Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Andere Computer Networking >> Content
Relatie tussen TCP en UDP Packets
Transmission Control Protocol ( TCP ) en het User Datagram Protocol ( UDP ) zijn de twee transport protocollen van de TCP /IP-protocol stack . Een protocolstapel is een manier die protocollen functie gegroepeerd en gelaagde boven elkaar . De onderste laag heeft betrekking op de fysieke aspecten van netwerken en de hoogste laag bevat toepassingen . TCP en UDP zijn op de transportlaag , dat de derde laag in de stapel . Transport Layer

De verantwoordelijkheden van Transport Layer protocollen - zowel TCP en UDP - zijn in de eerste plaats om een datapakket te creëren . Een datapakket is een structuur met een segment van data . De gegevens reist in het lichaam van het pakket , en het transport protocol toevoegt aan een kop om dit pakket . De header bevat administratie informatie voor het transport protocol en is geen onderdeel van de gegevens van het pakket .
Numbers Port

De basisvereiste van het transport header is te bevatten de bron en doelpoortnummers van de data . Een poortnummer is de code van een applicatie . Het is als een adres voor een toepassing op een computer . Poortnummers worden toegewezen en beheerd door de Internet Assigned Numbers Authority ( IANA ) . Een poort wordt geïdentificeerd door zijn poortnummer en het protocol met behulp van dat aantal , dus TCP -poort 123 en UDP poort 123 zijn twee verschillende poorten .
User Datagram Protocol

Een UDP-pakket bevat iets meer dan twee poortnummers . Het User Datagram Protocol is een verbindingsloze systeem , waardoor elk pakket is een geïsoleerde transactie en er zijn geen procedures te controleren of data arriveert . Het pakket een checksum veld . Dit is het resultaat van een berekening op basis van de inhoud van het pakket . Het doel van de checksum is om de ontvanger te gaan of het pakket kwam met dezelfde inhoud de afzender verzonden . Er zijn echter geen herstel procedures of het pakket is beschadigd . De ontvanger daalt het pakket , zonder kennisgeving aan de afzender van het falen .
Transmission Control Protocol

TCP
is een connectie-georiënteerd protocol . Het stelt een sessie tussen zender en ontvanger , dus het pakket structuur bevat velden voor het vaststellen sessie beheer pakketten . De pakketstructuur identificeert ook de gegevens in het pakket met betrekking tot data verstuurd in andere pakketten in de stroom van data -overdracht . Dit stelt de ontvanger aan de datapakketten weer in elkaar in de juiste volgorde , moeten ze aankomen in de juiste volgorde .

Previous: Next:
  Andere Computer Networking
·Hoe een AMX Wire 
·Over File Sharing 
·Hoe maak je verbinding een 5 p…
·Hoe maak je een Crossover WiFi…
·Hoe E-mail Origin traceren 
·Hoe kan ik gegevens van PC naa…
·Hoe u een proxy oplossen 
·Wat is de Identity Federation …
·Hoe te gebruiken PowerShell te…
  Related Articles
Verschil tussen LAN & WAN Wireless Route…
Het verschil tussen een Wireless Cable M…
Verschil tussen Mobile Web & WAP 
Hoe herken ik de verschillen tussen Netg…
Wat is het verschil tussen een Wireless …
Wat is het verschil tussen een Wireless …
Verschil tussen DSL en draadloos interne…
Verschil tussen Draft - N & Dual Band Wi…
Hoe maak ik een netwerk tussen een compu…
  Netwerken Articles
·Hoe maak je een zoeken Linksys WEP-sleut…
·Hoe te vertellen wat er wordt gedeeld op…
·De voordelen & nadelen van de inzet van …
·Mijn computer loopt vast wanneer Dialing…
·Linksys 5 - Port Workgroup Switch Specif…
·HDLC - NRM Protocollen 
·Hoe maak je een URL blokkeren Met Linksy…
·Een Netgear Inloggen Explained 
·Hoe Facebook Badges Merk 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com