Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Andere Computer Networking >> Content
Dynamische Scheiding van taken
Scheiding van functies is een begrip in de preventie van fraude , bedoeld om ervoor te zorgen dat geen enkele persoon in een organisatie heeft de bevoegdheid om alle stappen in een bepaalde taak uit te voeren . Een dergelijk beleid worden meestal uitgevoerd via het computernetwerk van de organisatie , door het geven van elke medewerker toegang tot bepaalde programma's en bestanden , of door het netwerk programmeren om dezelfde persoon te voorkomen dat het uitvoeren van meer dan een stap in hetzelfde proces . Statische Scheiding

De meest elementaire vorm van scheiding van functies is statisch of " rolgebaseerde " scheiding . In een statische scheidingssysteem elke werknemer kan uitvoeren maar een rol in een bepaalde taak . Bijvoorbeeld , zou een medewerker in staat toegang te krijgen tot een programma om een ​​betaling aan een leverancier te starten niet ook in staat zijn om toegang te krijgen tot het programma voor het toestaan ​​van een dergelijke betaling . Een potentieel probleem met deze benadering is dat het kan dwingen het bedrijf om twee mensen in dienst voor elke taak als men het werk kon doen . Dit zou meer geld dan wat de onderneming zou hebben verloren aan fraude als het had geen fraude - preventie -systeem kost . Om dit probleem te vermijden , veel bedrijven maken gebruik van een dynamische scheiding van taken model plaats .
Dynamic Scheiding

In een dynamische scheiding van taken of "object based" fraude - preventie systeem , medewerkers zijn in staat om meer dan een rol vervullen als nodig is , maar niet in hetzelfde incident . Bijvoorbeeld , zou een werknemer die een programma om een betaling initiëren toegang toegang tot het programma op dezelfde betaling te autoriseren geblokkeerd worden , maar zou de mogelijkheid om andere betalingen die was ingeleid door andere medewerkers autoriseren behouden . Dit vereist het computersysteem om de gebruikers-ID van elke werknemer betrokken bij een taak te loggen en om alle gebruikers -ID te blokkeren van betrokkenheid bij dezelfde taak in meer dan een rol .
Combined Systems

Sommige fraudepreventiesystemen
combineren de twee modellen van de scheiding van taken . Zo kan een bedrijf besluiten dat griffiers zijn nooit toegestaan ​​om de taken van een andere rol in het bedrijf uit te voeren , maar dat toezichthouders mogen de rol van de griffie te voeren indien nodig. In dit geval , is de toezichthouder niet toegestaan ​​andere aspecten van een document waarvoor hij de gegevens had ingevoerd verwerken . Dit model is een combinatie van rol - gebaseerde en object - based , of statische en dynamische .
Two - Person Integriteit

Scheiding van functies
wordt ook gebruikt in het leger atoomwapensprogramma , waar het aangeduid als "twee -persoons rechtschapen. " Twee mensen moeten draaien aparte toetsen om de lancering van een nucleair wapen te staan. Dit voorkomt dat een terrorist van de mogelijkheid om het systeem te infiltreren en houdt een mentaal onevenwichtig persoon niet in staat om het wapen op zijn eigen te lanceren .

Previous: Next:
  Andere Computer Networking
·Hoe te Documenten Overdracht v…
·Hoe krijg ik toegang tot mijn …
·Hoe een onbekend protocol toe …
·Salaris voor Computer Networki…
·Hoe te gebruiken Symantec AI B…
·Hoe E-mail Origin traceren 
·Hoe maak je een Secure Network…
·Space Data Link Protocol 
·Wie is de Domain Controller ? 
  Related Articles
Definitie van Wireless Router 
Hoe maak je Bereik van een WiFi ( Wirele…
Hoe de Range van een draadloze router Ex…
Hoe maak je een D - Link DAP - 1150 rout…
De aard van de Wireless Security Threats…
Hoe de beveiliging van een draadloos net…
Hoe maak je een WiFi -antenne Make Out v…
Wat zijn de voordelen van het gebruik va…
Hoe kan ik Boost het bereik en de kracht…
  Netwerken Articles
·Hoe maak je een USB-modem aansluiten op …
·AirPort Problemen met de Motorola 2210 
·Hoe je SSL gebruiken met Tomcat 
·Hoe het opzetten van een draadloze verbi…
·Hoe een IP Conflict Trace 
·Hoe u op een Java Script 's Group Policy…
·Hardware & Software Eisen voor Client Se…
·Hoe kan ik een vergeten Draadloos Intern…
·Hoe maak je een sterkere Wi - Fi Connect…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com