Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> lokale Netwerken >> Content
Doel van een intranet
Een intranet is een steeds populairder type netwerk wordt gebruikt door veel organisaties over de hele wereld om hun bedrijf meer papierloos en hun werknemers productiever te houden . Bijna elk bedrijf dat het mogelijk maakt haar medewerkers toegang tot computers tijdens de werkdag heeft behoefte aan een intranet vanwege de vele uiteenlopende voordelen die het biedt . Geschiedenis

Het idee van het intranet voor het eerst werd besproken in een artikel bespreken van de voordelen van de "kleine Internets " om bedrijven in een 1995 nummer van " Digital News en Review . " Intranet is exponentieel sindsdien uitgebreid met veel mid tot grote bedrijven profiteren van hen. Terwijl de vroege intranet bestond uit slechts enkele tientallen of honderden webpagina's , een studie uitgebracht door de Nielson Norman Group in 2007 toonde aan dat de gemiddelde intranet bestaat momenteel uit 6 miljoen of meer webpagina's .
Functie < br >

een intranet
is een beperkt netwerk dat alleen mogelijk maakt specifieke computers , zoals die binnen een bedrijf of een andere organisatie , voor toegang tot de webpagina's die het bevat . Een enkele gateway server filters verzoeken van alle aangesloten computers toegang tot webpagina's gehuisvest op de pagina's intranet of web buiten op het bredere internet .
Eigenschappen

Een intranet maakt gebruik van dezelfde netwerkprotocollen die de standaard internet gebruikt , zoals het Transmission Control Protocol /Internet Protocol en het Hypertext Transfer Protocol . De meeste intranetten ook gebruik maken van een speciaal soort communicatie genaamd " port forwarding " welke e-mailberichten voorkomen van buiten het netwerk worden verzonden of worden bekeken door mensen buiten het netwerk .
Voordelen

het belangrijkste voordeel van een intranet is dat het de medewerkers van een bedrijf om direct toegang te krijgen tot materialen die normaal gesproken zou moeten worden uitgeprint honderden keren zoals trainingsmateriaal, beleid handleidingen of human resources updates . Het kan ook worden gebruikt als een middel voor werknemers om te communiceren met het hogere management van het bedrijf , zodat er een vrije uitwisseling van ideeën en opmerkingen.
Overwegingen

meeste intranetten toegang tot de meerderheid van externe websites te beperken , zoals MySpace en Google , om te voorkomen dat werknemers het surfen op het web of het spelen van online games . Ze kunnen worden ingesteld om bepaalde websites laten in echter , zoals een boek onderneming die toegang tot Amazon te zoeken naar tweedehands boeken voor een klant .

Previous: Next:
  lokale Netwerken
·Hoe het opzetten van een In- H…
·Hoe. Bat File Verstuur naar al…
·Wat is de primaire functie van…
·Client Server Architectuur Voo…
·Linksys zal niet toestaan ​​IP…
·Lexmark 4800 Wireless Printer …
·Hoe te verbinden Cat3 Ends 
·Hoe maak je verbinding een Wes…
·Hoe om de Register- GPO bewerk…
  Related Articles
Hoe een Intellinet Wireless Router kopen…
Definitie van Wireless Router 
Hoe maak je Bereik van een WiFi ( Wirele…
Hoe Hook Up een Ativa Computer Router 
Hoe maak je een encryptie op een draadlo…
Hoe maak je verbinding een draadloze rou…
Hoe de Range van een draadloze router Ex…
Hoe kan ik een upgrade antenne installer…
Hoe maak je een AirPort wachtwoord wijzi…
  Netwerken Articles
·Wat is de definitie van ISP ? 
·Hoe u een proxy -server configureren voo…
·Wat is WPS op een Netgear ? 
·WRT54GS Tips 
·Hoe te Belkin Wireless G Plus Mimo insta…
·Hoe je cookies verwijderen van mijn comp…
·Hoe maak je een hostnaam Met behulp van …
·Wat is Bluetooth draadloze technologie ?…
·Hoe het opzetten van een draadloze verbi…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com