Netgear Wireles…
Hoe het opzetten van een Linksys Wireles…
Hoe maak je een draadloze router firewal…
Hoe een printer toegang via een draadloz…
Hoe kan ik een verloren netwerksleutel v…
Hoe maak je een draadloze router op Wind…
  Netwerken Articles
·Hoe Set Up Content Blocker om alle sites…
·Hoe te vertellen als je router instellen…
·Hoe te beginnen een VoIP-dienst 
·Hoe maak je een telefoon gebruiken als m…
·Maatschappelijke voordelen van computers…
·Hoe te installeren Wi - Fi 
·Hoe maak je een computer in een Server 
·Hoe je Magic Jack Conversations versleut…
·Aanbevelingen voor Zone Alarm Instelling…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com