Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> internet Netwerken >> Content
TCP /IP- netwerkprotocollen
Het TCP /IP- suite is de meest gebruikte model voor netwerking . TCP /IP staat voor Transmission Control Protocol /Internet Protocol . Het stratificeert verschillende verantwoordelijkheden van netwerken in lagen in een stapel . Dit maakt het netwerk professionals te specialiseren in een aspect van de technologie . Het TCP /IP- suite is een alom erkende industriestandaard . Netwerktoegangslaag

TCP /IP lagen in volgorde genummerd , van beneden naar boven . De suite heeft minder lagen dan concurrerende modellen . De onderste laag behandelt de mechanische aspecten van netwerken : kabels , connectoren , stukjes voorgesteld als een elektrische puls . Deze laag heet de Network Access Layer of het Link Layer . De verantwoordelijkheden van deze laag kan duidelijk worden onderverdeeld in twee subsecties - het fysieke en datalink . De fysieke sub - laag bevat specificaties voor de hardware van de netwerken en de data link layer protocollen beschrijven hoe data wordt omgezet in een formaat dat door de hardware . De Network Access Layer is een layer .
Internet Layer

Het internet Layer van de TCP /IP -model is de oorzaak van zijn succes . De belangrijkste protocol hier is het Internet Protocol . Oorspronkelijk TCP /IP werd als een protocol geschreven . Het werd gereorganiseerd in een suite met versie 4 en dat is wanneer het Internet Protocol werd geboren als zelfstandig protocol . Het Internet Protocol beschrijft een aanpak van formaat . Elke computer toegang tot internet heeft een IP- adres hebben . De data link layer handvatten adressering en routering binnen een netwerk . Deze Internet Layer hoes routering en adressering tussen netwerken via het internet .
Transport Layer

Het Transmission Control Protocol
is het TCP van TCP /IP en is de belangrijkste protocol van het Transport Layer . De User Datagram Protocol is zo oud als TCP . Het is een lichtgewicht alternatief . Beide protocollen pakket gegevens in segmenten voor transmissie . UDP gaat niet verder dan dat . TCP zorgt voor data-integriteit en opmaak . Het volgt de komst van de pakketten en de signalen die de peer in de afzender voor de doorgifte van verloren pakketten . Niemand zag geen voordeel van UDP tot de komst van multimediatoepassingen drie decennia later . Deze applicaties moeten high - speed transmissie , ze hebben hun eigen stand brengen en de integriteit van methoden voor gegevensverzameling en TCP faciliteiten creëren onnodige overhead in deze situaties . TCP brengt een verbinding met zijn tegenhanger in de ontvangende toepassing . Dit maakt het " connectie-georiënteerd . " UDP is verbindingsloos , want het stuurt pakketjes een voor een , niet te controleren of ze komen of niet .
Toepassingen

TCP /IP heeft geen applicatielaag . Echter , de oorspronkelijke specificatie opgenomen applicaties zoals FTP en Telnet . Veel cursussen te geven het model alsof TCP /IP inclusief een Application Layer .

Previous: Next:
  internet Netwerken
·Beschrijf de functies van een …
·Hoe maak je een gratis Secure …
·Verbinding maken met een Linux…
·Wat is Peer to Peer protocol ?…
·Hoe te herstellen van een Airl…
·Hoe je Machine Keys wijzigen 
·Hoe maak je een Free Registry …
·Computer Home Network Basic In…
·Het IP- Geschiedenis Trace 
  Related Articles
Hoe te beveiligen met wachtwoord van een…
Hoe kan ik een verloren netwerksleutel v…
Hoe maak je een draadloos netwerk beveil…
Hoe maak je opnieuw configureren van een…
Hoe maak je Secure een Linksys Wireless …
Hoe het opzetten van een Wi - Fi- thuisn…
Hoe het opzetten van een beveiligde draa…
Hoe de Wireless Router Network Key Reset…
Hoe maak je een netwerk wachtwoord wijzi…
  Netwerken Articles
·Het verschil tussen Information System &…
·Hoe kan ik Internet Speed ​​Bepaal 
·Hoe maak je een draadloze NIC Secondary …
·Wat is een WAP- Key? 
·Cable Puller instructies 
·Definitie van een Protocol Analyzer 
·Hoe maak je een wachtwoord van een SSL- …
·Toegang tot een Linksys Switch 
·Hoe Hook Up Ethernet Hubs 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com