Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Wat zijn de verschillen in grafische kaarten ?
Grafische kaarten , ook wel videokaarten , hebben veel verschillen . Inzicht in deze verschillen lijkt misschien ontmoedigend --- maar net als een computer , kan een videokaart worden opgesplitst in zijn samenstellende delen . Sommige van deze onderdelen kan sterk variëren tussen kaarten ; geregeld samen in specifieke configuraties , kunnen ze bouwen een langzame of een snelle kaart , een low - end of een high - end kaart , en een budget - vriendelijke of een dure kaart. Video - Bus Types

Videokaarten
zijn ontworpen om te werken met bepaalde typen video - bus . Een video - bus-kaart is afhankelijk van het moederbord van een computer , waardoor het belangrijk om het type video - bus van uw moederbord weten voordat u winkelen voor een videokaart . Er zijn momenteel drie verschillende soorten video - bus in de hedendaagse computers : PCI , AGP en PCIE ( of PCI Express ) . PCI is de oudste van de drie technologieën , gevolgd door AGP ( versies 2.0 en 3.0 , versie 1.0 is nu achterhaald ) en de nieuwere PCIE . Oudere computers zal de meeste kans hebben een PCI-slot , terwijl de nieuwere computers AGP of PCI-E zou kunnen hebben .
Memory

Om niet op de bestaande middelen van uw computer , videokaarten belasten komen met hun eigen dedicated geheugen ( RAM ) . De hoeveelheid geheugen van uw videokaart nodig heeft hangt af van hoeveel je computeractiviteiten vertrouwen op graphics . Als je speelt grafisch - intensieve spellen of maak digitale kunst , bijvoorbeeld , zul je meer geheugen op de videokaart nodig hebt dan wanneer je bijvoorbeeld nodig hebt om documenten te typen of check uw e-mail . Momenteel worden videokaarten uitgerust met overal van 256MB tot 1GB dedicated geheugen
Chipset

Een videokaart bezit ook een eigen chipset : . Dit wordt beschouwd het "brein " van uw videokaart . De chipset merk is niet hetzelfde als de videokaart merk , de meeste fabrikanten van videokaarten bouwen hun kaarten rond een van een handvol chipset merken . Bepaalde toepassingen (games , bijvoorbeeld) kan een specifieke chipset liever als hun makers bouwde de applicatie speciaal voor die chipset . Doe een beetje van het onderzoek op chipsets , het houden van uw computer activiteiten in het achterhoofd , alvorens een beslissing op welke kaart de juiste is voor jou .
Kloksnelheid

Zoals met computers , kloksnelheid van de processor van een videokaart is ook een belangrijke factor ( hoewel niet de enige ) bij het bepalen van de algemene prestaties . Hoe sneller de kloksnelheid , hoe hoger de kosten , dus het wordt iets van een evenwichtsoefening om de optimale balans tussen snelheid en kosten.
Connectors

Alle video kaarten worden geleverd met ten minste een video -aansluiting , dat is waar de kabel van de monitor wordt aangesloten op de kaart. Oudere modellen hebben een VGA-poort ; nieuwere modellen bieden een high - definition-DVI -poort . Sommige modellen bieden ook extra aansluitingen , zoals TV - out poorten . Sommige beschikken ook over meerdere verbindingen monitor met behulp van een combinatie van VGA en /of DVI-poorten .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·De Microprocessor Chips van de…
·How Do You Overclock de Phenom…
·Hoe Memory in Pairs of Single …
·Hoe Memory in de Acer Aspire O…
·How to Get Windows te herkenne…
·Vijf onderdelen u zoeken op ee…
·ATI Radeon HD 4650 Specs 
·Hoe te Overclock een EVGA GTX …
·Hoe je het geheugen voor een H…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de iPad kopen 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe je pre-order van de Apple iPad Onlin…
Hoe de iPhone Apps Sync voor de iPad 
Hoe te Screen Rotation Lock op de iPad 
Hoe je Bluetooth apparaten koppelen met …
Hoe informatie over de ePub boek formaat…
Hoe kan ik Six Pictogrammen In De iPad l…
  Hardware Articles
·Zal een geluidskaart Verbeter Spelpresta…
·Hoe maak je een toetsenbord vervangen op…
·Hoe te verbinden Hi Fi luidsprekers op e…
·HP N5495 Specs 
·Hoe te Formatteer de Windows XP harde sc…
·Pentium 4 3,0 530 Specs 
·Hoe maak je een cd Herschrijf Als een DV…
·Hoe te Etiketten Met Silver inkt afdrukk…
·Hoe maak je verbinding een WRT160N een W…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com