Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> lokale Netwerken >> Content
Over Home netwerk gedeelde schijven
Eigen netwerk gedeelde stations zijn precies dat , harde schijven , toegankelijk via het thuisnetwerk die twee of meer gebruikers toegang kunnen krijgen . Hoewel er een groot aantal permutaties mogelijk is , de meeste thuisnetwerken maken gebruik van een vrij veel voorkomende methode , een externe schijf aangesloten op een van de netwerk nodes . Als harde schijven worden groter en goedkoper , en netwerken ( zowel bedraad en draadloos ) zijn nu plug- en - play uit de doos , het is een eenvoudig proces voor de lay gebruiker om het opzetten van een gedeeld station op een thuisnetwerk . Functie

hebben van een gedeelde netwerkschijf kan dienen vele doeleinden , waaronder data backup , file sharing en archivering . Omdat computers steeds geavanceerder zijn geworden , kunnen computers met verschillende platforms gemakkelijk delen een gemeenschappelijke schijf .
Typen

Elke computer op het netwerk kan worden geconfigureerd om de interne harde delen rijden , dus met een bepaalde computer de gedeelde station netwerk is een veel voorkomende . Het nadeel van deze methode is dat het andere gebruikers toegang ( en mogelijk verwijderen) bestanden op de hostcomputer . Een meer praktische methode is om een ​​externe harde schijf hechten aan een van de netwerkcomputers mogelijk delen en gebruik die als specifieke schijf . Een derde optie , zij het een complex en duur is, is een network attached storage ( NAS ) apparaat op het netwerk te gebruiken .
Identificatie

Het netwerk schijven kunnen gemakkelijk worden gevonden door de andere computers op het netwerk , in Windows , de gebruiker moet het netwerkstation ( waardoor het een letter toekent ) in kaart , terwijl Mac-gebruikers de stations kunnen zien in een finder -venster . Afhankelijk van hoe de machtigingen zijn ingesteld , kunnen gebruikers een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren , en bepaalde mappen kunnen worden beperkt .
Overwegingen

Bij het plannen voor een netwerkstation thuis , beslissen precies hoeveel ruimte nodig is voor de toepassing ervan ( de regel voor harde schijven is dat groter is meestal beter ) . Je hebt ook te overwegen dat als je gebruik maakt van een externe schijf aangesloten op een andere computer , dat de computer moet worden op ( en aangesloten op het netwerk ) voor het station zichtbaar voor anderen op het netwerk te zijn . Dat is waarom het gebruik van een laptop computer voor deze is een slecht idee .
Voordelen

Het grootste voordeel van een gedeelde schijf op een thuisnetwerk is dat alle gebruikers kunnen een back- hun bestanden naar de gedeelde schijf , wat handig is als de gegevens op een van de computers in het netwerk beschadigd raakt . Een tweede voordeel is dat een gedeelde schijf ruimte kan besparen , doordat bestanden die gebruikt worden door iedereen op het netwerk worden opgeslagen op een centrale plaats ( dat is nuttig voor muziek , films en foto's ) .
< br >

Previous: Next:
  lokale Netwerken
·Hoe maak je een San Storage Ar…
·Hoe je DSL uitschakelen 
·Hoe to Wire een Furuno MB 1100…
·Hoe maak je een thuisnetwerk i…
·Hoe maak je een DNS -server co…
·Hoe het opzetten van een draad…
·Hoe om te zien andere computer…
·Hoe doet u mee een domein Met …
·Hoe te Domeinnamen hernoemen o…
  Related Articles
Hoe te beveiligen met wachtwoord van een…
Hoe kan ik een verloren netwerksleutel v…
Hoe maak je een draadloos netwerk beveil…
How to Set Up een draadloos internet rou…
Hoe kan ik een router kopen voor draadlo…
Hoe maak je opnieuw configureren van een…
Over Wireless Router Antennes 
Hoe maak je Secure een Linksys Wireless …
Hoe het opzetten van een Wi - Fi- thuisn…
  Netwerken Articles
·Hoe kan ik een Linksys Modem Herstart 
·Hoe maak je een Comcast modem resetten 
·Hoe maak je een Lucent Win Modem Install…
·Hoe maak je een Cisco Router WRT54G2 Loc…
·Hoe te gebruiken gegevens Modems Over Vo…
·Hoe maak je een directionele antenne te …
·Hoe te Twee Thuis Computer Sync 
·Hoe maak je een primaire domeincontrolle…
·Hoe je Virtual Tunnels Maken om Web Brow…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com