Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Network Security >> Content
ESP Protocollen
ESP ( inkapselen security payload ) is lid protocol van netwerkbeveiligingsprotocol suite genaamd IPSec ( Internet Protocol security ) . Dit protocol werkt als een lading of een bepaald blok van informatie die verzonden gegevens geïntegreerd en vertrouwelijk houdt . ESP is een afhankelijke protocol , wat betekent dat het moet altijd aanvullende ondersteunende protocollen om haar activiteiten van de persoonlijke levenssfeer en authenticatie te voltooien . Bovendien is het altijd actief op de rekening van IPSec en haar activiteiten variëren onder verschillende netwerkomgevingen . Architectuur

ESP
wordt gebruikt als een lading datablok bevestigd met de verzonden datapakket of een reeks databits . Het wordt gevormd door zeven categorieën gegevens beveiligen stukjes , genoemd als SPI ( security parameters index ) , SN ( volgnummer ) , PD ( payload data ) , P ( padding ) , PL ( pad lengte ) , NH (volgende header ) , en AD ( authenticatie -gegevens ) . Deze data bits gezamenlijk operaties zoals verificatie van de identiteit ontvanger , coderen van gegevens waarden , en het identificeren van de later overgedragen databits voorgrond veilige en geverifieerde data transmissie en ontvangst sessies uit te voeren .
Plaatsing

Plaatsing verwijst naar de positie van ESP block in datapakketten van verschillende IP -netwerken . In IPv4 ( IP versie 4 ) , is ESP blok geplaatst na adresgegevens zender binnen elk datapakket . In tegenstelling tot het, IPv6 telt plaatsing van ESP blok nadat zowel zender en ontvanger datapakketten . Deze verandering in de plaatsing tussen twee versies van IP is te wijten aan de operationele hiërarchie , die niet beperkend effect op de werking van ESP heeft .
Operations

alle IP gebaseerde computernetwerken , is ESP werkzaam bij zowel de zendende en ontvangende eindigt om volledige data-integriteit in de hele route te garanderen . Op zendeindes , ESP voert voornamelijk uit de activiteiten van de berekening data grootte , coderen zenden en ontvangen van adressen binnen haar data bits , en inkapselen originele bits om transmissieverliezen te voorkomen . Evenzo controleert adres van de ontvanger via het decoderen van zijn eigen stukken en past enkele andere hoeveelheden en tegen het einde ontvanger om ervoor te zorgen dat gegevens worden ontvangen door de beoogde ontvanger . ESP is een transparant protocol , die met haar activiteiten voert automatisch en zonder kennisgeving aan eindgebruikers van computernetwerken .
Belang

ESP
wordt beschouwd als een effectieve bijdrage in de te industrie van de computer beveiliging van gegevens . Het biedt mogelijkheden voor het inkapselen van verzonden data bits door een klein aantal extra bits , wat niet het transmissiekanaal niet overbelasten . Bovendien is het ontwikkeld als verenigbaar met beide versies van IP-netwerken ( IPv4 en IPv6 ) , en kunnen worden bewerkt en aangepast voor verbeterde beveiliging operaties door netwerkbeleidsinstellingen managers of beheerders .
< Br >

Previous: Next:
  Network Security
·Verbinding maken met SonicWALL…
·Wat is Network Intrusion Detec…
·Hoe te WPA Ondersteuning confi…
·Network Node Validatie 
·Hoe je het Administrator-wacht…
·Hoe Set Up Domeinnaamomzetting…
·Belang van Computer Networking…
·Het doel van een digitaal cert…
·Trojan-virus infectie 
  Related Articles
Wireless Router Beveiligingsprotocollen 
802.11 Beveiligingsprotocollen 
Wlan Beveiligingsprotocollen 
GSM MAP Protocollen 
IEEE 802.15.4 protocollen 
Soorten Wireless Protocollen 
WEP-beveiliging Protocollen 
Mobiliteitsmanagement Protocollen 
MiWi Protocollen 
  Netwerken Articles
·Hoe maak je een modem gebruiken voor het…
·Hoe maak je een Cisco 2500 Series router…
·Hoe maak je een PC Monitor LAN 
·Soorten formulieren in Struts 
·Verbinding maken met XAMPP Met CuteFTP 
·Kan ik opnemen van een webcam ? 
·Hoe te Mozy gebruiken 
·Hoe een Unplugged Comcast Network Cable …
·Hoe te VoIP gesprekken op een Pocket PC …
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com