Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Network Security >> Content
Hoe kan ik een oude PC gebruiken als een firewall
Een firewall is een belangrijke security component die onbevoegde toegang blokkeert van buiten een netwerk terwijl bevoegd communicatie voort te zetten . Het doel is om servers en werkstations te beschermen op het netwerk in gevaar wordt gebracht door hacking . Een firewall kan een softwareprogramma , suite van programma's , hardware- apparaat of een computer geconfigureerd om inkomende en uitgaande netwerk- activiteit te controleren zijn. Als je geen geld wilt uitgeven kopen van een firewall , kunt u een oude computer te zetten in een door het installeren van een gratis, open - source software genaamd IPCop . Wat je
Workstation computer verhuur CD - brander verhuur CD - ROM drive Pagina 2 netwerkkaarten
Need Toon Meer Aanwijzingen
1

Installeer een tweede netwerkkaart in de oude computer in een vrij PCI -kaartsleuf . De oude computer moet beschikken over twee netwerkkaarten , een harde schijf met een capaciteit van minimaal 300 MB en een werkende CD-ROM drive geïnstalleerd . Kopen van 2

Download de laatste IPCop ISO- bestand naar het werkstation computer ( zie middelen ) . Gebruik CD - software voor het branden van de ISO te branden op een lege cd - rom , het creëren van een IPCop boot disk .
3

Plaats de IPCop cd in de oude computer en start de computer op de CD . Dit kan betekenen dat u de opstartvolgorde in het systeem-BIOS te wijzigen . Het eerste scherm dat u ziet na het opstarten van de cd is een waarschuwing dat alle gegevens op de oude computer wordt gewist als u ervoor kiest om IPCop installeren . Druk op de toets " Enter " op de "boot : " . Prompt om verder te gaan
4

Selecteer de gewenste taal voor de installatie IPCop en druk op de toets " Enter " . Selecteer "CD - ROM" als de installatie bron en druk op de toets " Enter " . Druk op "Enter " om de partitie en de installatie van de programmabestanden te bevestigen . Kies "Skip " en druk op ' Enter '.
5

Selecteer " Probe " en druk op " Enter " om uw netwerkkaart detecteert . Voer het IP -adres " 192.168.1.1 " in het " Groen" -interface en druk op "OK . " De IPCop schijf uitgeworpen . Verwijder de schijf uit de lade CD-station en drukt u op de knop "OK " .
6

Selecteer de toetsenbordindeling en tijdzone . Laat de hostnaam ingesteld op " ipcop " en de domeinnaam op " localdomain . " Druk op de toets " Tab " om ISDN te schakelen en druk op de toets " Enter " . Selecteer " Network Configuration Type , " scroll naar beneden naar " Groen + Rood , " druk " Tab " te selecteren om " OK " en druk op " Enter ".
7

Selecteer " Drivers en Card Opdrachten " en druk op de toets " Enter " . Selecteer " Probe " aan de " Red " netwerkkaart detecteren en toewijzen van een kaart naar de " Red " netwerkkaart zijn. Druk op " Tab " om "OK " te selecteren en druk op ' Enter '. Kies "Address Settings " en druk op " Enter ". Selecteer " Red " en druk op de toets " Enter " . Gebruik de spatiebalk om te selecteren " DHCP ", selecteer " OK " en druk op " Enter ". Selecteer " OK " en druk op " Enter ".

Druk op 8 op de spatiebalk op de DHCP- pagina om DHCP in te schakelen en voer " 192.168.0.10 " als uitgangspunt IP- adresbereik . Enter " 192.168.0.30 " als het eind-IP- adresbereik . Voer wachtwoorden voor de root gebruiker , admin gebruiker en back- gebruiker . Druk op "OK " om te herstarten .

Plug 9 de netwerkkabel uit de DSL- modem in de netwerkkaart in de oude computer die is aangewezen als " Red " tijdens het installatieproces . Sluit de netwerkkabel aan die van de netwerk- switch of direct van de netwerkkaart in uw werkstation computer (afhankelijk van uw netwerkconfiguratie ) in het andere ( groene ) netwerkkaart in de oude computer .
10

Open een webbrowser op uw werkstation computer en typ " 192.168.1.1:81 " in de adresbalk . Log in als " admin" met het wachtwoord dat u hebt ingesteld. U moet de IPCop homepage. Vanaf hier kunt u het opzetten van de beveiligingsinstellingen van de firewall of schakel de proxy-instellingen in de " Diensten > Proxy " gebied /deactiveren .
11

Controleer de Internet- verbinding van de computers op het netwerk , ervoor te zorgen dat zij in staat zijn om op internet te surfen en verzenden /ontvangen e-mail . De IPCop instellingen moet mogelijk worden getweaked afhankelijk van uw netwerkconfiguratie . Als alle computers in het netwerk toegang tot het internet , dan is IPCop is geïnstalleerd en uw oude computer is nu een werkende firewall .

Previous: Next:
  Network Security
·Hoe te beveilig ik mijn D Link…
·Hoe hardware firewalls bouwen 
·Hoe maak je een computer macht…
·Hoe u Windows Firewall -instel…
·De Authentication Standard voo…
·Hoe maak je een certificaat va…
·Hoe kan ik een SSL Certificaat…
·Handmatig Breng een Groepsbele…
·Poorten Dat Spyware Gebruikt 
  Related Articles
Hoe te beveiligen met wachtwoord van een…
Hoe een Intellinet Wireless Router kopen…
Hoe om te winkelen voor een draadloze ro…
Hoe het opzetten van een D - Link Wirele…
Hoe het opzetten van een Netgear Wireles…
Hoe het opzetten van een Linksys Wireles…
Hoe maak je een draadloze router firewal…
Hoe een printer toegang via een draadloz…
Hoe kan ik een verloren netwerksleutel v…
  Netwerken Articles
·Hoe u informatie over draadloze hotspot …
·Hoe verwijder ik een PDA Net? 
·Hoe je Ethernet-adres wijzigen 
·Password Recovery voor de Dell PowerConn…
·Probleem met HomeGroup & Norton 360 
·Hoe maak je een nieuwe computer verbindi…
·Welke onderdelen heb je nodig op te zett…
·Hoe een router DIR 300 Wachtwoord wijzig…
·Mijn Sprint DSL -modem werkt niet met AT…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com