Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Network Security >> Content
Verschil tussen Cyber ​​Forensics & Data Recovery
Data recovery en cyber forensics vallen beide onder computerbeveiliging en beide zijn een essentieel onderdeel van het continuïteitsplan van elke organisatie . Echter , terwijl zij zowel in het algemeen worden behandeld door dezelfde afdeling in een organisatie , ze zijn zeer verschillend in hun methoden en doeleinden . Data Recovery Defined

Data recovery
vindt plaats wanneer belangrijke of gevoelige data is verloren , beschadigd of vernietigd als gevolg van gebruikersfouten , niet werkende hardware , natuurramp of malware infectie .
< Br > tools for data Recovery

data recovery tools
zijn back - up -en software alsmede speciaal ontworpen software die daadwerkelijk kunnen vinden en bestanden die zijn gewist van de harde schijf te herstellen herstellen. Programma's zoals Recuva Undelete en zijn voorbeelden van dit soort software .

Wanneer gegevens verloren is gegaan of vernietigd als gevolg van natuurramp , zoals een overstroming , brand of aardbeving , zal de harde schijf de meeste kans hebben om te worden verzonden een data recovery specialist waar specifieke hardware wordt gebruikt om verloren gegevens te herstellen . Zelfs harde schijven die zijn gesmolten en verkoold kunnen meestal data hersteld van hen.
Forensics Defined

Computer
, of cyber , forensisch onderzoek is de praktijk van patchwork samen hoe een aanval , overtreding of diefstal van gegevens plaatsgevonden . Het is een onderzoekende taak die plaatsvindt nadat er iets is gebeurd . Het doel van een forensisch onderzoek is niet om verloren gegevens te herstellen , maar om uit te vinden hoe de gegevens zijn gecompromitteerd en sluit alle gaten die hebben toegelaten dat het gebeurt.
Forensische Gereedschap
< br >

bij het uitvoeren van een forensisch onderzoek , de specialist is gebaseerd op speciaal gereedschap dat de inhoud van een harde schijf naar een andere computer kopieert , zodat het weerspiegelt het precies . De forensisch specialist analyseert vervolgens elke bit van de gegevens op de harde schijf kopiëren naar het evenement opnieuw .

De reden dat de kopie wordt gebruikt is zodat de oorspronkelijke harde schijf kan worden ingediend als bewijs als er een misdrijf is gepleegd . Forensische specialisten vereisen speciale software zoals EnCase en Microsoft COFEE die dubbele schijven en bijdragen aan het behoud bewijs .
Werken in Tandem

Na een aanval , is het meestal noodzakelijk om de forensisch team om in te gaan eerst , zodat geen enkel bewijs kan worden behouden . Zodra het forensisch team is in staat om de nodige informatie over een aanslag of inbreuk op de beveiliging te verzamelen , worden de data recovery-experts genoemd inch De data recovery team zou dan stuk terug alle gegevens , zodat de organisatie , of bedrijf, normale activiteiten kan hervatten met weinig om geen verstoring .

Previous: Next:
  Network Security
·Hoe je IP Spoofing Prevent 
·Public & Private Key encryptie…
·Hoe te Schakel Firewalls in ee…
·Hoe een Ad Hoc netwerk beveili…
·Firewall Regels voor Exchange …
·Network Scanner Hulpmiddelen 
·Hoe Set Up Host - Based Authen…
·Voorzorgsmaatregelen genomen o…
·Cisco PIX Tutorial 
  Related Articles
Verschil tussen LAN & WAN Wireless Route…
Het verschil tussen een Wireless Cable M…
Het verschil in G & N Draadloze routers 
Verschil tussen Mobile Web & WAP 
Hoe herken ik de verschillen tussen Netg…
Wat is het verschil tussen een Wireless …
Wat is het verschil tussen een Wireless …
Verschil tussen DSL en draadloos interne…
Verschil tussen Draft - N & Dual Band Wi…
  Netwerken Articles
·Hoe te Ventrilo Instellingen Kopieer 
·Hoe maak je een CAT 5E Patch Panel Wire 
·Hoe maak je een PCMCIA- kaart te install…
·Het verschil tussen SSL en SET 
·Hoe de Netgear WGR614v5 Wireless Router …
·Tweaks aan Dial - Up Speed ​​verbeteren …
·Hoe te Ethernet Links in Visio Draw 
·Heeft u een modem in uw computer? 
·Hoe maak je een MAC- adres te wijzigen i…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com