Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> lokale Netwerken >> Content
Typen netwerk nodes
In de informatica , een knooppunt is van fysieke apparaat dat is aangesloten op een netwerk . Knooppunten verbonden via een netwerk kan een aantal dingen , waaronder hardware, software programma's of bestanden en gegevens te delen . Bovendien wordt de mogelijkheid om te communiceren tussen apparaten geactiveerd . Een van de eenvoudigere netwerken veel huizen hebben is dat tussen een printer en een computer . Beide apparaten zijn knooppunten en wanneer deze is aangesloten via een USB-kabel , kunnen ze gegevens communiceren en te delen . Kleine Netwerken

De twee soorten kleine netwerken die slechts een paar knopen verbinden zijn pannen ( personal area networks ) en LAN ( local area networks ) . Een PAN is de basisconfiguratie meeste mensen hebben in hun huizen . Het bestaat uit het centrale knooppunt algemeen een desktop -pc en diverse andere knooppunten aangesloten . Deze knooppunten zou kunnen bestaan ​​uit een printer , een scanner , een draadloze router , PDA's die kunnen worden aangesloten op deze draadloze router , of talloze andere mogelijke knooppunten . Een LAN is vergelijkbaar met dat het bestaat uit een aantal knooppunten in de nabijheid die samen kunnen worden aangesloten . Een LAN wordt gebruikt om een snellere data-overdracht te realiseren .
Grote Netwerken

Er zijn twee algemene types van grotere netwerken genoemd CANS ( Campus Area Networks ) en WAN's ( Wide Area Networks ) . Een CAN wordt meestal gebruikt op universiteiten of gebieden van vergelijkbare grootte . Het is een netwerk dat draadloos gebruikt zodat iedereen , van de administratie aan de studenten , kan het toegang . Dit betekent dat knooppunten in het netwerk laptops studenten en mobiele telefoons kunnen zijn op hetzelfde moment dat het kan onder administratieve computers en apparaten . Vaak zijn er beperkingen op wat nodes hebt toegang tot welke informatie in dit type verbinding . Een WAN is gewoon een onderling verbonden netwerk van kleinere netwerken zoals het internet als geheel .
Network Topologie

Network Topologie beschrijft de opstelling van de opstelling van nodes in een netwerk . De drie basistypen van topologie zijn ster , bus en boom . Een bus is wanneer knooppunten verbonden via een centrale draad met een eindknoop op de twee uiteinden . Een ster is wanneer er een centraal knooppunt dat is de hub of switch van het netwerk . Als informatie wordt doorgegeven tussen de knooppunten , het gaat altijd via de hub eerste . Een boom is een netwerk bestaande uit meerdere verbonden sterren .
Aansluiten Nodes

De twee fundamentele manieren om knooppunten met elkaar te verbinden is draadloos of het tegenovergestelde , door middel van een kabel . In recente tijden , is de draadloze verbinding steeds meer en meer populair . Mobiele telefoons en laptops kunnen knooppunten in een netwerk van bijna het moment dat ze erkennen dat het netwerk bestaat geworden . De andere methode , met een kabel , wordt bereikt door het aansluiten van de nodes direct , meestal door middel van een USB-of Ethernet-kabel . Een bekabelde verbinding is over het algemeen sneller en efficiënter , omdat het geen interferentie van andere radiofrequenties zullen ervaren als draadloze netwerken kan.

Previous: Next:
  lokale Netwerken
·Heeft Wireless B /G Werk aan W…
·Hoe te Workgroup Computers Mon…
·Hoe je Time Service Set op Win…
·Hoe vindt u de beste locatie v…
·Hoe te verbinden uw laptop te …
·Hoe te activeren Routing & Rem…
·Hoe je DSL uitschakelen 
·Gegevens kabeltypes 
·Hoe maak je een Acht - poorts …
  Related Articles
Hoe te beveiligen met wachtwoord van een…
Hoe kan ik een verloren netwerksleutel v…
Hoe maak je een draadloos netwerk beveil…
Hoe maak je opnieuw configureren van een…
Definitie van Wireless Router 
Hoe maak je Bereik van een WiFi ( Wirele…
Hoe maak je Secure een Linksys Wireless …
Hoe het opzetten van een Wi - Fi- thuisn…
Hoe de Range van een draadloze router Ex…
  Netwerken Articles
·Hoe maak je Login om een ​​Westell Modem…
·Wat is een Remote Access Number ? 
·Hoe toegang geven tot gedeelde mappen Zo…
·Hoe maak je een script CGI Proxy 
·Hoe maak je een Verizon USB760 Problemen…
·Hoe maak je een Netgear Firewall gebruik…
·Hoe maak je verbinding een pc naar een M…
·Hoe maak je een USB- printer op een netw…
·Hoe maak je een draadloze router toevoeg…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com