Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> internet Netwerken >> Content
IP Protocol List
Het IP protocol suite , gewoonlijk aangeduid als TCP /IP , is een verzameling van protocollen die computer communicatie ondersteunt . Formeel , een IP -protocol verwijst naar een waarde in het IP-pakket header genaamd het veld protocol . Er zijn ongeveer 140 van deze , hoewel slechts enkele worden algemeen gebruikt . Informeel , kan protocollen verwijzen naar een set van standaard uitwisseling tussen computers die de communicatie vergemakkelijkt . TCP- protocol 6
TCP en UDP worden gebruikt om de toepassing informatie te dragen .

TCP is het Transmission Control Protocol en wordt gebruikt voor het verzenden van datastromen tussen twee computers waarin gegevensintegriteit essentieel . TCP heeft een doorgifte mechanisme om data die ontbreekt of in de fout bij de ontvangende computer te vervangen .
UDP , Protocol 17

UDP
is het User Datagram Protocol . Het is veel eenvoudiger dat TCP , maar garandeert niet dat de pakketten te onderscheppen . UDP is handig als snelheid belangrijker is dan nauwkeurigheid . Bijvoorbeeld , Voice over IP maakt gebruik van UDP .
ICMP , Protocol 1
ICMP en IGMP -bericht zijn over fouten en

ICMP -lidmaatschap is het Internet Message Control Protocol . Het wordt gebruikt om fouten en besturingsberichten tussen knooppunten verzenden. Ping maakt gebruik van ICMP .
IGMP , Protocol nr. 2

IGMP
is het Internet Group Management Protocol . Het wordt gebruikt om het lidmaatschap te beheren in IP multicast-groepen .
GRE , Protocol 47
GRE , IPIP en L2TP kapselen informatie voor tunnels .

GRE is de Generic Route Encapsulation protocol . Dit wordt gebruikt om tunnels tussen routers voor Virtual Private Networks of VPN's te creëren . Het maakt het mogelijk andere pakketten , waaronder IP , in te kapselen in een IP-pakket .
IPIP , Protocol 94

IPIP
staat voor IP in IP en maakt een IP-pakket naar worden gezet in een IP-pakket . Deze wordt ook gebruikt om VPN tunnels tussen routers maken . Het verschil tussen IPIP en GRE is dat de IPIP laat alleen IP- waar zoals GRE staat voor het inkapselen van vele verschillende protocollen .
L2TP , Protocol 115

L2TP
is de Layer 2 Tunneling Protocol en wordt ook gebruikt om VPN- tunnels te creëren , meestal tussen een computer en een corporate Remote Access Server , of RAS .
OSPF , Protocol 89
OSPF en PIM communiceren route-informatie .

OSPF is een Interior Gateway Protocol , of IGP . Het maakt gebruik van een Shortest Path First algoritme en is een open standaard , waardoor het acroniem OSPF . Het maakt het mogelijk routers te wisselen topologie informatie over het netwerk , zodat ze de IP routing tabellen automatisch kunnen bouwen .
PIM , protocol 103

PIM
is het Protocol Independent Multicast routing protocol . Dit maakt routers om informatie over multicast-groepen op het internet uit te wisselen en routing diensten aan die groepen te verdelen .
Andere protocollen
Vele andere protocollen bestaat.

Talrijke andere in gebruik zijn , maar niet zo vaak . IP versie 6 kunnen worden ingekapseld met protocol nummer 41 . SCTP , de Stroom Controle Transmission Protocol , wordt gebruikt in de spraak- en multimedia- signalering via het internet . Voor andere toegewezen protocolnummers , zie de sectie referenties .
Ethernet Soorten
Ethernet Soorten identificeren onderste laag protocollen .

Andere protocollen worden geassocieerd met IP , hoewel zij formeel geen IP-protocol -nummers toegewezen . Het veld Type in de Ethernet header identificeert protocollen in verband met IP . Typ waarden worden geschreven met een voorgaande " 0x " voor het nummer om aan te geven dat ze zijn hexadecimale getallen . IP maakt gebruik van een type waarde van 0x0800 . ARP , het Address Resolution Protocol , maakt gebruik van Ethernet Type 0x0806 . Andere gemeenschappelijke waarden zijn 0x8035 voor RARP , de Reverse Address Resolution Protocol , 0x8137 voor Novel IPX en 0x8100 voor IEEE 802.1Q VLAN -tags .
TCP- en UDP- poortnummers .
Poortnummers identificeren hogere protocollen laag.

Toepassingen normaal gebruikt TCP-of UDP-poortnummers om zich te onderscheiden . De poortnummers zijn waarden die zijn opgeslagen in de velden in het TCP-of UDP-header . Ze zijn niet formeel protocol nummers IP , maar veel mensen beschouwen deze een deel van het IP- protocollen Suite . Zij omvatten diensten zoals HTTP , de Hyper Text Transfer Protocol voor het World Wide Web op poort 80 . FTP-servers gebruiken poort 21 voor opdrachten en poort 20 voor data . Secure Shell of ssh , gebruikt prot 22 . Telnet gebruikt poort 23 . E-mail maakt gebruik van poort 25 voor uitgaande e-mail met SMTP , het Simple Mail Transfer Protocol . Inkomende e-mail maakt gebruik van poort 110 voor POP , of de Post Office Protocol of poort nummer 143 voor IMAP , het Internet Message Access Protocol . Voor een volledige lijst van poortnummers , zie de referenties .

Previous: Next:
  internet Netwerken
·Hoe kan ik Internet Providers …
·Wat zijn de gevolgen voor de p…
·Hoe je op afstand toegang een …
·Hoe te rondzendadres Bereken 
·Wat is een Gigabit SFP ? 
·Home Internet Opties 
·Hoe maak je een Mac Mini's Int…
·Hoe maak je een Speed ​​Server…
·Hoe u een proxy server pingen 
  Related Articles
Hoe maak je een openbare IP Cisco- route…
Hoe je IP-adressen wijzigen 
Netgear Zal niet Acquire een IP 
Mesh Routing Protocol 
Hoe u een statisch IP Met DD - WRT 
Ik heb een ADSL -modem en een draadloze …
Hoe maak je een statisch IP voor een NET…
Hoe te GRE protocol 47 inschakelen op ee…
Hoe het opzetten van een statisch IP op …
  Netwerken Articles
·Het wijzigen van de Domeinnaam in Window…
·Hoe maak je een 2.4GHz Wireless Surveill…
·Wat is een Dual-Band Wireless Router ? 
·Hoe maak je een IBM laptop voor Configur…
·Hoe te Firmware gebruiken Met een Router…
·Hoe kan ik herinstalleren Mijn Ethernet …
·Hoe maak je Toon een lijst van MAC-adres…
·DMZ Protocol 
·Hoe maak je een Belkin Basic router bijw…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com