Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> internet Netwerken >> Content
Soorten IP-adressen
Internet Protocol ( IP ) -adressen zijn toegewezen aan computers en andere hardware in netwerken . IP-adressen dienen bij het identificeren van een computer of apparaat en kan informatie worden gerouteerd naar en uit de machine of het apparaat op een georganiseerde manier . Er zijn een paar verschillende types van IP-adressen , variërend van lokaal tot publieke adressen . Lokale IP-adressen

Wanneer een computer deel uitmaakt van een lokaal netwerk , zoals in een huis of bedrijf , wordt het toegewezen aan een lokaal IP -adres van de router van het netwerk . Elke machine of host op het netwerk moeten een IP -adres om te communiceren met andere apparaten plaatselijk. De meeste routers zijn ingesteld om automatisch IP-adressen toe te wijzen aan een computer toen voor het eerst aansluit op hun netwerken . Deze geautomatiseerde IP -adres wordt Dynamic Host Configuration Protocol ( DHCP ) genoemd .
Openbare IP-adressen

Lokale IP -adressen
kan niet worden gebruikt om een ​​machine buiten zijn te identificeren netwerk vanwege de beperkte hoeveelheid IP -adressen . Dit betekent dat een publiek IP- adres moet worden gegeven aan een netwerk toe te staan ​​voor communicatie via het internet . Meestal , Internet Service Providers ( ISP's ) bieden elk netwerk met een publiek IP adres . Deze openbare IP- adres is toegewezen aan modem van het netwerk , en dient als identificatie voor alle computers in het netwerk .
IPv4 en IP klassen

De huidige norm in IP-adressering vanaf 2011 is IP versie 4 ( IPv4. ) IPv4 is in gebruik door de meeste netwerken en wordt georganiseerd door een klasse -systeem . Er zijn drie klassen van IPv4-adressen . Klasse A , klasse B en klasse C. Elke klasse bevat een reeks IP-adressen , te beginnen met de 0 tot 127 bereik van klasse A. Een voorbeeld van een klasse A IP -adres zou zijn 10.10.10.10 . De vier reeksen getallen zijn ontworpen om een ​​machine of host , elke set verder lokaliseren zijn identiteit te identificeren . Klasse B en klasse C IP-adressen vallen in de 128-191 en 192-223 reeksen , respectievelijk . Gezien de beperkte netwerk mogelijkheden van de IP classing systeem , is het minder relevant geworden met de introductie van IPv6 .
IPv6

Aangezien er een beperkt aanbod van IP adressen in het IPv4 systeem wordt een nieuw systeem met meer adressen uitgevoerd vanaf 2011 . De nieuwe standaard voor IP-adressen is IP versie 6 of IPv6 . IPv6 maakt meer dan een miljard IP adressen en elimineert netwerken problemen met dubbele IP -adressen . Een voorbeeld van een IPv6 zou zijn 2000:8761 : S765 : . 7654:8987:5151:9090:7422 vergeleken met een voorbeeld IPv4-adres van 192.168.22.24

Previous: Next:
  internet Netwerken
·DNS poortprotocol 
·Internet Speed ​​Problemen 
·Hoe te inschakelen BPG Authent…
·Hoe Video Upload snelheid te v…
·Hoe kan ik Google 's Input Ges…
·Hoe te Geplaatst items op uw F…
·Hoe E-mail Advertenties zoeken…
·Hoe kan ik Internet Speed ​​pr…
·Wat is RAS Error 691 of Error …
  Related Articles
Definitie van Wireless Router 
Hoe maak je Bereik van een WiFi ( Wirele…
Hoe de Range van een draadloze router Ex…
Hoe maak je een openbare IP Cisco- route…
Hoe je IP-adressen wijzigen 
Hoe maak je een D - Link DAP - 1150 rout…
De aard van de Wireless Security Threats…
Hoe de beveiliging van een draadloos net…
Hoe maak je een WiFi -antenne Make Out v…
  Netwerken Articles
·Hoe maak je een Money Grant voor Compute…
·Hoe maak je een Sky Broadband router con…
·Hoe om gegevens van een pc overbrengen n…
·Aanwijzingen voor DD - WRT 
·Hoe maak je een Windows Home Server -pc …
·Wat is breedband satelliet netwerken? 
·Ethernet Cat5 Vs . Cat6 
·IP Header Identificatie 
·Hoe kan ik een computer toe aan een Link…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com